ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ BΑΣΙΛΕΥΕ – Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ KΑΤΕΣΤΡΕΦΕ;

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ…
Γράφει η Dawn Lester
Μετάφραση: Απολλόδωρος
Ο ορισμός του όρου “διαίρει και βασίλευε” είναι:
“Να κάνεις μια ομάδα ανθρώπων να διαφωνεί και να πολεμάνε μεταξύ τους, ώστε να μην ενωθούν εναντίον κάποιας άλλης ομάδας”.
Αυτή η στρατηγική είναι εξαιρετικά επωφελής για εκείνους που δημιουργούν διαίρεση προκειμένου να αποκτήσουν και να διατηρήσουν τον έλεγχο, ο οποίος είναι ο κοινός στόχος κάθε “κυρίαρχης παράταξης”.
Ωστόσο, οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ της αντιπολίτευσης όχι μόνο βοηθούν στη διαίρεσή της, αλλά και στην αποδυνάμωσή της και στην αποτροπή της αναγνώρισης ότι μπορεί να έχουν κοινά συμφέροντα, το κυριότερο από τα οποία είναι η εναντίωσή της σε εκείνους που προσπαθούν να “κερδίσουν” και έτσι να την ελέγξουν.
Επιπλέον, οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ της αντιπολίτευσης χρησιμεύουν για να αποσπάσουν την προσοχή από όλες τις άθλιες δραστηριότητες εκείνων που επιδιώκουν τον απόλυτο έλεγχο όλων.
Ο όρος “διαίρει και βασίλευε” λέγεται ότι αποδίδεται στον Φίλιππο Β’ της Μακεδονίας και ότι χρησιμοποιήθηκε ως στρατηγική από πολλούς ηγέτες για να βοηθήσουν τις στρατιωτικές κατακτήσεις τους σε άλλες χώρες.
Ωστόσο, ο “πόλεμος” δεν είναι το μόνο σενάριο στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η στρατηγική. Είναι απολύτως σαφές ότι αυτή η στρατηγική χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται εναντίον “των ανθρώπων” από τους “επίδοξους ελεγκτές” του κόσμου στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα.
Βρισκόμαστε στη μέση αυτού που συχνά περιγράφεται ως “πόλεμος της πληροφορίας”. Αυτή η περιγραφή είναι αληθινή, αν και μόνο εν μέρει, επειδή ο πραγματικός “πόλεμος” είναι πολύ μεγαλύτερος και σημαντικότερος από τον απλό έλεγχο της πληροφορίας- ο πραγματικός πόλεμος είναι για τον έλεγχο του μυαλού μας και όλων των πτυχών της ζωής μας.
Είναι όμως απολύτως σαφές ότι όποιος ελέγχει τις πληροφορίες θα είναι σε θέση να επηρεάσει τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Αυτό περιγράφηκε λεπτομερώς από τον Τζορτζ Όργουελ στο φαινομενικά προφητικό βιβλίο του, 1984.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...