Χριστούγεννα 2022, αναζητώντας τον Χριστό.

Χριστός γεννάται, δοξάσατε. Αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός για την ανθρωπότητα που δυστυχώς ελάχιστοι άνθρωποι ασχολούνται με τη γέννα του Χριστού. Στολίδια, δώρα, λαμπάκια, χριστουγεννιάτικο δέντρο, ψώνια, γιορτινό τραπέζι, γλυκά, ταξίδια, βόλτες, κυριαρχούν στη ζωή μας από αρχές Δεκεμβρίου έως και μετά το τέλος των εορτών του δωδεκαημέρου.

Εορτάζει ο κόσμος παγκόσμια χωρίς να ασχολείται με τον Χριστό. “Καλές γιορτές”, “χρόνια πολλά”, “καλά να περάσεις”, είναι οι ευχές που ακούγονται συνήθως την περίοδο αυτή. Ζούμε στην εποχή που εορτάζουμε τα Χριστούγεννα χωρίς το κύριο πρόσωπο της εορτής. Εορτάζουμε τα Χριστούγεννα μόνο και μόνο για να περάσουμε καλά.

Αναζητάμε την ευτυχία, την ειρήνη, τη χαρά, την αγάπη, αλλά σε λάθος δρόμους, σε λάθος μονοπάτια, σε λάθος καταστάσεις, σε λάθος εφήμερα πράγματα, σε λάθος νοοτροπίες, σε ψεύτικες απατηλές υποσχέσεις και σε ψεύτικες «αγαπολογίες» των ημερών, που κανείς δεν το παραδέχεται διότι άλλοι μεν πλανούν και άλλοι είναι πλανεμένοι.

Αυτά τα Χριστούγεννα εύχομαι να γίνουν για εμάς το έναυσμα για να αναζητήσουμε με λαχτάρα τον Χριστό, όπως Τον αναζήτησαν οι τρεις μάγοι. Ταξίδι ημερών, για να Τον βρουν και να λυτρωθούν από την πλάνη του μισόκαλου.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...