Rotation, Το Τσίρκο της Ορκωμοσίας και 63 Μέλη

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης*   

 

Στο πιλοτήριο ενός επιβατικού αεροσκάφους κάνεις Rotation; στο χειρουργείο ενός ασθενούς κάνεις Rotation με τα μελη της χειρουργικής ομάδας; Με τους παρόντες σε μια αίθουσα επιχειρήσεων κάνεις Rotation ;

 

Θα πει κάποιος: μα τι βλακείες είναι αυτά, και θα έχει δίκιο.

 

Στην Ελλάδα και στην δημόσια διοίκηση ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει Rotation με τους υπουργούς και ο κάθε πρόεδρος και ο κάθε περιφερειάρχης και ο κάθε δήμαρχος είναι ελεύθερος να κάνει Rotation όποτε θέλει και με όποιους θέλει.

 

Σε μια μεγάλη εταιρεία με τζίρο (πχ) 1 δις ευρώ ετησίως, θα έκανε ο πρόεδρος ή ο διευθύνων Σύμβουλος Rotation με τα στελέχη και το διοικητικό προσωπικό;

 

Όχι βέβαια. Στην διοίκηση εκεί θέλεις σταθερά τους καλύτερους.

 

Στην μπανανία μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει ότι θέλει όποτε θέλει. Ένας αμόρφωτος και κουτοπόνηρος πρωθυπουργός μπορεί να κυβερνάει έναν αμόρφωτο λαό χωρίς πολιτική σκέψη κρύβοντας την επιτήδευση πίσω από λέξεις.

 

Rotation στο κυβερνητικό σχήμα – Ποιοι πρωτοκλασάτοι αλλάζουν υπουργεία

https://www.sofokleousin.gr/rotation-sto-kyvernitiko-sxima-poioi-protoklasatoi-allazoun-ypour

25 Ιουνίου 2023

 

 

Ορκίστηκαν στο Σύνταγμα

 

Ορκίστηκαν στο Σύνταγμα, αυτό που έχουν κάνει κουρέλι. Έκαναν το Σταυρό τους σαν να έπαιζαν κομπολόι. Διέκρινα κάποια ηλίθια χαμογέλα, λογικό ανάλογα της πνευματικής τους ωριμότητας.

 

Τους όρκισε ο Αρχιεπίσκοπος στο όνομα της Αγίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, αυτούς που αφαιρούν ιερές εικόνες από τα Δημόσια κτίρια, καλλιεργούν την ανηθικότητα και μεταβάλλουν την σύσταση του πληθυσμού.

 

Είναι καιρός να αποσυνδεθεί η εκκλησία από το κράτος εντελώς.

Όχι τα Άγια στα σκυλιά είχε πει κάποτε ο ιδρυτής της.

 

Η νέα κυβέρνηση έχει 63 μέλη

 

Σπάνια οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων κρατών έχουν πάνω από 30 μέλη και κατά σύμπτωση έχουν μεγάλο αεπ ή πολύ μεγαλύτερο από το ελληνικό. Τυχαίο; Και φυσικά ένα νέο υπουργείο. Νέο υπουργείο για την οικογένεια με επικεφαλής μια ανύπαντρη και χωρίς παιδιά. Φοβερός ο συμβολισμός έτσι; Με επιπλέον υπουργεία και επιπλέον υπουργούς και υφυπουργούς το κομματικό πελατειακό κράτος δημιουργεί άρρηκτους δεσμούς με το παρόν και το μέλλον. ΓΓ, σύμβουλοι, μετακλητοί, πρόεδροι σε κάθε υπουργείο και υφυπουργείο σε άφθονους αριθμούς και ένα ζηλευτό ακόμα και για τις αράχνες πλέγμα που θα εξασφαλίζει την συνέχεια με τους δικούς μας ανθρώπους με απ ευθείας αναθέσεις αλλά και φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Οι εξυπηρετήσεις φαντάζομαι θα γεμίζουν τόμους σε μια τετραετία.

 

Δείτε για Ισραήλ, Ολλανδία και Νότια Κορέα, τι πληθυσμό έχουν, τι αεπ έχουν και πόσα κυβερνητικά μέλη έχουν. Αλλά έχουν και μια άλλη νοοτροπία, εντελώς διαφορετική από την δική μας καθεστωτική της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης.

 

Ψάξτε με μια μηχανή αναζήτησης και δείτε την Νότια Κορέα να έχει αεπ πάνω από 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια και το ελληνικό είναι 7-8 φορές μικρότερο στα 200 δις και κάτι.

 

Συντηρούν την μιζέρια για να υπόσχονται λύσεις και ο ελληνικός λαός τους ψηφίζει. Τι να περιμένεις όμως από ένα λαό βυθισμένο στην κουτοπονηριά που καιροφυλακτεί για να σου την πει και να σου κάνει τον έξυπνο; Δεν θα καταλάβει ποτέ σε τι αμορφωσιά είναι βυθισμένος και το σύστημα ξέρει πολύ έξυπνα να συντηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση.

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
loading...