Γ.Φλωρίδης: Ποινές και πρόστιμα στους καθ’ έξιν μηνυτές προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά» είπε ο Γ.Φλωρίδης

Ποινές και πρόστιμα στους καθ’ έξιν μηνυτές, για να μπει ένα τέλος στην βιομηχανια αγωγών και μηνύσεων, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Φλωρίδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της της Δικαιοσύνης που θα έχει ως βασικό στόχο την γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να μπει ένα φρένο στην βιομηχανια αγωγών και μηνύσεων, ο κ. Φλωρίδης προανήγγειλε πρόστιμα και ποινές για τις μηνύσεις που μπαίνουν στο αρχείο.

«Η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης και πρόσθεσε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης θα περιλαμβάνει – όχι καταργήσεις – αλλά ενοποιήσεις δικαστηρίων σε μια περιφέρεια και ορθολογικότερη αξιοποίηση των δικαστών.

Φλωρίδης: Ποινές και πρόστιμα στους καθ’ έξιν μηνυτές

Σε ότι αφορά τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου για τις παρακολουθήσεις ο κ. Φλωρίδης ανέφερε: «Η υπόθεση απασχόλησε Βουλή και τις ανεξάρτητες αρχές. Που κατέληξε; Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ζητάτε πληροφόρηση. Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην προανακριτική διαδικασία. Δεν πιστεύω να θέλετε να υποκαταστήσω του εισαγγελείς…».

Τέλος, απαντώντας στον κ. Φάμελλο και τις αιτιάσεις του για την προστασία των δανειοληπτών ανέφερε: «Θα αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από περίεργες διατάξεις… Το άρθρο 404 για την τοκογλυφία των τραπεζών με τις αλλαγές που κάνατε το 2019 στον Ποινικό Κώδικα εξαφανίστηκε…».

loading...