Ρωσία: «Στοπ» στην παρένθετη μητρότητα σε αλλοδαπούς -Για να «προστατευθούν» τα παιδιά από οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+

 

Ειδικότερα, το Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη (8/12) έναν νόμο με τον οποίο απαγορεύεται στους αλλοδαπούς να προσφεύγουν στην παρένθετη μητρότητα εντός Ρωσίας, ώστε να «προστατευθούν» τα παιδιά από τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+ και να εμποδιστεί το εμπόριο οργάνων.

Τα τελευταία χρόνια οι ρωσικές Αρχές έχουν υιοθετήσει πολλά αμφιλεγόμενα μέτρα σε βάρος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, απαγορεύοντας, για παράδειγμα, την «προπαγάνδα» υπέρ των «μη παραδοσιακών» σχέσεων

«Ο νόμος υιοθετήθηκε. Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στους αλλοδαπούς», έγραψε στο Telegram ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Βιατσεσλάβ Βολόντιν. «Έτσι θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε το εμπόριο των παιδιών μας, να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά από καταστάσεις όπου θα βρεθούν σε ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+ ή θα πέσουν θύματα εγκλημάτων, κυρίως εμπορίου οργάνων» ανέφερε, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ρωσία: Παρένθετη μητρότητα μόνο εάν τουλάχιστον ο ένας γονιός είναι Ρώσος

Η τροποποίηση του Οικογενειακού Δικαίου, την οποία υπερψήφισαν την Πέμπτη (8/12) οι βουλευτές στην τρίτη και τελευταία ανάγνωση, προβλέπει ότι τα ζευγάρια μπορούν να καταφύγουν στις υπηρεσίες μιας παρένθετης μητέρας μόνο εάν τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς είναι Ρώσος πολίτης.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Άνω Βουλή και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που συνήθως είναι απλώς μια τυπική διαδικασία.

Μέχρι τώρα η ρωσική νομοθεσία δεν έθετε κανέναν περιορισμό στην παρένθετη μητρότητα με βάση την εθνικότητα των υποψήφιων γονέων.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει στη Μόσχα μια δίκη που αφορά «εμπόριο» βρεφών και συνδέεται με την παρένθετη μητρότητα.

Τέσσερις γιατροί και δύο παρένθετες μητέρες θα καθίσουν στο εδώλιο και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 15 ετών, με αφορμή τον θάνατο βρέφους που βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα της ρωσικής πρωτεύουσας το 2020.

loading...

Leave a Reply