Πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου: Μας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ, η Ουκρανία επιταχύνει την κατάρρευση των ΗΠΑ

 

Οι εξελίξεις είναι συγκεκριμένες και υποβαθμίζουν τον δυτικό κόσμο…

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα θέτει ολοένα και περισσότερο τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μειονεκτική θέση, δήλωσε ο Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε

“Η Ουάσιγκτον δεν μπορεί πλέον να προσπαθήσει να επιβάλει την αγγλοαμερικανική ηγεμονία των ΗΠΑ ή υπό τις ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν το θέλει αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν το χρειάζονται. Μας καταστρέφει! Η ηγεμονία άρα θα καταρρεύσει και η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα επιταχύνει αυτή την διαδικασία».

Είναι ανησυχητικό, είπε ο Macgregor, ότι η (διεθνιστική) ελίτ είναι τόσο απελπισμένη να σύρει τις ΗΠΑ σε μια σύγκρουση με μια μεγάλη δύναμη όπως η Ρωσία. Αυτό είναι διαφορετικό από το να εμπλέκει την χώρα του σε σκληρές συγκρούσεις με αντιπάλους που δεν είχαν τρόπο να αντισταθούν, είπε ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, προσθέτοντας:

«Μιλάω για το Ιράκ και το Αφγανιστάν».

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου εξέφρασε την άποψη ότι η ηγεμονία των ΗΠΑ τελειώνει τώρα επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά έχουν καταστραφεί οικονομικά. Επισημαίνοντας το ιστορικό υψηλό εθνικό χρέος άνω των 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα στην ίδια θέση με τη Βρετανία το 1947, όταν το χρέος αυτής της χώρας ήταν 240 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό έγινε κυρίως χάρη στις ΗΠΑ, γιατί ο τότε Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt ήθελε να καταστρέψει τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Ήθελε να το πετύχει οδηγώντας την χώρα στην παγίδα του χρέους.

loading...