ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η 11η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ “ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ” ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΑΠΑ-ΔΗΜ(Ι)ΟΥ


Σκέψεις με αφορμή το μοιραίο πριν δέκα χρόνια πολιτικό γεγονός για την χώρα μας.

Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Σαν σήμερα στις 11 Νοεμβρίου του 2011 ένα μέλος της διεθνούς ελιτ , που υπηρέτησε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο Λουκάς Παπαδήμος

έγινε εξωκοινοβουλευτικός “Πρωθυπουργός” της χώρας μας. 

Η όλη δημόσια δράση του πιστεύω ότι δικαιώνει την κρίση μου όπως την διατυπώνω ως επικεφαλίδα του παρόντος κειμένου μου και να γιατί.

 Μόλις είχε πάρει το διδακτορικό του πριν περάσουν δυο χρόνια το 1980 προσελήφθη ως οικονομικός εμπειρογνώμονας στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED). 

Στο μεταξύ την  περίοδο 1975 – 1984 διατέλεσε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ το 1988 διορίστηκε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Όμως στο μεταξύ από το 1985 είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου αμέσως ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο1985-1993. Το 1993 επί Σημίτη  διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας, όπου παρέμεινε  έως το 2002.  

Ο  Παπαδήμος είναι αυτός πού από τότε συνέβαλε στην καταστροφή της εθνικής οικονομία μας , η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Τον δρόμο της καταστροφής τον έστρωσε ως ο “τεχνοκράτης” τραπεζίτης,  υπό την εποπτεία  τού Κώστα Σημίτη. Τα μέγιστα συνέβαλλε το 1998 η Δραχμή να μπεί στον Mηχανισμό Ισοτιμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μία κεντρική ισοτιμία  πού ισοδυναμούσε με μία υποτίμηση 12,3% και στην υιοθέτηση του Ευρώ ως νομίσματος της χώρας μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...