Mytilenepress : Από το νηπιαγωγείο στους Ναζί. Η συγκλονιστική ανατροφή των παιδιών .

Η Ουκρανή φοράει ένα μπλουζάκι Hello Kitty που γράφει πάνω «love cat». Φαίνεται τεσσάρων ή πέντε ετών, ίσως και μικρότερη. Στα μικρά της χέρια κρατά ένα μαχαίρι. Εκτός οθόνης, ο πατέρας της είπε, «  Marinochka, θα κόψεις τα ρωσικά;  Χρησιμοποιεί μια προσβολή για τη λέξη ”  Ρώσος “. «  Ναι!  αναφωνεί εκείνη. «  Τι θα τους κάνεις;»  τη ρωτάει.

 

Φωνάζει, ”  ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ!” ”

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτήςContact : [email protected]6945294197 και official website The Times of Voulgaroktonos. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Επαναλαμβάνει αυτή τη φράση πολλές φορές και κάνει μικρές κινήσεις ώθησης με το μαχαίρι.

Έπειτα δίνει ένα ναζιστικό χαιρετισμό και λέει, «  Sieg Heil!  »

Ο πατέρας του γελάει.

Το βίντεο της μικρής δημοσιεύτηκε πριν από επτά χρόνια. Πολύ πριν η Ρωσία διασχίσει τα σύνορα της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022. Στο YouTube, μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες βίντεο Ουκρανών παιδιών που λένε ότι πρόκειται να σκοτώσουν τους “Moskals” , τραγουδώντας τραγούδια για το γεγονός ότι είναι έτοιμα να πολεμήσουν για την Ουκρανία, κουνώντας μαχαίρια, φωνάζοντας συνθήματα και ναζιστικούς χαιρετισμούς. Αυτά τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στα social media εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό μπορεί να σας σοκάρει. Αλλά αυτό ισχύει μόνο αν δεν καταλαβαίνετε την ιστορία της Ουκρανίας και τι συμβαίνει εκεί από το 1991, όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση και όλες οι δημοκρατίες της διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους.

Η ανεξαρτησία ήταν σημαντική για τους Ουκρανούς τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1920, όταν ιδρύθηκε η Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών (OUN ) . Έχω γράψει στο παρελθόν για τις θηριωδίες που διέπραξαν το OUN και οι ηγέτες του, συμπεριλαμβανομένου του Stepan Bandera, ενός Ναζί που υπηρέτησε στο πλευρό της Wehrmacht κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Barbarossa.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η OUN, με επικεφαλής τον Μπαντέρα, δολοφόνησε περισσότερους από εκατό χιλιάδες ανθρώπους. Τα πτώματα των θυμάτων εξακολουθούν να εκταφεύονται σήμερα.

Εκταφή λείψανα θυμάτων OUN, Πολωνία, δεκαετία του 1990. Πηγή φωτογραφίας: kresky.pl

Ο κατάλογος των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν από το OUN είναι μακρύς και καλά τεκμηριωμένος, παρά την « αμνησία  » που φαίνεται να έχει κυριεύσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Εδώ είναι τα πιο διάσημα από αυτά:

  1. Το πογκρόμ του Λβοφ , τον Ιούλιο του 1941, στο οποίο πολλές χιλιάδες πολίτες, κυρίως Εβραίοι, βασανίστηκαν βάναυσα και δολοφονήθηκαν.
  2. Η σφαγή του Μπάμπι Γιαρ , κοντά στο Κίεβο, μεταξύ 1941 και 1943, στην οποία Ουκρανοί εθνικιστές ήταν συνένοχοι στη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων Εβραίων και Ουκρανών πιστών στη Σοβιετική Ένωση.
  3. Η εκκαθάριση του εβραϊκού γκέτο στο Ρίβνε τον Ιούλιο του 1942, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άνθρωποι.
  4. Η λεηλασία του χωριού Khatyn της Λευκορωσίας τον Μάρτιο του 1943.
  5. Η σφαγή του Wołyń , μια περιοχή της κατεχόμενης από τους Ναζί Πολωνίας που τώρα είναι μέρος της σημερινής Ουκρανίας. Μεταξύ 1943 και 1945, περισσότεροι από 100.000 Πολωνοί σφαγιάστηκαν εκεί, μαζί με αρκετές χιλιάδες Ουκρανούς που θεωρούνταν «  συμπαθείς της Σοβιετικής Ένωσης ».

Και αυτή είναι μόνο μια μερική λίστα.

Μη διστάσετε να ελέγξετε όλους τους συνδέσμους που έχω συμπεριλάβει στην παραπάνω λίστα. Ακόμη και το ινστιτούτο Smithsonian δεν διστάζει να αναγνωρίσει τα πλεονεκτήματα των Ουκρανών συνεργατών των Ναζί.

Στιγμιότυπο του άρθρου Smithsonian για τη σφαγή στο Khatyn της Λευκορωσίας.

Το OUN συμπεριφέρθηκε σαν μια ομάδα ληστών, επιτίθεται σε αγροκτήματα και χωριά και στοχεύει αμάχους. Σφαγίασαν Εβραίους, Ρομά, Ρώσους, κομμουνιστές και όποιον υποψιάζονταν ότι ήταν πιστοί στη Σοβιετική Ένωση. Οι Μπαντεριστές ήθελαν ένα φυλετικά καθαρό ουκρανικό κράτος και πίστευαν ότι όλοι όσοι δεν ήταν Ουκρανοί έπρεπε να εκκαθαριστούν.

Αυτή είναι η ιστορία που αφηγείται η ιστορία.

Αλλά αυτή δεν είναι η ιστορία που διδάσκεται στα παιδιά της Ουκρανίας.

 

 

 

Βίντεο από παιδιά από την Ουκρανία που μελετούν «  The ABCs of Rebels ».

Τα ABC των Rebels

Το 2013, τα σχολεία έλαβαν την πρώτη έκδοση του «The ABCs of Rebels» , ενός εγχειριδίου που διδάσκει το ουκρανικό αλφάβητο σε παιδιά δημοτικού χρησιμοποιώντας ένα πολύχρωμο κόμικ για το OUN.

Σε αντίθεση με τους πραγματικούς OUN που περιπλανιόταν στην ενδοχώρα βιάζοντας, δολοφονώντας, λεηλατώντας και καίγοντας, το OUN σε αυτό το εγχειρίδιο παρουσιάζεται ως μια χαρούμενη ομάδα φίλων που γλεντάει στην ύπαιθρο κάνοντας καλές πράξεις. Ο συγγραφέας του βιβλίου, Oleg Vitvitsky, υπερηφανεύεται που μπορεί να διδάξει στα παιδιά να γίνουν «  πραγματικοί μπαντεριστές ». Το σχεδίασε ως κόμικ και έδωσε στους χαρακτήρες χαριτωμένα ονόματα όπως Alyarmik, Adolfik, Liliputin και Medvedchukovich.

Το βιβλίο περιέχει περισσότερες εικόνες παρά κείμενο, αλλά ας δούμε τι λέει το κείμενο.

Για παράδειγμα, εδώ είναι το γράμμα Μ.

Μια εικόνα από το “The ABCs of Rebels”. Φωτογραφία: Livejournal.

Εδώ βλέπουμε τον μικρό Alyarmik, τον ήρωα της ιστορίας, του οποίου το όνομα σημαίνει «  συναγερμός », να κουβαλά την τρομπέτα του και να οδηγεί το εύθυμο συγκρότημα των Banderites. Στο βάθος φλέγεται το ρωσικό Κρεμλίνο.

Το M σημαίνει «  Maskovia », δηλαδή «  Μόσχα », το παλιό όνομα της Μόσχας. Η λέξη γράφεται με «α» αντί για «ο», για να χλευάσει τη ρωσική προφορά της λέξης.

Υπάρχει ένα σύντομο ποίημα:

«Η Μόσχα είναι το χανάτο του φόβου,

σφαγές και μάσκες μαυσωλείων,

Εκεί, ο Λιλιπούτιν είναι ο αυτοκράτορας,

Ο Μεντβενττσούκοβιτς είναι ο λακέ,

Ο Alyarmik θα φορέσει τη mazepinka του.

Θα γεμίσει το πολυβόλο του και τη φίνκα του

Γιατί ξέρει ότι θα έρθει μια μέρα

Όταν ο Μεντβενττσούκοβιτς και ο Λιλιπούτιν

Όπως ο Vatutin στο παρελθόν

θα πέσει στα χέρια των ανταρτών».

Ο Λιλιπούτιν αναφέρεται φυσικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μεντβενττσούκοβιτς στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανατράπηκε στο πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014.

Το Mazepinka είναι το είδος του καπακιού που φοράει το OUN και το finka είναι στιλέτο.

Ο Βατούτιν ήταν στρατηγός του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε το Κίεβο από τους Γερμανούς και αργότερα σκοτώθηκε από τον Μπαντέρα.

Η λέξη που χρησιμοποιείται για το ”  πολυβόλο  ” (mashingver) προέρχεται από μια γερμανική λέξη, “Sturmgever”, η οποία ήταν ένας τύπος τουφέκι επίθεσης που παρήχθη από το Τρίτο Ράιχ το 1944.

Ένα επιθετικό τουφέκι «Sturmgever» που χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φωτογραφία: Alexander Zavaly
Παιδιά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια μιας εθνικιστικής πορείας. Σημειώστε το σύμβολο Wolfsangel στα καπέλα τους. Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιήθηκε από τα SS του Χίτλερ. Φωτογραφία: LiveJournal
Η ιστορία της Ουκρανίας στα κόμικς

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι είναι κατανοητό ότι οι Ουκρανοί τρέφουν τέτοιο μίσος προς τους Ρώσους, δεδομένου του τρέχοντος πολέμου. Αλλά οι Μπαντεριστές διδάσκουν στα παιδιά να μισούν τους «  Μοσκάλους  » (μια συκοφαντία που σημαίνει «Ρώσοι») εδώ και δεκαετίες. Από καιρό νοιάζονται για την «  εκπαίδευση  » των μελλοντικών «  πολεμιστών της Ουκρανίας ».

Το 1996 κυκλοφόρησε ένα κόμικ με ήρωα τον Στέπαν Μπαντέρα και στη συνέχεια το 2007 επανεκδόθηκε με τον τίτλο «Η  Ουκρανία σε αγώνα ».

Το κόμικ «Ουκρανία σε αγώνα» του 2007. Φωτογραφία: LiveJournal.

Ο σκιτσογράφος, Leonid Perfetsky, απεικονίζει στρατιώτες του OUN, συμπατριώτες της Βέρμαχτ του Χίτλερ, ως τολμηρούς ήρωες που πολεμούν ενάντια στις σοβιετικές συμμαχικές δυνάμεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Σοβιετικοί, φυσικά, παρουσιάζονται ως άσχημοι και αιμοδιψείς.

Ο Περφέτσκι ήταν ο ίδιος μέλος της Μεραρχίας SS της Γαλικίας και έκανε για πρώτη φορά τα σχέδια για φυλλάδια και εφημερίδες που παράγονται από τον Ουκρανικό Αντάρτικο Στρατό. Το 1953, τα σχέδια συγκεντρώθηκαν και τυπώθηκαν από μια ημερήσια εφημερίδα που διευθύνει η ουκρανική διασπορά στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Στη δεκαετία του 1970, οι γελοιογραφίες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Ουκρανικής Ένωσης Νέων, «  Krylati ». Το 2013, τα κόμικς εκδόθηκαν σε βιβλίο και 2.000 αντίτυπα διανεμήθηκαν σε βιβλιοθήκες και δημόσιους οργανισμούς, σύμφωνα με τον Yaroslav Lipovetsky του τμήματος οικογενειακών υποθέσεων και υποθέσεων νεολαίας της Ternopil, μιας μεγάλης πόλης στη δυτική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Lipovetsky, το κόμικ αρχικά προοριζόταν να εκδοθεί ως βιβλίο ζωγραφικής, αλλά αυτή η ιδέα καταργήθηκε και το κείμενο επεξεργάστηκε προσεκτικά για να προσεγγίσει τη σύγχρονη ουκρανική γλώσσα. Η πρώτη έκδοση διανεμήθηκε σε σχολικές και κολεγιακές βιβλιοθήκες. Αργότερα, 12.000 αντίτυπα εκδόθηκαν στα ουκρανικά, μετά άλλα 10.000 στα ρωσικά και διανεμήθηκαν στη νοτιοανατολική Ουκρανία, η οποία κατοικείται κυρίως από Ρωσόφωνους.

Το 2008, κυκλοφόρησε το βιβλίο κόμικ ”  Killings by order of the KGB ” για παιδιά, που διηγείται πώς η KGB σκότωσε τον Stepan Bandera.

Γελοιογραφία “Κούρδοι με εντολή της KGB”. Φωτογραφία: Livejournal.

Αυτό το κόμικ, που μοιάζει περισσότερο με graphic novel, εκδόθηκε από την Ουκρανική Ένωση Νέων. Σύμφωνα με τους συντάκτες του, δεν είναι χιουμοριστικό και προορίζεται για παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω – «  αυτά που αναζητούν ένα πολιτικό ιδανικό ».

Κατά τη διάρκεια ενός σχολικού διαγωνισμού στο Lvov, μια νεαρή κοπέλα είπε: «  Χρειάζεσαι τον Bandera να έρθει σε σένα, στον κόσμο σου, ως γονιός, πατέρας, αδελφός, ως κάτι εγγενές και αναπαλλοτρίωτο ». Το κάλεσμά του ακούστηκε από τους αδερφούς Kapranov, ένθερμους εθνικιστές και μέλη μιας οργάνωσης που ονομάζεται «  Trident », που φέρει το όνομα του Stepan Bandera. Το 2011, δημοσίευσαν ένα βιβλίο με τίτλο ”  Bandera and I “, το οποίο ήταν μέρος μιας εκπαιδευτικής σειράς για παιδιά με τίτλο ”  Twelve Points “, αφιερωμένο σε εξέχουσες προσωπικότητες της Ουκρανίας.

Σε αυτό το βιβλίο, δύο αδέρφια μαθητές κρυφακούουν κάποιον να αποκαλεί τους Μπαντεριστές « φασίστες » στην τηλεόραση  . Ξεκίνησαν να ερευνήσουν οι ίδιοι τον Μπαντέρα, για να μάθουν αν είναι ήρωας ή μαζικός δολοφόνος. Στο μάθημα της ιστορίας τους, βρίσκουν ένα πορτρέτο του Μπαντέρα τυλιγμένο σε μια πετσέτα. Τα μέλη του Svoboda («  Ελευθερία », ένα εθνικιστικό πολιτικό κόμμα) ανέλαβαν στη συνέχεια το έργο της εκπαίδευσης των νεαρών αγοριών. Το συμπέρασμα του βιβλίου είναι προβλέψιμο: Τα αδέρφια καθορίζουν ότι ο Μπαντέρα είναι ήρωας.

Ουκρανό κορίτσι που κρατά έναν πίνακα του Κρεμλίνου στις φλόγες. Φωτογραφία: Vesti.

Το 2021, η ρωσική έκδοση Vesti δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «  Η εκπαίδευση μίσους: Γιατί τα παιδιά της Ουκρανίας αντιπαρατίθενται στη Ρωσία ».

Το άρθρο αφορά την παραπάνω φωτογραφία ενός Ουκρανού παιδιού προσχολικής ηλικίας που κρατά έναν πίνακα του Ρωσικού Κρεμλίνου, ο οποίος καίει και ερεθίζει καπνό. Οι φλόγες αναδύονται από τον Πύργο Spasskaya, το ιστορικό ρολόι του Κρεμλίνου. Η φωτογραφία έκανε μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο και έχει αναδημοσιευτεί εκατοντάδες φορές με χιλιάδες ενθουσιώδη σχόλια για την «  όμορφη  » νέα γενιά που μεγαλώνει στην Ουκρανία.

Σε ένα βίντεο (το οποίο μπορεί να απαιτεί VPN για να το δείτε), το κοριτσάκι λέει: ”  Γεια σας, δεν με λένε Κατρούσια, αλλά Νταρούσια, και αυτή η εικόνα δεν σχεδιάστηκε από εμένα, αλλά ένα κορίτσι από το Χάρκοβο. Χαίρομαι πολύ που με λες δημοφιλή, γιατί το κάστρο του Πούτιν φλέγεται στην εικόνα! Εκείνη χειροκροτεί: «Ωραία!  »

Για το παιδί προσχολικής ηλικίας, το Κρεμλίνο είναι ένα παραμυθένιο κάστρο και ο Πούτιν είναι ένας κακός χαρακτήρας όπως η κακιά βασίλισσα από τη Χιονάτη ή την Ωραία Κοιμωμένη.

Τα παιδιά λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση. Φωτογραφία: Rodina moya.
Από τα κόμικς στα στρατόπεδα

Αλλά η «  εκπαίδευση  » δεν σταματά στα παραμύθια και τα κόμικς. Τα παιδιά της Ουκρανίας μαθαίνουν επίσης να πολεμούν, να πυροβολούν με τουφέκια και να σκοτώνουν.

Το παρακάτω βίντεο, που παρήχθη από μια ρωσική τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο ”  Τρέχουσα ώρα “, ανέβηκε στο YouTube το 2015. Δείχνει παιδιά όλων των ηλικιών να φορούν στρατιωτικές στολές, να εκτελούν διαδρομές με εμπόδια και να πυροβολούν αυτόματα όπλα σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης που διευθύνουν Ουκρανοί εθνικιστές.

 

 

 

Σαράντα δευτερόλεπτα μετά το βίντεο, η ανταποκρίτρια απευθύνεται στην εκπαιδευτή που ελαχιστοποιεί τις ερωτήσεις της σχετικά με τα ναζιστικά σύμβολα που φορούν τα παιδιά και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς που εκτελούν.

«  Το γεγονός είναι ότι έκαναν αυτή τη χειρονομία «από την καρδιά στον ήλιο» και είπαν «Sieg Heil», ένα σύνθημα που επινόησε ο Χίτλερ  », εξηγεί αμήχανα.

Το σύνθημα του Ναζιστικού Κόμματος είναι στην πραγματικότητα μια ιδέα του Ρούντολφ Χες, ο οποίος άρχισε να το φωνάζει αφού εμπνεύστηκε από μια από τις ομιλίες του Χίτλερ. Στη συνέχεια, η φράση απηχήθηκε από το πλήθος των θαυμαστών που λάτρευαν τον Φύρερ τους.

Αφού μιλήσει με τον εκπαιδευτή, η αφηγήτρια παρουσιάζει ένα εννιάχρονο αγόρι που λέει ότι ξέρει ήδη πώς να πυροβολεί ένα όπλο επίθεσης.

«  Ποιον θα πολεμήσεις; ρωτάει το αγόρι.

«  Εχθροί », απαντά το αγόρι.

«  Τι εχθροί;  αυτη ρωταει.

«  Οποιοσδήποτε ».

«  Καταλαβαίνετε ότι μπορούμε να κάνουμε πόλεμο από εδώ; Δεν φοβασαι ?  »

«  Όχι.  »

Επάνω: Ουκρανία το 2015. Κάτω: Γερμανία το 1937. Φωτογραφία: Komsomolskaya Pravda

Το 2015, η ρωσική έκδοση Komsomolskaya Pravda έγραψε αρκετά άρθρα σχετικά με τα στρατόπεδα όπου οι νέοι διδάσκονται το «  καλό πνεύμα των Ουκρανών Αρίων ». Οι εθνικιστές έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο στρατοπέδων για παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες στη δυτική Ουκρανία, όπου μαθαίνουν πώς να χειρίζονται όπλα, να πυροβολούν, να μάχονται χωρίς όπλα, ακόμη και πώς να πολεμούν με μαχαίρια.

Τα στρατόπεδα δημιουργήθηκαν μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014 σε επτά περιοχές της Ουκρανίας: Κίεβο, Kharkov, Chernigov, Cherkassy, Zaporozhye, Dnepropetrovsk και Transcarpathia.

Το Azov Batalion, μια διαβόητη νεοναζιστική ομάδα, έχει ακόμη και ένα στρατόπεδο που ονομάζεται «  Azovets », που προορίζεται για παιδιά και εφήβους, στα προάστια του Κιέβου. Στην Οδησσό, υπάρχει το «  Camp Chota », με επικεφαλής τον Pravi Sektor (Δεξιός Τομέας). Παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω μπορούν να ενταχθούν στη «  Λεγεώνα των Καρπαθίων » και πολλές κατασκηνώσεις διοργανώνονται από το κόμμα Svoboda. Το δίκτυο των κατασκηνώσεων υποδέχεται αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών.

Στο στρατόπεδο Azovets, έξω από το Κίεβο, από 400 έως 500 παιδιά λαμβάνουν ναζιστική παραστρατιωτική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτές οι κατασκηνώσεις διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι, ακόμη και την άνοιξη, το φθινόπωρο και το χειμώνα, κάθε χρόνο από το Μαϊντάν. Οι κατασκηνώσεις είναι δωρεάν για παιδιά και χρηματοδοτούνται από δυτικές επιχορηγήσεις και κρατικούς πόρους από το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας.

Ο στόχος της εκπαίδευσης είναι να σκοτώσει «  Μοσκάλους  » και «  αποσχιστές ». Τα παιδιά μαθαίνουν να σκοτώνουν με τουφέκια, τουφέκια, πιστόλια, μαχαίρια και γροθιές. Στη συνέχεια μαθαίνουν τακτικές, μάχη σώμα με σώμα, τοποθέτηση και αποσυναρμολόγηση πολυβόλων.

Το 2014 τα παιδιά έμαθαν να πυροβολούν στόχους.

Αργότερα, αφού ολοκληρώθηκε η εκπαίδευσή τους, εντάχθηκαν στις τάξεις του τάγματος του Αζόφ και άλλων εθνικιστικών πολιτοφυλακών και πυροβόλησαν τους Ρωσόφωνους του Ντονμπάς.

Πού πήγαν τα παιδικά τους χρόνια;

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες που βρήκα κατά την αναζήτηση στο Yandex.

Παρεμπιπτόντως, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο άνδρας με το κράνος των SS, στην επάνω φωτογραφία αυτού του άρθρου, είναι ο ίδιος που εθεάθη να βασανίζει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Τους πυροβόλησε στα πόδια και τους είδε να αιμορραγούν. Έχει το ίδιο σκληρό δέρμα, την ίδια μύτη με την πάπια, το ίδιο συνοφρυωμένο, και γέρνει το κεφάλι του προς τα δεξιά.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο ηλεκρονικό περιοδικό Γεωστρατηγικής-Γεωπολιτικής και Παιδείας Mytilenepress 

loading...