Ρ.Τ.Ερντογάν: Σχεδιάζει επιχείρηση – προβοκάτσια σε ελληνικό έδαφος – Αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα

Κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα επιθυμεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Nordic Monitor, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που υπάγεται στην υπηρεσία πληροφοριών MIT προκειμένου να στήσει επιχείρηση – «προβοκάτσια» σε ελληνικό έδαφος.

Η μονάδα της ΜΙΤ,  είναι ένα σχετικά νέο «εργαλείο» στο οπλοστάσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για τη συγκρότηση μιας μυστικής, στρατιωτικού τύπου επιχείρησης εναντίον μιας δυτικής χώρας, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη Nordic Monitor το σχέδιο του Τούρκου προέδρου θα τεθεί σε εφαρμογή με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα, ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς επίσης και μια επιχείρηση τύπου «false flag» που θα στήσει σκηνικό κλιμάκωσης και θα δώσει την πρόφαση, την «δικαιολογία» και μια «νομιμοποίηση», σε ψευδή βάση, στην Τουρκία ώστε να προβεί σε επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, ο Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της ΜΙΤ, και δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει.

Πληροφορίες του Nordic Monitor αναφέρουν ότι θα εναπόκειται στην ειδική αυτή μονάδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο Πέλαγος με υλικοτεχνική υποστήριξη από εναέριες και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Ο σχεδιασμός είναι άκρως εμπιστευτικός και σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται να ενεργοποιηθεί κοντά στις γενικές εκλογές του 2023 για να λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους του Ρ.Τ.Ερντογάν και των συμμάχων του.

loading...