Τι αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας


 


Β.Πούτιν: «Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ανατινάξουν και τον Turk Stream»

Η Ουκρανία προσπάθησε να ανατινάξει τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.


Μάλιστα όπως αναφέρει η απόπειρα απέτυχε κατόπιν έγκαιρης επέμβασης των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και συνελήφθησαν όλοι οι σαμποτέρ οι οποίοι και ομολόγησαν.


«Υπήρξαν πολλές άλλες απόπειρες δολοφονίας και απόπειρες για παρόμοια εγκλήματα κατά κατασκευών της υποδομής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας ανατίναξης ενός από τα τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου του Turkish Stream», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά μόνο τόνισε ότι «όλα αυτά αποδεικνύονται από αντικειμενικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και οι μαρτυρίες των συλληφθέντων δραστών αυτών των επιθέσεων».


Σημειώνεται ότι ο Turk Stream είναι επί της ουσίας η μόνη οδός μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την παύση λειτουργίας του Nord Stream 1.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα και ο παλιός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου διαμέσου της Ουκρανίας αλλά αυτός είναι ακόμα πιο «ευαίσθητος» για ευνόητους λόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :