ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΒΑΘΥ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗ ΝΔ

Καραμανλής – Σαμαράς προτίμησαν το “δράμα” του Ηρώδειου, από το “δράμα” της Πειραιώς…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο σημερινός Πρόεδρός της και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς να τα γιορτάσει μεταξύ συγγενών και φίλων.

Έφτασε στα γραφεία της ΝΔ συνοδευόμενος από τον νέο Γ. Γ. του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο, αλλά και από τον Γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη!

Μια εκδήλωση που παρουσίασε περισσότερο δυναμικά παρά ποτέ, πως η ΝΔ είναι απόλυτα διχασμένη! Αναλύοντας παρακάτω το γιατί!

Ωστόσο, θέλοντας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει μεγαλύτερη αίγλη σε αυτήν την εκδήλωση, δημοσιοποίησε ένα βίντεο 4 και 29 λεπτών για αυτήν την επέτειο των 48 ετών από την ίδρυση του κόμματος! Προλογίζοντας ως παρακάτω:

«48 χρόνια στη σωστή πλευρά της ιστορίας. 48 χρόνια δίπλα σε κάθε πολίτη. 48 χρόνια Νέα Δημοκρατία»!

Ξεκινώντας το εν λόγω αφιερωματικό βίντεο, ακούγεται το τραγούδι – ύμνος στη ΝΔ, το οποίο έγραψε ο σπουδαίος Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Ο οποίος σε συνέντευξή του είχε πει:

«Ο παραγωγός μου, μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι “Νέα Δημοκρατία”. Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά»!

Στην αρχή του βίντεο λοιπόν, ακούγεται το ρεφρέν του τραγουδιού, που λέει: «…μαζί θα γράψουμε λαμπρή ιστορία, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία»!

Ακολούθως αφιερώνονται στο βίντεο αναφορές όλων των προηγούμενων Προέδρων του κόμματος, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τέλος παρουσιάζονται αποσπασματικές αναφορές και από τον σημερινό της Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη!

Όπου ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«…η ΝΔ είναι ανάχωμα στον κομματικό διχασμό. Είναι η σταθερή δύναμη που θα εργάζεται με συνέπεια για μια πιο ενωμένη, πιο ισχυρή, πιο αποτελεσματική, πιο αυτοδύναμη Ελλάδα… με την προσωπική μου δέσμευση, πάντα δίπλα στον πολίτη…»!

Εθνικός μειοδότης με τις “Πρέσπες 2”…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να αποκωδικοποιούμε τον “χθεσινό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον σημερινό”!

Είναι τουλάχιστον ιεροσυλία το αφιερωματικό βίντεο για τα 48 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, που μέχρι των ημερών στην ηγεσία του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλούνταν στο πολιτικό γίγνεσθαι ως κόμμα δεξιό – κεντροδεξιό και το οποίο ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ το μετέτρεψε σε κόμμα ιδεολογικού αχταρμά, αφού απενεργοποίησε Βουλευτές του κόμματός του και οι περισσότεροι κατέχοντες θεσμικές θέσεις (Υπουργεία – Οργανισμοί) προέρχονται από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και από το διεθνιστικό “Ποτάμι”, να ξεκινάει με το τραγούδι – ύμνο στη ΝΔ, «…μαζί θα γράψουμε λαμπρή ιστορία, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία»!

Για ποια Ελλάδα, για ποια Πατρίδα μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Μα αυτός ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον Ιανουάριο του 2019, δεν ισχυριζόταν στη Βουλή των Ελλήνων, πώς τον ίδιο και τη ΝΔ (του) δεν τους δεσμεύει η “Συμφωνία των Πρεσπών”, πού 153 Βουλευτές (145 Συριζαίοι και 8 αδέσποτοι, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα και πατριωτική συνείδηση) ψήφισαν παραδίδοντας την αιματοβαμμένη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς, και κραύγαζε ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτός δεν ισχυριζόταν, πως:

«Αυτό το δικαίωμα της Πατρίδας μας, αρνούμαι να το απεμπολήσω»!

Αυτός δεν μας διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους, πώς η “Συμφωνία των Πρεσπών” αποτελεί εθνική ήττα και εθνικό λάθος, η οποία προσβάλλει την ιστορία της Πατρίδας; Δεν κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι παραχώρησε “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα”;

Αυτός δεν έλεγε επίσης:

«Υπογράψατε αυτόματα την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Κάψατε τον μοχλό πίεσης και έγινε εθνικό μπούμερανγκ. Θα συμφωνούμε αυτόματα και στο κλείσιμο κάθε κεφαλαίου, επειδή αυτό ορίζει αυτό που υπογράψατε; Εφόσον εκλεγώ Πρωθυπουργός, αρνούμαι να ερμηνεύσω τη Συμφωνία με τον τρόπο αυτόν! Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και στο ύψος της ιστορίας»!

Αυτά τα βαρύγδουπα ήταν λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα οποία μετέφεραν οι Βουλευτές του σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Μακεδονία μας, προεκλογικά! Συμμετέχοντας στις πολυπληθείς λαοσυνάξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, όπως ο Κώστας Τασούλας (σήμερα Πρόεδρος της Βουλής, Μάκης Βορίδης (σήμερα Υπουργός Εσωτερικών), Άδωνις Γεωργιάδης (σήμερα Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Θάνος Πλεύρης (σήμερα Υπουργός Υγείας) καθώς και άλλοι!

Αυτά τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα, πίστεψαν οι Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες και έδωσαν την απόλυτη αυτοδυναμία στη ΝΔ και τον έκαναν Πρωθυπουργό, μετά από δέκα χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων!

Σήμερα ως Πρωθυπουργός φόρεσε άλλο προσωπείο και στις 19 Ιουλίου 2022 “παρέδωσε” την Μακεδονία μας, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου στους Σκοπιανούς, δημιουργώντας τις “Πρέσπες 2”!

Αυτήν την ημέρα με την απλόχερη παραχώρηση Μητσοτάκη της Μακεδονίας μας, άρχισαν επίσημα οι ενταξιακές συζητήσεις των Σκοπίων στην ΕΕ! Με αναγνωρισμένη “Μακεδονική” γλώσσα, η οποία θα γίνει μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Και πώς θα λέγονται αυτοί; Μακεδόνες!

Αν δεν ήταν μάλιστα το βέτο της Βουλγαρίας, από το 2019 θα είχαν τελειώσει όλα!

Εθνικός μειοδότης και στην ΑΟΖ του Αιγαίου;

Για ποια Ελλάδα, για ποια Πατρίδα μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Όταν προχθές είχαμε νέα εθνική μειοδοσία, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάστηκε στον ύπνο (;;;) για δεύτερη φορά, μη βλέποντας το τυράκι στην φάκα! Προχθές λοιπόν υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης και της Τουρκίας!

Αλλά ας παρακολουθήσουμε παρακάτω την εμπεριστατωμένη ανάλυση, από το πάντα έγκριτο ειδησεογραφικό πόρταλ Pronews.gr:

«Όταν υπογράφηκε το τουρκολιβυκό Μνημόνιο την ώρα που τα στρατεύματα του Χ. Χαφτάρ ήταν έξω από την Τρίπολη τον Δεκέμβριο του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να άρει την αναγνώριση της Τρίπολης ως της μόνης νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης. Όσο και αν ακούγεται αδιανόητο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζει μέχρι και σήμερα ως μόνη νόμιμη κυβέρνηση την τουρκόφιλη κυβέρνηση της Τρίπολη και όχι αυτή της Βεγγάζης! Δηλαδή, της κυβέρνηση που αναγνωρίζουν η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, η Ρωσία και η Ιορδανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγνωρίστηκαν οι υπογραφές της κυβέρνησης της Τρίπολης με την Άγκυρα και στην πράξη, από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λιβύη στις 6 Απριλίου 2021, όταν η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ του Νίκου Δένδια, άνοιξαν πάλι την πρεσβεία στην Τρίπολη! Ναι, καλά διαβάσατε, όχι απλώς τους αναγνωρίζουν, αλλά άνοιξαν πάλι και την πρεσβεία! Τι είδους μήνυμα, άραγε στέλνουμε ως χώρα ακόμα και στα κράτη που θα ήθελαν να μας βοηθήσουν;

Όταν ο στρατηγός Χ. Χαφτάρ ήρθε στην Αθήνα και ζήτησε στρατιωτική βοήθεια τον Φεβρουάριο του 2020, δεν του έδωσαν “ούτε σφαίρα”! Ζήτησε όπλα, πολεμοφόδια και αν μπορούσαμε προσωπικό, έστω εθελοντές για να πάρει την Τρίπολη και να εγκαθιδρύσει φιλελληνικό καθεστώς (αυτά τα επιβεβαιώνει και ο νούμερο 2 την εποχή εκείνη σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Pronews TV, o Αρχηγός του λιβυκού Ναυτικού, ναύαρχος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Φαράζ Αλ Μαχντάουι). Όλα αυτά ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσέφεραν άφθονη χρηματοδότηση στην Αθήνα για αγορά όπλων και πολεμοφοδίων. Αλλά και για χρηματοδότηση σώματος εθελοντών! Άρνηση σε όλα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Τότε ήταν που τα ΗΑΕ άλλαξαν τακτική απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία.

Στον ΟΗΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προσέφυγε ποτέ για να καταγγείλει την συμφωνία Τρίπολης-Άγκυρας! Ποτέ! Άφησαν και πέρασε ολόκληρο το χρονικό διάστημα εντός του οποίου έπρεπε να γίνει η ένσταση και όταν πέρασε έκαναν μια ανώδυνη δήλωση την οποία κανείς δεν έλαβε υπ’

όψιν! Ο ΟΗΕ, συνεπώς, ενέκρινε και πέρασε ως “έγκυρη και ισχύουσα” την συμφωνία για τις ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης που έκλεψε την ελληνική ΑΟΖ!

Τον Αύγουστο του 2020 που βγήκε για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό πλοίο ερευνών Oruc Reis συνοδευόμενο από τον μισό τουρκικό Στόλο, ενώ είκοσι ημέρες, στις 21 Ιουλίου πριν έκαναν τα “λιοντάρια” στην Αθήνα κι έλεγαν ότι θα το βυθίσουν, στις 10 Αυγούστου έγιναν “γατάκια” και το άφησαν να αλωνίζει μέχρι δύο μίλια έξω από την Ρόδο και την Κρήτη, δεχόμενοι de facto την τουρκική ΑΟΖ που έκανε “κ…χαρτο” το κείμενο της “αόρατης” ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου. Και λέμε “αόρατης” γιατί οι ΑΟΖ υπερασπίζονται όχι θεωρητικά, αλλά στο πεδίο της μάχης. Από την στιγμή που δεν υπερασπίστηκε αυτό που είχε υπογραφεί μόνο θεωρητικά υπάρχει οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Τυχαίο που οι Τούρκοι σταμάτησαν επί του ορίου της Αιγύπτου, αλλά “ξέσκισαν” την ελληνική περιοχή;

Υπήρχαν σαφείς πληροφορίες ότι “κάτι ψηνόταν” σε ότι αφορά την μίσθωση της λιβυκής ΑΟΖ. Κανείς δεν αντέδρασε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπάρχουν όμως και γεγονότα που λένε και το γιατί δεν αντέδρασε: Γιατί εταιρείες “φίλων και συγγενών” πήραν έργα στην Λιβύη από την κυβέρνηση της Τρίπολης, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη του Απριλίου του 2021…Κάτι σάπιο, αλλά πολύ σάπιο, υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…»!

Απέναντι στην Πατρίδα, απέναντι στην θρησκεία, απέναντι στην κοινωνία…

Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε την άνευρη έως ύποπτη κυβερνητική αντίδραση στα τσαμπουκαλέματα του Τούρκου περί “γαλάζιας πατρίδας”, των επί της ουσίας άνευρων και ύποπτων χειρισμών στις αλυτρωτικές τούρκικες κορόνες, στην μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε Τζαμί, αλλά και πολλά άλλα γεγονότα που βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα και στα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απούσα, για ποια Ελλάδα, για ποια Πατρίδα μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Αλλά για ποια θρησκεία μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης;

Για την θρησκεία με τις άθλιες κυβερνητικές αποφάσεις, που εξοβέλισαν την Πίστη των Ελλήνων, που προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας, κλείνοντας τις εκκλησιές στους πιστούς, απαγορεύοντας την συμμετοχή του λαού στα Άγια Πάθη του Θεανθρώπου Χριστού, την περιφορά του Επιταφίου και την Άγια Ανάστασή Του; Ποια θρησκεία πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν απαγόρευσε ακόμη και την περιφορά των Αγίων Εικόνων της Παναγίας και των άλλων Αγίων κατά τις ημέρες των εορτών τους;

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται, ότι η δική του ΝΔ είναι ανάχωμα στον κομματικό διχασμό!

Μα ο ίδιος δημιούργησε κομματικό διχασμό, με την υπουργοποίηση (αλλά και άλλων θεσμικών θέσεων) “απολωλότων” του “εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ” του εθνικού ολετήρα Κώστα Σημίτη και του διεθνιστή Σταύρου Θεοδωράκη, που βρήκαν πολιτική στέγη στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ισχυρίζεται πως “με την προσωπική μου δέσμευση, πάντα δίπλα στον πολίτη”! Αυτός, που έστειλε εν μέσω υγειονομικής κρίσεως χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή, υπεραπαραίτητους στο ΕΣΥ και εξακολουθεί να τους έχει σε αναστολή, όταν αποδεδειγμένα πλέον πέθαναν εκατοντάδες – χιλιάδες από λάθος κυβερνητικές αποφάσεις!

Αυτός, που δεν δίστασε να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών επί δεν πειθάρχησαν στην φασιστική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού!

Αυτός που δεν προστάτεψε τα ελληνικά νοικοκυριά από την γενικευμένη ακρίβεια στο “καλάθι της νοικοκυράς”, στη βενζίνη κίνησης, στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης!

Αυτός που “κατήργησε” την ελευθερία του Τύπου, αυτός που θέριεψε τα τζάκια των μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων του!

Αυτός, που επί κυβερνήσεώς του σκάνε συνεχώς οικονομικά σκάνδαλα, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων!

Αυτός, αυτός, αυτός…

Έχει τελειώσει για Καραμανλή και Σαμαρά ο Μητσοτάκης…

Αυτός ο Πρωθυπουργός κάθε ημέρα ολισθαίνει συνεχώς! Το ρήγμα στην ελληνική κοινωνία είναι πλέον τεράστιο! Ωστόσο βαθαίνει και το ρήγμα στη ΝΔ!

Οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς συνεχίζουν να ρίχνουν “μπαλοθιές” κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη! Όμοια αμφισβήτηση Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, που δεν έχει ποτέ στα πολιτικά χρονικά συμβεί!

Στέλνοντας νέο σαφές μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την απουσία τους από την εκδήλωση των 48 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ!

Όταν μάλιστα διαρρέεται, ότι οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί στη συνάντησή τους μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, με επαφές και συζητήσεις με πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες!

Άλλωστε η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ δίπλα σε Μελισσανίδη και Βαρδινογιάννη, έδωσε τροφή για πολλές σκέψεις, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες συνεχείς “εξορμήσεις”!

Προτίμησαν το “δράμα” του Ηρώδειου, από το “δράμα” της Πειραιώς…

Αλλά οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, φρόντισαν μια ημέρα πριν να προαναγγείλουν την απουσία τους από την Μητσοτακική φιέστα στην Πειραιώς!

Όταν παραβρέθηκαν μετά των συζύγων τους (Νατάσα Παζαΐτη και Γεωργία Κρητικού) στην μουσική βραδιά στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τον εμβληματικό τίτλο “Για τη Σμύρνη”! Μια μεγάλη συναυλία που επιμελήθηκε ο “γαλάζιος” μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης!

Το λόγο έχει ο ελληνικός λαός…

Το ζητούμενο όμως είναι ένα! Πότε θα ξυπνήσει αυτός ο υπνωτισμένος ελληνικός λαός; Πότε θα “μαυρίσει” με την ψήφο του Τσίπρα και Μητσοτάκη; Έως πότε θα είναι εγκλωβισμένοι στις παραταξιακές ταμπέλες; Όταν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αριστερός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι δεν είναι δεξιός, όχι δεν είναι κεντρώος, αλλά είναι μαθητής και χειροκροτητής του εθνικού ολετήρα Κώστα Σημίτη;

Ως πότε θα εμπιστεύεται και θα παραπλανιέται από τα Συστημικά ΜΜΕ και από τις πειραγμένες δημοσκοπήσεις αυτών των Μέσων, που διενεργούνται κατόπιν εντολής των επιχειρηματιών ιδιοκτητών αυτών των Μέσων; Όταν της Ελλάδος τα σύνορα θα είναι από τα Κύθηρα μέχρι τη Λάρισα;;

loading...