Η ευλογία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τα 350 εκ ευρώ, ο ανιψιός και ο εφοπλιστής με το «γαμπρό» που ψάχνουν την έξοδο

Άμα όμως υπάρχει ευλογία από την Ιερά Αρχιεπισκοπή όλα γίνονται – Και τα θαύματα

Το λες και θαύμα να βρεθεί άνθρωπος να πληρώσει ή για να είμαστε ακριβείς να κάνει προσφορά 350 εκ ευρώ σε καθαρή παρούσα αξία για 17,5 στρέμματα γης που έχουν και κάμποσα κτίρια τα οποία είναι νοικιασμένα για καμία δεκαπενταριά είκοσι χρόνια.
Άμα όμως υπάρχει ευλογία από την Ιερά Αρχιεπισκοπή όλα γίνονται. Και τα θαύματα.
Γιατί είναι θαύμα να πληρώνει για νοίκι 99 ετών τα διπλά από όσο πλήρωσαν ανά στρέμμα αυτοί που αγόρασαν (προσέξτε αγόρασαν) τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Αν βάλει το χέρι του και ο ανεψιός μπορεί τα θαύματα να μεγαλώσουν. Και μπορεί να πηγαίνει στον έναν ή στον άλλο αλλά στο τέλος θα βρει αυτόν που ασπάζεται το ρητό (όχι δεν είναι εκκλησιαστικό όπως κάποιοι πιστεύουν) «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν».
Όμως τα θαύματα δεν κρατούν πολύ γιατί όπως και λέει και ο λαός μας «Τρεις ημέρες το μικρό το μεγάλο τέσσερις».
Έστω και αν εμφανίζεται ο «γαμπρός» από τα παλιά που ήξερε από κατασκευές, ποδόσφαιρο και τώρα έμαθε και από Ρώσους.
Γιατί ο λογαριασμός δεν … βγαίνει ακόμα και αν τον ρίξεις σε πλυντήριο για να καθαρίσει.
Έτσι λοιπόν αφού ο ανιψιός ικανοποιήθηκε και ο διαγωνισμός ξεκινούσε και σταματούσε κατά το δοκούν μετά ο εφοπλιστής που είναι γνωστός για το … ύψος του και έχει και κάμποσες περιπέτειες από το παρελθόν αλλά δεν έβαλε μυαλό κατάλαβε ότι αυτό που πρόσφερε δεν ήταν αυτό που νόμιζε. Δεν είχε κάνει καλά το λογαριασμό, όπως συνήθως.
Και έτσι ψάχνει ασχέτως των «καλών προθέσεων» του «γαμπρού» να βρει την έξοδο.
Έτσι λέει ότι δεν τον νοιάζει να μείνει ικανοποιημένος ο ανεψιός αρκεί με την Ιερά ευλογία να βρεθεί τρόπος να ξεκινήσει πάλι από την αρχή ο διαγωνισμός και έτσι να εξαφανιστεί με ελαφρά πηδηματάκια.
Και αν δεν μπορεί να γίνει αυτό να αλλάξουν τα 350 εκ ευρώ και να κουρευτούν εκ των υστέρων.
Εκεί όμως υπάρχει ο Θεός του Ισραήλ (όχι του εφοπλιστή, του άλλου) που παρακολουθεί αγρύπνως τα τεκταινόμενα και ετοιμάζεται να παρέμβει.
Έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν και στο τέλος μπορεί να φτάσουμε σε ναυάγιο λόγω έλλειψης χρημάτων και μετά σιγή μέχρι η υπόθεση να ξεχαστεί.
Με την χάρη του Θεού πάντα και με το σταυρό στο χέρι Δέσποτα συγχώρησον τας ανομίας….

Νίκος Καρούτζος
[email protected]
www.bankingnews.gr

loading...