Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ιδιαίτερα έντονη προς τους μετανάστες από τις ισλαμικές χώρες.

Οι Ευρωπαίοι διχάζονται σχετικά με την επιθυμία τους να διατηρήσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία και τους Ουκρανούς πρόσφυγες, σύμφωνα με μελέτη του Mercator Forum for Migration and Democracy (MIDEM) από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης της Γερμανίας, αναφέρει το Agerpres.

Από τους ερωτηθέντες, το 40% ήταν υπέρ της υποστήριξης της Ουκρανίας και της αποδοχής τυχόν αρνητικών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από αυτήν, ενώ το 39% είπε ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία θα πρέπει να περιοριστεί λόγω των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων.

Στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης, η υποστήριξη προς την Ουκρανία θα μπορούσε να μειωθεί στο μέλλον, σημειώνει το DPA. Ένα τεστ αλληλεγγύης με την Ουκρανία θα μπορούσε να εμφανιστεί τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο διευθυντής της MIDEM, Χανς Βορλάντερ, τη Δευτέρα κατά την παρουσίαση της μελέτης. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 55% των Ευρωπαίων θέλει να περιορίσει τη μετανάστευση αλλοδαπών.

Στην ανατολική Γερμανία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία, οι περισσότεροι ερωτηθέντες ψήφισαν για περιορισμένη υποστήριξη στην Ουκρανία. Σε χώρες που ήταν σε μεγάλο βαθμό ανοιχτές στους πρόσφυγες, όπως η Σουηδία, περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων ψήφισαν υπέρ της υποστήριξης της Ουκρανίας. Σε χώρες με την λιγότερη υποστήριξη στους πρόσφυγες, όπως η Πολωνία, η τάση είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εκεί το 42% ψήφισε περιορισμούς. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έρευνα έδειξε επίσης ότι η αλληλεγγύη δεν ισχύει εξίσου για όλους τους πρόσφυγες. «Ενώ υπάρχει μεγάλη προθυμία να δεχθούμε και να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες, επικρατεί σκεπτικισμός για τους πρόσφυγες από άλλες περιοχές κρίσης», είπε ο Vorlander. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ιδιαίτερα έντονη προς τους μετανάστες από τις ισλαμικές χώρες.

loading...

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *