H EΠΙΚΙΝΔΥΝΗ TΑΣΗ ΤΗΣ «ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ»

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ…

Γράφει ο Doug Casey

Μετάφραση: Απολλόδωρος

International Man: Η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιούσε τη διάγνωση της ψυχικής ασθένειας ως εργαλείο για να φιμώσει τους πολιτικούς αντιφρονούντες. Ήταν μια πρακτική γνωστή ως “ψυχιατρική καταστολή”.

Οι αντιφρονούντες που μιλούσαν κατά της κυβέρνησης συχνά κηρύσσονταν παράφρονες και κλείνονταν βίαια σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, όπου η κυβέρνηση τους υπέβαλλε σε απάνθρωπη μεταχείριση και κακομεταχείριση.

Οι διαγνώσεις βασίζονταν συχνά σε πολιτικά και όχι σε ιατρικά κριτήρια και χρησιμοποιούνταν ως μέσο τιμωρίας και ελέγχου.

Ποια είναι η άποψή σας για αυτή την πρακτική;

Doug Casey: Λοιπόν, προτού αναφερθούμε στο τι συνέβη στη Σοβιετική Ένωση και τι φαίνεται να συμβαίνει τώρα στις ΗΠΑ, πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε την εγκυρότητα της ψυχιατρικής ως επιστήμης για να ξεκινήσουμε, και την ψυχική ασθένεια ως πραγματική ασθένεια.

Ο Dr. Thomas Szasz, ο οποίος πέθανε πριν από μερικά χρόνια, υποστήριξε ότι η ψυχική ασθένεια δεν είναι μια ιατρική έννοια και δεν έχει βιολογική βάση.

Πίστευε ότι αυτό που οι άνθρωποι συνήθως αναφέρουν ως “ψυχική ασθένεια” είναι στην πραγματικότητα μια ετικέτα που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αποκλίνουσα συμπεριφορά, συναισθήματα και σκέψεις που δεν συμμορφώνονται με τα κοινωνικά πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...