“Πρόβλεψη” Kissinger για Ουκρανία: «Θα πήγαινα ξανά να μιλήσω με Πούτιν»

Τι είπε για την (χουντο)ειρήνη που φέρνουν…
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ δήλωσε στο CBS News ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να πλησιάζει σε σημείο καμπής και ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Κίνας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2023.

«Τώρα που η Κίνα μπήκε στη διαπραγμάτευση, νομίζω ότι θα φτάσει στο τέρμα ο πόλεμος μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο 99χρονος διπλωμάτης στο CBS σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή.

Και το κορυφαίο πολιτικό τσιράκι των διεθνιστών συνέχισε:

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα μιλάμε για διαδικασίες διαπραγμάτευσης και όχι ακόμη για πραγματικές διαπραγματεύσεις».

Μάλιστα ο ίδιος, όταν ερωτήθηκε για το αν θα ήταν θετικός σε ένα νέο ταξίδι στη Μόσχα για να συναντήσει (ξανά) τον Πούτιν, απάντησε:

«Θα ήμουν διατεθειμένος να το κάνω, ναι. Αλλά θα ήμουν σύμβουλος, όχι ενεργός άνθρωπος».

Θυμίζουμε ότι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο η Κίνα έγινε αναπόσπαστο μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, που έχει λάβει χαρακτηριστικά ενός ιδιότυπου πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Το Πεκίνο είχε δημοσιεύσει το ειρηνευτικό του σχέδιο με τίτλο «Θέση σχετικά με την πολιτική διευθέτηση της κρίσης της Ουκρανίας», με τον Κινέζο πρόεδρο να πηγαίνει να μιλήσει με τον Πούτιν, στέλνοντας τον Απρίλιο Κινέζους διπλωμάτες να συναντήσουν τον Ζελένσκι.

loading...