ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Την ώρα που ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν ζητάει από την Ελλάδα, την μάνα του και τον πατέρα του, απειλώντας μας πως θα έρθει ξαφνικά βράδυ, την ίδια ώρα που οι Αξιωματούχοι του αυξάνουν καθημερινά την επιθετική τους ρητορική κατά της Πατρίδας μας, την ίδια ώρα οι αυξάνονται συνεχώς οι παραβιάσεις του κυριαρχικού ελληνικού χώρου, την ίδια ώρα που ο Ερντογάν συνεχίζει να εργαλειοποιεί την παράνομη μετανάστευση, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα του δημοσιογραφικού ομίλου Βαγγέλη Μαρινάκη, μας δηλώνει ότι, “Δεν διεκδικούμε ούτε σπιθαμή εδάφους της Τουρκίας, το ίδιο απαιτούμε από αυτήν”!

Μια αντιπατριωτική θέση, μια υποτελής κυβερνητική θέση προς ένα φασίστα, έναν άρπαγα, έναν εχθρό της Ελλάδος, που καθημερινά μας απειλεί και εμείς προσπαθούμε συνεχώς να του στέλνουμε μηνύματα αγάπης και φιλίας. Λόγια, λόγια, λόγια… Άστοχα λόγια προς τον καθημερινό Τούρκο “βιαστή” μας!

Αλλά ξέχασα! Η ελληνική κυβέρνηση είναι θιασώτης του Διεθνούς Δικαίου, που η ίδια παραβιάζει εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, αφού δεν αυξάνει να ναυτικά μας μίλια στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 τηρώντας την Συνθήκη των Θαλασσών του Montego Bay (1982), τρομοκρατούμενη – όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις – από το casus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας!

Αλλά δυστυχώς ο ΥΠΕΞ μας συνεχίζει να μας λέγει για να μας χρυσώσει το χάπι:

“Η απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη θα ληφθεί, όποτε κριθεί πως είναι προς το εθνικό μας συμφέρον”!

Ναι, αυτά ισχυρίζεται, και θα τα αυξήσει προφανώς όταν οι διεκδικήσεις των Τούρκων φτάσουν μέχρι το Σούνιο!

Όμως, ταυτόχρονα δεν ξέχασε να στείλει νέο υποτελές μήνυμα στην Τουρκία:

“Είναι χρήσιμο και για την Τουρκία να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει έναν φιλικό και αξιόπιστο γείτονα που ανήκει στην ίδια συμμαχία, αλλά και στην ΕΕ.”!

Στην ίδια συμμαχία μας λέγει ο κ. Δένδιας! Στην συμμαχία του ΝΑΤΟ εννοεί; Γιατί εξ όσων γνωρίζουμε ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι σύμμαχος με τη Ρωσία, της οποίας η ελληνική κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο, αποστρατικοποιώντας τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας και στέλνοντας το βαρύ οπλισμό του στον φιλότουρκο – νεοναζί Ζελένσκι της Ουκρανίας!

Όταν οι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκές χώρες αναστέλλουν νέες αποστολές πολεμικού υλικού!

Ποια τουρκική Δημοκρατία, ορέ ραγιάδες;

Δυστυχώς η δουλοπρέπεια και η επίκληση του αξιόπιστου γείτονα κατά το ιστορικό παρελθόν, κατέγραψε τραγικά για την Πατρίδα μας αποτελέσματα!

Αλήθεια από ποια απτά στοιχεία, ελπίζει ο Νίκος Δένδιας, πως μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον Τούρκο σατράπη και εισβολέα;

Αλλά δυστυχώς το παραλήρημα υποτέλειας και δουλικότητας του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια συνεχίζεται προς την Τουρκία, με μια ακατανόητη ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Twitter), όπου υμνεί την τουρκική Δημοκρατία, αναφέροντας:

«Συγχαίρουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας με την ευκαιρία της Ημέρας της Δημοκρατίας τους»!

Αν είναι ποτέ δυνατόν, η Ελλάδα δια μέσω της κυβερνήσεώς της να υμνεί αποδεχόμενη, λόγω της εθνικής εορτής της Τουρκίας, όπου τιμάται η ανακήρυξη της Δημοκρατίας (29 Οκτωβρίου 1923), πως αυτή η χώρα είχε, έχει ή θα έχει στο μέλλον Δημοκρατία!

Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζει ο ΥΠΕΞ μας τον σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ, ειδικότερα στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή; Αναγνωρίζει την τουρκική εισβολή του “Αττίλα” στην Κύπρο, πού συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας, η Κατοχή του Βορείου τμήματος της Μεγαλονήσου;

Ντροπή και μόνο ντροπή για τον όποιο Έλληνα σκέφτεται έτσι!

Που δυστυχώς δεν μπορεί να δει, ή δεν του επιτρέπουν να δει, ότι ο Τούρκος φίλος δεν γίνεται, λόγω του διαχρονικού απύθμενου μίσους του για την Ελλάδα!

Για φανταστείτε ο Τούρκος ομόλογος του Νίκου Δένδια να του έστελνε αντίστοιχο μήνυμα για την 25η Μαρτίου!

Αλήθεια, σε ποια πράξη διαμαρτυρίας προχώρησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας προς την Τουρκία, όταν προ ολίγων ημερών, στην Αττάλεια διεξαγόταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης, όπου πρώτευσε Έλληνας αθλητής, με δεύτερο και τρίτο στο βάθρο των νικητών Τούρκους αθλητές, και κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, οι Τούρκοι διοργανωτές τον διέκοψαν βιαίως;

Αλλά, όταν δίνεις θάρρος στον χωριάτη, αυτός θα ανέβει και στο κρεβάτι σου! Τούτο ακριβώς συνέβη λίγες ημέρες μετά, στο Ικόνιο, όπου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε στα +70 κιλά πρώτευσε ο Έλληνας αθλητής Ηλίας Ψωμάς! Κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, οι Τούρκοι διοργανωτές τον διέκοψαν πάλι, δείχνοντας πόσο βάρβαροι είναι!

Ωστόσο τα μέλη της ελληνικής αποστολής, έδειξαν μαθήματα πατριωτισμού στη δουλική ελληνική κυβέρνηση, παιανίζοντας το υπόλοιπο του Εθνικού μας Ύμνου, την Ωδή στην Ελευθερία, δημιουργώντας ρίγη συγκινήσεως σε όλους τους απανταχού Έλληνες!

Δείχνοντας, φανερώνοντας, την πραγματική ελληνική ψυχή!

Ας γίνουν αυτά τα παραδείγματα, οδηγός στον κ. Δένδια, για την προκοπή της Πατρίδας μας!

Η Ντόρα Μπακογιάννη, της “κρυφής διπλωματικής ατζέντας”…

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπέσκαψε, ως ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, συνεπικουρούμενη από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και μετέπειτα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τις δυο ενεργειακές Συμφωνίες (Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream), του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν, οι οποίες στην συνέχεια ακυρώθηκαν, εξυπηρετώντας τα Αμερικανικά συμφέροντα, ορίσθηκε από τον σημερινό Πρωθυπουργό, Πρόεδρος Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης μας! Τυχαία; Όχι βέβαια! Όπως δεν είναι τυχαία η απόδοση του Αντιπροέδρου σε αυτήν την Επιτροπή, του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γραμματέα Ανδρέα Λοβέρδου!

Στην Θράκη μας, όπου προδοτικό έργο κατά της Πατρίδας επιτελούν οι εκλεγμένοι Μουσουλμάνοι Βουλευτές, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ! Τυχαία; Δεν νομίζω!

Όμως η “δράση” της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, πάντα είχε και εξακολουθεί να έχει συνέχεια!

Αφού όπως αποκάλυψε η Κυριακάτικη Δημοκρατία, είχε βρεθεί με τον διαγραφέντα Βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, για “μπίζνες” στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει φωτογραφικό υλικό, στις 2 Μαρτίου 2015, πέντε εβδομάδες μετά την επανεκλογή της στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην Τουρκία. Τότε δεν ήταν ούτε Υπουργός Εξωτερικών, όπως παλαιότερα, ούτε καν Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αφού η Ν.Δ. είχε χάσει τις εκλογές.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο ταξίδεψαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Για ποιον λόγο; Για να δώσει η Βουλευτής το “παρών”, χαμογελαστή, δίπλα στον Ανδρέα Πάτση;

Γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν εκεί; Καθήμενη δίπλα στον Πάτση, για μια απλή επιχειρηματική πρωτοβουλία δύο δικηγόρων; Γιατί; Γιατί;

Έπαιξε τον διαμεσολαβητή η κ. Μπακογιάννη, λόγω των υψηλών φιλικών γνωριμιών της με τον τουρκικό παράγοντα;

Αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βαρύγδουπή αναφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο βιβλίο του, “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια – 1974-2016” και τις οποίες συγκλονιστικές αφηγήσεις κατέγραψε ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, µε την ρητή συμφωνία, το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί μετά την αποχώρηση του Έλληνα πολιτικού από τη ζωή!

Στην σελίδα 211 και στην ενότητα “μαθήματα εξωτερικής πολιτικής” ο πρώην Πρωθυπουργός λέγει:

«… να πετύχουμε τα μέτρα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα την άμεσο επικοινωνία των ηγετών των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτικών ηγετών των δύο χωρών. Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής, δεν του πάει, δεν είναι το στυλ του. Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ!»!

Τίθεστε ενώπιον των βαρύτατων ευθυνών σας…

Νίκος Δένδιας και Ντόρα Μπακογιάννη είναι συνένοχοι και των σημερινών πολιτικών εγκλημάτων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σιωπούν προστατεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων κατά πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων! Παρακολουθήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται, παρ΄ ότι η όλη διαδικασία βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο!

Σιώπησαν και σιωπούν για τη συμμετοχή κομματικών κομματαρχών της ΝΔ στο έγκλημα της παιδοφιλίας – παιδεραστίας και έκδοσης 12χρονης!

Έχουν τεράστιες ευθύνες για τον μερικό στρατιωτικό αφοπλισμό των νησιών μας! Από την στιγμή που βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός από εκεί στάλθηκε στην Ουκρανία και δεν θα αντικατασταθεί! Αφού ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως:

«Τα γερμανικά τεθωρακισμένα θα κατευθυνθούν στον Έβρο, γιατί εκεί κρίνουν οι ΕΔ ότι είναι πιο χρήσιμα»!

Αυτή ήταν η επιθυμία της φιλότουρκης Γερμανίας διά μέσω του Καγκελαρίου της Όλαφ Σολτς;

Αλλά ειλικρινά έτσι εκτίμησε ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος;

Γνωρίζει ότι θα είναι συνυπεύθυνος εάν δεν προβληθεί η απαιτούμενη στρατιωτική αντίσταση στο ενδεχόμενο απονενοημένο εγχείρημα του Ρ. Τ. Ερντογάν σε νησί μας;

Μπορεί να μας διαβεβαιώσει ο Α΄ ΓΕΕΘΑ ότι η απόσυρση των σοβιετικών τεθωρακισμένων από τα νησιά μας δεν αποδυναμώνουν την υπερασπιστική τους άμυνα;

Έχουν άπαντες τεράστιες ευθύνες που σιωπούν και αποδέχονται τους παραλογισμούς ενός Πρωθυπουργού, που έχει χάσει προ πολλού τη δεδηλωμένη του ελληνικού λαού!

Όταν ο Πρωθυπουργός δέχεται από το εξωτερικό επίθεση περί όλων των “αμαρτιών” του!

Όπως τελευταία ο Economist, ο οποίος σε αναφορά του:

«Αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκονται στην Ελλάδα την Τετάρτη για να διερευνήσουν εάν το κυβερνών κόμμα χρησιμοποίησε λογισμικό υποκλοπής spyware για να κατασκοπεύει παράνομα πολιτικούς και δημοσιογράφους. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρωθυπουργού, έχει αρνηθεί ότι αγόρασε το λογισμικό Predator ισραηλινής κατασκευής (το οποίο είναι παρόμοιο με το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus που χρησιμοποιείται από κυβερνήσεις όπως το Μεξικό και η Σαουδική Αραβία). Ωστόσο, η απροθυμία των αξιωματούχων να συναντηθούν με τους ανακριτές έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία ενεπλάκη σε απόπειρα πέρυσι να χακάρει το τηλέφωνο του»!

Μπορεί λοιπόν σήμερα που υπάρχει η πολιτική ασυλία των Αξιωματούχων της κυβέρνησης και της ΝΔ, αλλά η επόμενη ημέρα των εκλογών, ίσως επιφέρει τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις, που όμοιες δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάς!!

loading...