COVID-19: ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…

Γράφει ο Michael Bryant
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Καθώς πλησιάζουμε στον τρίτο χρόνο της “Κρίσης του Covid”, η κάποτε αδιαμφισβήτητη ιστορία του Covid – που αναφέρθηκε και επαναλήφθηκε από

πολιτικούς, εντολοδόχους της δημόσιας υγείας και όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης – έχει αντικατασταθεί από αντιφάσεις και ασυνέπειες.

Η αρχική ιστορία του Covid που αφηγήθηκαν “ειδικοί” της υγείας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλούσε για ένα ιδιαίτερα μολυσματικό παθογόνο που πολιόρκησε τον πλανήτη το 2020 και εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά – τρομοκρατώντας, μολύνοντας και σκοτώνοντας μαζικά ανθρώπους.

Ήταν η ιστορία ενός “γεγονότος πανδημικού επιπέδου” στο οποίο οι άνθρωποι κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους, ολόκληροι τομείς της κοινωνίας αναγκάστηκαν να κλείσουν και οι άνθρωποι κλήθηκαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουν την επαφή μεταξύ τους.

Ήταν μια ιστορία κλειστών σχολείων, κλειστών επιχειρήσεων, κλειστών εκκλησιών και νοσοκομείων που σύντομα θα κατακλυζόντουσαν.

Σε μεταγενέστερα κεφάλαια η ιστορία του Covid μεταμορφώθηκε από τις ατράνταχτες αλήθειες, “Ακολουθήστε την επιστήμη”, σε διαρκώς μεταβαλλόμενους ορισμούς, “Η επιστήμη εξελίσσεται”. 

Αμέτρητες πτυχές της “επίσημης” αφήγησης άλλαξαν εν μία νυκτί. Σταδιακά η ιστορία έγινε γεμάτη με σελίδες αμφισβητήσιμων στατιστικών στοιχείων και διαρκώς μεταβαλλόμενων ιστοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...