Ανανεώνεται το Google Maps: Νέες εντυπωσιακές λειτουργίες (βίντεο) Τι είναι το «Immersive view»

 

Το Google Maps ανανεώνεται, με την εφαρμογή να γίνεται ακόμα πιο λειτουργική τις τους χρήστες της.

Τελευταία προσθήκη που κάνει την εμφάνισή της στην εφαρμογή Google Maps είναι η επιλογή «Immersive view» η οποία προσφέρει στο χρήστη μια τριασδιάστατη οπτική του προορισμού του.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή της Google δίνει πλέον τη δυνατότητα τρισδιάστατης ψηφιοποίησης ενός χώρου για τη δημιουργία κινούμενης εικόνας που δε μένει μόνο στην εξωτερική όψη των κτιρίων.

Η Google πετυχαίνει το παραπάνω έχοντας στα χέρια της τα εκατομμύρια των εικόνων που έχουν συγκεντρώσει τα αυτοκίνητα και τα drone της, με τις εικόνες αυτές, από το έδαφος αλλά και τον αέρα, να συγχωνεύονται έπειτα σε μία τρισδιάστατη εικόνα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Με την αναβάθμιση της Google Maps υπάρχει πλέον και η δυνατότητα να δείτε ένα κτίριο ακόμη και στο εσωτερικό του και να αποκτήσετε μία σαφώς πιο ολοκληρωμένη άποψη για το χώρο γύρω από αυτό, σαν να χρησιμοποιούσατε εσείς οι ίδιοι ένα drone.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία η νέα εντυπωσιακή αναβάθμιση των Google Maps είναι συμβατή «σχεδόν με κάθε κινητό και συσκευή», ενώ αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Λονδίνο και Τόκιο.

loading...