«ΑΝΙΚΑΝΟΣ ψυχικά ο Μπάιντεν»: «ΚΕΡΑΥΝΟΙ» από πρώην γιατρό του Λευκού Οίκου

Ένας πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου, ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος Ρόνι Τζάκσον, κατηγόρησε την τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια για την ψυχική υγεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την τελευταία του ιατρική εξέταση.
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια περίληψη της κατάστασης της υγείας του Μπάιντεν με βάση την ανασκόπηση του ιατρικού ιστορικού και μια «λεπτομερή φυσική εξέταση». Διαπίστωσε ότι ο πρόεδρος «παραμένει ένας υγιής, σφριγηλός, 80χρονος άνδρας» και είναι απολύτως ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν έχουν καμία νομική υποχρέωση να περάσουν μια ετήσια ιατρική εξέταση και να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά της, αλλά παραδοσιακά επιλέγουν να το κάνουν, με κάθε κυβέρνηση να αποφασίζει σε ποιες εξετάσεις πρέπει να υποβληθεί ο πρόεδρος.

Ο Τζάκσον (R-Texas), ο οποίος υπηρέτησε ως γιατρός στον Λευκό Οίκο υπό τους πρώην προέδρους Ντόναλντ Τραμπ και Μπαράκ Ομπάμα, εξαπέλυσε μια σφοδρή κριτική για την εξέταση του Μπάιντεν την Παρασκευή.

«Η πλειονότητα των Αμερικανών μπορεί να δει ότι η ψυχική υγεία του Μπάιντεν βρίσκεται σε πλήρη παρακμή, ωστόσο δεν υπάρχει διαφάνεια από τον Λευκό Οίκο για το τι συμβαίνει, αν μη τι άλλο, για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα και η ανικανότητά του να κάνει τη δουλειά του.

Η έκθεση φυσικής εξέτασης της Πέμπτης επιβεβαιώνει περαιτέρω ότι αυτή η διοίκηση εξακολουθεί να είναι ανένδοτη στην απόκρυψη της αλήθειας».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η «επιδεινούμενη ψυχική υγεία» του Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε στο έγγραφο, ούτε αναφέρθηκε ότι έκανε γνωστικό τεστ.

loading...