Να τελειώσει το αφήγημα πως ο λαός ψηφίζει έναν και όχι ένα σύνολο…

Έγραψα την Κυριακή στο άρθρο μου “Κομματικές ταραχές και εκλομαγειρέματα” πως, το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες μου για μεγάλη κινητοποίηση πολιτικών προσωπικοτήτων, πολιτικών φορέων και κομμάτων, που δεν κουβαλούν πολιτικά “κουσούρια” του παρελθόντος και που βρίσκουν γόνιμο έδαφος συνεννόησης και κοινής συμπόρευσης στις προσεχείς εκλογές! Μου μιλούν για ένα πολιτικό σχηματισμό προσωπικοτήτων, που θα διεμβολίζει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά ενδεχομένως και το ΣΥΡΙΖΑ! Αφού σε αυτόν τον σχηματισμό βρίσκουν κοινή πολιτική περπατησιά, πολίτες που κινούνται από το χώρο του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ μέχρι τις παρυφές της Λαϊκής Δεξιάς, αλλά που χωράει και πολιτικές προσωπικότητες από την πατριωτική Αριστερά!

Έτσι φίλος που μετέχει του εγχειρήματος μου επεσήμανε τα παρακάτω:

Είναι ιστορικά πρωτάκουστο και μεγάλη επιτυχία για το λαό, να αποφασίζουν τόσες πολλές συλλογικότητες να συμπορευτούν με όρους πολιτικής συμφωνίας και όχι κάτω από έναν μεμονωμένο αρχηγό. Αυτό τιμά ιδιαίτερα τους προέδρους των κομμάτων που συμφώνησαν παραμερίζοντας τις ατομικές τους φιλοδοξίες.

Έχουμε συμφωνήσει στη Συλλογική Ηγεσία που σημαίνει απόλυτη ισοτιμία, σταθερές πολιτικές σχέσεις αρχών, καμία προσωπική αλληλοϋπονόμευση, κανένας φραξιονισμός και ομαδοποίηση, όλα φανερά, οι αποφάσεις από κοινού, συλλογική υπευθυνότητα και σχέσεις αλληλεγγύης και συνειδητής συμπόρευσης.

Δίνουμε τέλος στον διαγκωνισμό για την κατάληψη της κορυφής της ιεραρχίας, που είναι η πηγή κάθε κακού. Οι εγωπαθείς διασπάσεις, οι διαδικαστικές τρικλοποδιές και όλα τα αρνητικά έχουν μία πηγή: την προσωποποιημένη εξουσία του ενός. Οι μεσαιωνικού και φεουδαρχικού τύπου ολιγαρχικές, αρχομανείς, αρχηγικές, αριστοκρατικές, ονοματολογικά κληρονομικές και επικοινωνιακά παραδοσιακές πολιτικές, περί του ενός άρχοντα – σωτήρα, θα οδηγήσουν μαθηματικά σε όλεθρο.

Η Συλλογική Ηγεσία είναι ένας νέος πολιτικός πολιτισμός και με αυτόν θα αναδιαπαιδαγωγηθεί το Έθνος. Η θεωρεία του πολιτικού μάρκετινγκ, ότι ο λαός ψηφίζει έναν και όχι ένα σύνολο, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ! Διαφορετικά η αναπαραγωγή της θα ενσωματώσει κάθε εγχείρημα στο παλιό σάπιο κατεστημένο σύστημα.

Ο ένας μην ξεχνάμε δεν είναι τέλειος, δεν είναι παντογνώστης, είναι σίγουρα απληροφόρητος και ανεπαρκής σε πολλά θέματα, είναι βιολογικά και συναισθηματικά ευάλωτος, είναι εκβιάσιμος γι΄ αυτόν και την οικογένεια του, είναι συκοφαντήσιμος ακόμη και με παγίδες ή τεχνάσματα ή λασπολογία, είναι πιθανόν συναλλάσιμος, είναι ακόμη και εξαγοράσιμος, είναι έρμαιο των μέσων μαζικής αποσιώπησης ή προδοτικής προβολής.

Με τον έναν κάνουν πάρτι τα μέσα ανάδειξης ή θαψίματος του.

Η δομή αυτής της εξουσίας είναι φθαρτή.

Εναντίον της ενότητας δρα αυτή η λογική.

Οι πολιτικοί απατεώνες με ψευδεπίγραφα δήθεν.

Την στιγμή αυτή που συνομιλούμε, ένας ψευδοχριστιανικός μεσσιανισμός, με τον μανδύα της ψευδέστατης υποτιθέμενης ευλογίας του συνόλου του Αγίου Όρους, διαδίδει την ύβρη περί του εκλεκτού του Θεού πολιτικού προφήτη. Αυτό είναι κατάφορη αιρετική στάση. Ιδίως όσοι είναι χριστιανοί αναγνωρίζουν έναν αρχηγό, τον Χριστό. Ο μεταμφιεσμένος διαβολικός εγωισμός, μέσω της τελευταίας του απόκρυψης που είναι η αυτοδικαίωση, εξωθεί μια ομάδα Ταλιμπάν να καθυβρίζει άπαντες με ένα χυδαίο και υποκριτικό ύφος διαδίδοντας τον ισχυρισμό περί καθαρών και ακαθάρτων. Ενώ ο Χριστός, καλούσε τους αμαρτωλούς να μετανοήσουν και να πάνε κοντά του, η αιρετική παρέα καλεί τους δήθεν αναμάρτητους και θεωρεί τον εαυτό της όσιο, για να αποτελέσουν υποτίθεται το καθαρό νερό που θα καθαγιάσει τις πολιτικές της φιλοδοξίες!!

Μήπως προωθούν την αυτονόμηση των Πρεσπών;

Ο εξαιρετικός φίλος Παύλος Αλτίνης, δικηγόρος Φλώρινας, έγραψε στα social media:

«Διαβάζω: “Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι τρεις δήμαρχοι της περιοχής γύρω από τις λίμνες Πρέσπες, που μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο δήμαρχος Pustec, Pali Kolevski και ο δήμαρχος Resen, Jovan Tozievski….

Η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ανάμεσα στους στόχους των τριών δήμων, οι οποίοι προωθούν τη διασυνοριακή περιοχή των Πρεσπών…”.

Διαβάζω τα παραπάνω και ρωτώ τον Δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη:

1) Αν χρειαστεί να γίνει η αναστήλωση ενός βυζαντινού ναού στην Ελληνική περιοχή των Πρεσπών, και εάν, όσον αφορά τα γράμματα στις εικόνες του ναού, εμείς οι Έλληνες υποστηρίζουμε είναι Ελληνικά και οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι είναι κυριλλικά, πως θα λυθεί η διαφωνία; Μήπως με την ψήφο των Αλβανών; Οι Αλβανοί θα καθορίσουν την Ελληνικότητα της περιοχής των Πρεσπών;

2) Οι τρεις δήμοι θ’ απευθύνονται απ’ ευθείας στην ΕΕ για χρηματοδοτήσεις, χωρίς τα Υπουργεία στην Αθήνα να έχουν λόγο; Αν θα συμβεί αυτό, μήπως αυτό συνιστά ένα βήμα προς την ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της περιοχής των Πρεσπών από την Ελλάδα;

3) Αυτό που θέλουν να κάνουν στις Πρέσπες, δεν μοιάζει με αυτό που θέλουν να κάνουν και στην Θράκη;

Δήμαρχε συζήτησες αυτά τα ενδεχόμενα με τα “σαΐνια” του Υπουργείου Εξωτερικών, που, σίγουρα, σε προέτρεψαν να υπογράψεις το παραπάνω μνημόνιο;

Δήμαρχε, τα “σαΐνια” αυτά του Υπουργείου Εξωτερικών σε ενημέρωσαν ότι παλιότερα, πριν περίπου 22 χρόνια, επιχείρησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο, την λεγόμενη “ΕΥΡΩΠΕΡΙΟΧΗ”, αποτελούμενη από τον Ελληνικό Νομό Φλώρινας, τον Αλβανικό νομό Κορυτσάς και τον Σκοπιανό Δήμο Μοναστηριού; Τότε, ο τότε ΥΠΕΞ της Ελλάδος Γ. Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ) είχε συναντηθεί με τους ομολόγους του της Αλβανίας και των Σκοπίων, στο νησί του Αγ. Αχιλλείου στην Ελληνική Μικρή Πρέσπα. Τότε ο υποφαινόμενος, ως Νομάρχης Φλώρινας, έψαλε στα “σαΐνια” του ΥΠΕΞ και στον ΓΑΠ τους παραπάνω προβληματισμούς και με την χρήση “γαλλικών”. Η προσπάθεια αυτή των κρυπτομένων πίσω από τον ΓΑΠ ΔΕΝ τελεσφόρησε!!!!!! Και τώρα ξανάρχονται…

Δήμαρχε έχεις επίγνωση του τι υπέγραψες;

Θα βρεθούν αγανακτισμένοι πατριώτες να κινήσουν το θέμα, όπως κινούν το θέμα του “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας”;

Θα ζητήσουν ευθύνες από την Κυβέρνηση, τον Ν. Δένδια, ΥΠΕΞ της Ελλάδος, ή μόνον από τον Δήμαρχο Πρεσπών;»!

Φλώρινα 14-12-2022

Μακεδονικό: Προσοχή στους πράκτορες των τοκογλύφων…

Επίσης ο Παύλος Αλτίνης έγραψε στις 10 Δεκεμβρίου 2022 τα παρακάτω:

«Οι έμποροι του μακεδονισμού είναι και χωρίζονται σε δύο ομάδες: στους δήθεν πατριώτες και στους δήθεν ανθέλληνες. Η μία ομάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Αυτό που πράγματι τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και όχι η Ελληνικότητα της Μακεδονίας τους μεν, ή η μη-Ελληνικότητα της Μακεδονίας τους δε.

Και οι δύο ομάδες έχουν τα ίδια αφεντικά, είναι πράκτορες των τοκογλύφων και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ μεταξύ τους, για να προωθήσουν τον στόχο της “μη-Ελληνικής πολυεθνικής Μακεδονίας”. Και παραπλανούν καλοπροαίρετους, θερμόαιμους και βλάκες.

Για να ξεχωρίσετε τους γνήσιους πατριώτες από τους εμπόρους πατριωτισμού ρωτήστε τους για την Συνθήκη των Πρεσπών: “Κατηγορείς τον Τσίπρα που την υπέγραψε, τον Μητσοτάκη που δεν την ακυρώνει και τον Μέρτζο που την θεωρεί “έντιμο συμβιβασμό”;

Αν δεν τους κατηγορούν, δεν είναι πατριώτες αλλά πατριδέμποροι, το ίδιο εχθροί της Ελλάδος όπως και οι εμπορευόμενοι σλαβομακεδονισμό.»!

Για το ίδιο θέμα επανερχόμενος έγραψε στις 15 Δεκεμβρίου 2022:

«Σίγουρα διάβασε το καταστατικό του ανεπίτρεπτου “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας” η προεδρίνα Θάνου; Ή κι’ αυτή μπήκε στο παιγνίδι της προβοκάτσιας που στήνεται, με την εκμετάλλευση των πατριωτικών ανακλαστικών καλοπροαίρετων Ελλήνων;

Τι έχει να μας πει η κυρά – προεδρίνα για την Συνθήκη των Πρεσπών, τον Τσίπρα που την ψήφισε, την Βουλή που την επικύρωσε, τον Μητσοτάκη που δεν την καταγγέλλει; Τι έχει να μας πει για τον “μακεδονομάχο” Μέρτζο που την προπαγάνδισε ως “έντιμο συμβιβασμό”; Κανένας από τους παραπάνω δεν φταίει, και φταίει ο δικαστής;

Οι ισχυρισμοί της κυρά-προεδρίνας Θάνου είναι νομικά αβάσιμοι, πράγμα το οποίο μάλλον γνωρίζει και, παρ’ ότι το γνωρίζει, γράφει αυτά που γράφει!»!!

Ο Βελόπουλος δεν ψηφίζει “Ελληνική Λύση”…

Διαβάζουμε στο “Πρώτο Θέμα” μια είδηση που κάνει το γύρο της Ελλάδας:

«Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης προκάλεσε γέλιο στους βουλευτές με την εκ παραδρομής ρήση του, ότι πρέπει να υπερψηφιστεί η Ν.Δ.

Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει, λέει ο σοφός λαός. Και έτσι, ένα επικό σαρδάμ του Κυριάκου Βελόπουλου, μπέρδεψε το ακροατήριο της βουλής με αρκετούς βουλευτές να ξεσπούν στα γέλια, κυρίως από τις γαλάζιες έδρες.

Έχοντας πάρει μπόλικη φόρα στην ομιλία του ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση του ξέφυγε το εξής:

“υπάρχει λύση, είναι να καταψηφιστείτε όλοι στις επόμενες εκλογές και να ψηφιστεί… η Νέα Δημοκρατία”.

Τελικά, ούτε ο ίδιος δεν θέλει να ψηφίσει τον εαυτό του;»!!

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

loading...