ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
«ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΜΕ ΤΑ NEAΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑ
ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Εμβολιασμένοι και μη, είμαστε όλοι άνθρωποι με τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια πανανθρώπινα θεμελιώδη δικαιώματα. Στα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που έχουν τεθεί ζητάμε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ με άρτια επιστημονική τεκμηρίωση και σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους επιστήμονες της χώρας μας, έτσι όπως αρμόζει σε ένα ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Η ΥΓΕΙΑ είναι ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ! Χρειάζεται επαγρύπνηση, εγρήγορση και ζητείται η υποστήριξη όλων των πολιτών μέσω της ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ και της διάδοση της επιστολής.
Aγαπητοί Φίλοι και Φίλες,
Ως σκεπτόμενοι γονείς και ενεργοί πολίτες θέλοντας να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας από μια πιθανά ενδεχόμενη βλάβη, που μπορεί να προκύψει μετά τον εμβολιασμό τους, μελετήσαμε σε βάθος το θέμα του κορωνοϊού με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συμβουλευόμενοι παράλληλα και γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να καταλάβουμε, γιατί πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας με εμβόλια βραχυπρόθεσμης προστασίας, αφού δεν νοσούν σοβαρά από τον κορωνοϊό και δεν κινδυνεύουν στο σύνολό τους, από την ασθένεια COVID 19, σύμφωνα με τα πορίσματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
Η επιστολή μας στάλθηκε αρχικά με 801 υπογραφές στις 6 Δεκεμβρίου 2021, σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Ελλάδα και Eξωτερικό) και στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας καθώς και σε όλες τις οργανώσεις που αφορούν τα παιδιά. Η επιστολή θέτει προβληματισμούς και ερωτήματα που απασχολούν χιλιάδες γονείς και αρκετά από τα όσα έχουν ήδη αναγραφεί έχουν δυστυχώς επιβεβαιωθεί από την πραγματικότητα, ανάμεσα σε αυτά και η μη επίτευξη του τείχους ανοσίας. Προβληματιζόμαστε για τις σοβαρές παρενέργειες που καταγράφονται στις επίσημες βάσεις δεδομένων Ανεπιθύμητων Συμβάντων του εμβολίου των ΗΠΑ (Vaccine Adverse Event Reporting System/VAERS) και στην αντίστοιχη βάση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eudra Vigilance), αλλά και για τα όσα ακούμε καθημερινά γύρω μας, όπως αναζωπύρωση νοσημάτων που ήταν σε ύφεση για χρόνια, ξαφνικές ασθένειες αλλά και πολλοί ξαφνικοί θάνατοι που συμβαίνουν σε όλες τις ηλικίες και επιπλέον σε εκατοντάδες αθλητές αλλά και σε νέα και άκρως υγιή παιδιά.
Το θέμα των παρενεργειών είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δυστυχώς ελάχιστοι το αγγίζουν. Πώς όμως θα εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα για την ασφάλεια των εμβολίων και πως θα προστατευτεί η Δημόσια Υγεία αν ένα θέμα τόσο ζωτικής σημασίας δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν;
Θεωρούμε λοιπόν επιτακτική αναγκαιότητα, οι αρμόδιοι να μην αδιαφορήσουν στις αγωνίες και στους σοβαρούς προβληματισμούς των Γονέων και όλων των Πολιτών και να απαντήσουν χωρίς να μας αποκρύψουν καμία αλήθεια. Γιατί αν κρύψεις μία αλήθεια, μπορεί να κάνεις κακό στην υγεία πολλών παιδιών, από πιθανή βλάβη που θα προκύψει από την παρενέργεια που σκόπιμα αποσιωπήθηκε ή υποβαθμίστηκε.Ο λόγος που εμβολιάζουμε τα παιδιά μας είναι για να προφυλαχθούν από μια συγκεκριμένη ασθένεια και δεν θέλουμε ποτέ να προκληθεί κάποια άλλη, εξαιτίας τυχόν βλάβης που θα προκύψει από τον εμβολιασμό τους.
Επιπρόσθετα, η επιστολή μας, θέτει ερωτήματα που αφορούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τονίζει την ύψιστη σημασία ενός σωστά ρυθμισμένου ανοσοποιητικού συστήματος, πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, ώστε τα παιδιά μας να αποκτήσουν μια καλή υγεία για όλη τους τη ζωή. Ένα κρίσιμο θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τους ειδικούς, αποσιωπάται η αξία του, ενώ υπερτονίζονται η χρήση μάσκας, τα tests και τα εμβόλια.
Η ομάδα μας, ενώνει πλήθος πολιτών (εμβολιασμένων και μη), ενάντια στο διχασμό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με ένα κοινό όραμα: Πέρα από κάθε οικονομικό συμφέρον να χτίσουμε έναν καλύτερο, υγιή, δίκαιο, ισορροπημένο και αξιοπρεπή κόσμο, με αλήθεια και διαφάνεια, όπου κανένας δεν θα παραβιάζει τα πανανθρώπινα θεμελιώδη δικαιώματα και η κάθε ιατρική πράξη θα διέπεται πρωτίστως από ύψιστες ηθικές αρχές. Η ανθρώπινη αξία, ο σεβασμός και η προστασία της ζωής, είναι πρωταρχικές υποχρεώσεις μιας πολιτισμένης και δημοκρατικής κοινωνίας. Εάν θέλουμε να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας, έχουμε ηθικό χρέος να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.
Διευκρινίζουμε ότι η ομάδα των «Σκεπτόμενων Γονέων και Ενεργών Πολιτών» δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές ομάδες και κομματικές πεποιθήσεις. Είμαστε χιλιάδες γονείς και ενεργοί πολίτες σε όλη τη χώρα, που αγωνιούμε για τα εμβόλια νέας γενιάς. Επιθυμούμε μονάχα απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν σταλεί. Ποιος επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος υπάρχει για τον οποίο καλούμαστε να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας, με τα νέας γενιάς και υπό επιτήρηση εμβόλια βραχυπρόθεσμης προστασίας; Ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχουν χώρες οι οποίες πλέον σταματούν τους εμβολιασμούς σε άτομα νεαρής ηλικίας. Όπως αποδείχθηκε δεν αποτρέπουν ούτε τη νόσηση ούτε τη μετάδοση. Να δοθεί μια αξιόπιστη απάντηση για το ποιο είναι το πραγματικό όφελος αυτών των εμβολίων σε άκρως υγιή παιδιά, αφού δεν νοσούν σοβαρά από τον κορωνοϊό, και σε περίπτωση βλάβης πως εξασφαλίζεται η προστασία της ζωής τους και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη.
Επειδή, στις εκκλήσεις μας κανένας από τους αρμόδιους φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό δεν απάντησε, η προσπάθειά μας συνεχίζεται με την συλλογή υπογραφών και παρουσιάσεις της επιστολής σε ανεξάρτητους τηλεοπτικούς σταθμούς, ιστοσελίδες και ομάδες στο διαδίκτυο. Σας καλούμε να υποστηρίξετε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα με την υπογραφή σας. Όποιος συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής, μπορεί να στείλει την απάντησή του από το προσωπικό του email στο email της ομάδας: [email protected] γράφοντας τη σημείωση:
«Συμφωνώ με το περιεχόμενο της επιστολής ”Σκέψεις και Ερωτήματα για την νόσο Covid 19 για τον εμβολιασμό των παιδιών με τα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού” που εστάλη στις 6 Δεκεμβρίου 2021», με το Ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα ή το επάγγελμα, τον τόπο διαμονής, το email και εάν θέλετε το τηλέφωνο σας. Διευκρινίζουμε ότι το email, το επάγγελμα και το τηλέφωνο δεν θα δημοσιοποιηθούν. *Προσοχή! Όσοι έχετε ήδη υπογράψει στην επιστολή που στάλθηκε, δεν στέλνετε άλλο e-mail.
Επίσης, εάν έχετε τη δυνατότητα, παρακαλούμε η επιστολή να δημοσιοποιηθεί και να διαδοθεί σε Ελλάδα και Εξωτερικό, σε ομάδες viber, fb, messenger ή οπουδήποτε αλλού κρίνετε σκόπιμο εσείς οι ίδιοι, προωθώντας το παρακάτω link από την ιστοσελίδα: «Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία» https://www.eyewideopen.org/?p=3157 ή από την ιστοσελίδα της «Πανελλήνιας Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας (Π.Ο.Ε.Υ.)» https://www.poey.gr
*Παρακαλούμε προωθείστε το κάλεσμα και προσκαλέστε φίλους σας να γίνουν μέλη στην ομάδα. Είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να ενημερωθούν για τα ερωτήματα και να τα διαδώσουν. Μόνο η ενεργή σύμπραξη όλων μας θα βοηθήσει να δοθούν οι απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τεθεί για την υγεία των παιδιών μας. Όλοι μαζί ενωμένοι και με βαθιά αγάπη για τα παιδιά μας θα τα καταφέρουμε.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του email μας: [email protected] και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Με εκτίμηση,ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ και ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

loading...