Μουντομπάσκετ 2023: Αυτές θα είναι οι 32 ομάδες της διοργάνωσης – Αποκλείστηκε η Αργεντινή

Η Αργεντινή “αυτοκτόνησε” κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία και γνώρισε την ήττα με 79-75

Από την Αμερική ήρθε η μεγαλύτερη έκπληξη στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023, αφού η Αργεντινή “αυτοκτόνησε” κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία και γνώρισε την ήττα με 79-75 και τον αποκλεισμό από την τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή βρέθηκε να προηγείται με 17 πόντους στο ματς και είχε στο ρόστερ της και τους Καμπάτσο, Λαπροβίτολα και Ντεκ, αλλά επέτρεψε την αντεπίθεση των Δομινικανών στο τέλος και με κορυφαίο τον Μοντέρο, αυτοί έριξαν τη… βόμβα στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023.

Οι άλλοτε παγκόσμιοι πρωταθλητές, Αργεντινοί, δεν θα ταξιδέψουν έτσι σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία, όπου θα γίνει η τελική φάση του τουρνουά, με 31 ομάδες να έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους και το τελευταίο εισιτήριο να διεκδικούν Σερβία και Βέλγιο από τον όμιλο της Ελλάδας, με τους Σέρβους να χρειάζονται νίκη κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία ή ήττα του Βελγίου από την Τουρκία.

Οι 32 ομάδες του Μουντομπάσκετ 2023

Ευρώπη: Λετονία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Γεωργία, Μαυροβούνιο και Σερβία ή Βέλγιο.
Αμερική: Καναδάς, ΗΠΑ, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Βραζιλία
Ασία/Ωκεανία: Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Κίνα, Ιορδανία, Ιράν, Φιλιππίνες, Ιαπωνία
Αφρική: Ακτή Ελεφαντοστού, Νότιο Σουδάν, Αίγυπτος, Αγκόλα, Πράσινο Ακρωτήρι.

 

loading...