«Καμπανάκι» κινδύνου από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας Βοήθεια από την G20 ζητά η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ

 

Να λάβουν επειγόντως μέτρα για να βοηθήσουν τα 70 εκατ. ανθρώπους που κινδυνεύουν με οξεία επισιτιστική ανασφάλεια λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων της Δύσης κάλεσε σήμερα τους υπουργούς Οικονομικών και Γεωργίας της G20 η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Η υπουργός ζήτησε από τις χώρες της G20 να αυξήσουν τις πρωτοβουλίες οικονομικής βοήθειας, όπως το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Γεωργίας και Επισιτιστικής Ασφάλειας και να αποφύγουν όλους τους περιορισμούς στις εξαγωγές τροφίμων.

Η Τζ.Γέλεν δήλωσε επίσης ότι τα μέλη της G20 θα πρέπει να παροτρύνουν τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς θεσμούς να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Επισιτιστικής Ανασφάλειας.

Η Ουάσινγκτον θα ταχθεί επίσης υπέρ της προσωρινής αναστολής εξυπηρέτησης χρέους για χώρες που χρειάζονται ελάφρυνση χρέους και θα επιδιώξει βοήθεια με βάση το Κοινό Πλαίσιο της G20 που υιοθετήθηκε στα τέλη του 2020, δήλωσε η ίδια.

loading...