Κίνηση «βόμβα» του Έλον Μασκ για την «τεχνητή νοημοσύνη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Οι εξελίξεις στο παρασκήνιο «τρέχουν» την ώρα που το καλοκαίρι έρχεται και αποσπά την προσοχή των περισσοτέρων…
Ο Έλον Μασκ συνεχίζει παρασκηνιακά τις επενδύσεις του στην τεχνητή νοημοσύνη!!!

Ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, ίδρυσε πρόσφατα μια εταιρία με την ονομασία X.AI Corp στην Νεβάδα!

Μάλιστα εξασφάλισε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συνολικής διαθέσιμης χωρητικότητας servers της εταιρίας Oracle.

Στόχος να εκπαιδεύσει σε αυτόν τον σέρβερ την δική του AI «μέγιστης αλήθειας», το λεγόμενο ‘TruthGPT’. Ο Μασκ προβάλλει το επιχείρημα ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη της αλήθειας δεν θα θέλει να καταστρέψει τους ανθρώπους διότι θα της εμφυσήσουν την επιθυμία να κατανοήσει το σύμπαν… O δεύτερος πόλος εξουσίας του πλανήτη, στον οποίο ανήκει ο Μασκ, αντιδρά στην κυριαρχία της διεθνιστικής τάξης στον υπερπολύτιμο για αυτούς τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όπως λέει ο Μασκ, το ‘TruthGPT’ θα είναι, υποτίθεται, ειδικά σχεδιασμένο για να κατανοεί την φύση του σύμπαντος, χωρίς να αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα.

Προκειμένου να πραγματώσει αυτό το εγχείρημα, ο Musk όχι μόνο προσέλαβε ταλέντα από την θυγατρική της Alphabet/Google, DeepMind, αλλά αγόρασε επίσης και περίπου 10.000 GPUs από την NVIDIA. Η εν λόγω επεξεργαστική ισχύς είναι αναγκαία, όπως σχολιάζεται, προκειμένου να εκπαιδεύσει το νέο αυτό μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (Large Language Model – LLM) που θα είναι παρόμοιο με το GPT της OpenAI.

Εντούτοις, προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το όραμα του Μασκ στο 100% του Musk θα απαιτούσε πιθανότατα τρεις έως πέντε φορές περισσότερα chips, σημειώνει ανάλυση της UBS.

Η Wall Street Journal μεταδίδει πως η X.AI Corp. του Musk ήταν ο μυστηριώδης αγοραστής που πρόσφατα εξασφάλισε σχεδόν όλη την διαθέσιμη χωρητικότητα των servers της Oracle, προκαλώντας φρενίτιδα στις startup επιχειρήσεις!!!

Δίχως αμφιβολία, η κίνηση του Musk δείχνει τις φιλοδοξίες για δυναμικό μπάσιμο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα ονομάζεται της ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!! Ποιος θα καταφέρει να προσφέρει στους ανθρώπους το τέλειο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στο οποίο θα συνδεθούν παραδίδοντάς του ακόμα και τις πιο κρυφές τους σκέψεις;;;

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPACEX

loading...