Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ” ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΙΤΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ! ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στα «κόκκινα» βρίσκονται τα παιδιά στη χώρα μας από πλευράς στέρησης φαγητού, σπιτιού και συγκεκριμένες υλικές στερήσεις.

Την ίδια στιγμή είναι υπέρβαρα ή και παχύσαρκα. Οι 15χρονοι πάνε πολύ χειρότερα από τα άλλα παιδιά των χωρών του ΟΟΣΑ σε ότι αφορά τα μαθηματικά και τα άλλα μαθήματα των θετικών επιστημών.

Πολύ χειρότερα, οι νέοι δεν πηγαίνουν κάν σχολείο, δεν δουλεύουν, ούτε ακολουθούν κάποιο είδος εκπαίδευσης.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ο τρόπος σκέψης τους απέχει πολύ από τις δυνατότητες ανάπτυξής τους, ενώ αρκετά παιδιά πιστεύουν ότι η ζωή τους δεν έχει νόημα ούτε σκοπό και ταυτόχρονα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, σοβαρότερα από τα αντίστοιχα παιδιά στον ΟΟΣΑ.

Καλύτερα ζουν τα Ελληνόπουλα από τα παιδιά των χωρών του ΟΟΣΑ που δηλώνουν ότι η υγεία τους είναι μέτρια ή κακή ή αυτά που ζουν με περιορισμούς εξαιτίας προβλημάτων υγείας και δηλώνουν ότι έχουν μεγάλη υποστήριξη από την οικογένειά τους.

Στα ίδια επίπεδα με τις χώρες του ΟΟΣΑ βρίσκονται τα Ελληνόπουλα από πλευράς αυτάρκειας, τα προβλήματα υγείας δεν οδηγούν σε μείωση των δραστηριοτήτων τους, η περιγεννητική θνησιμότητα είναι χαμηλή και δεν αντιμετωπίζουν ελλείψεις σύνδεσης ίντερνετ στο σπίτι.

Υλική υστέρηση

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ για την ποιότητα ζωής των παιδιών μέχρι 15 ετών διαπιστώνεται ότι τα παιδιά βιώνουν στέρηση φαγητού στην Ελλάδα, σε ποσοστό 10,2% των νοικοκυριών, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα καθημερινά να φάνε τουλάχιστον ένα γεύμα με φρούτα και λαχανικά και κοτόπουλο ή ψάρι, γιατί δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα στην οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...