Ένα χρόνο χωρίς τον σοφό της καλαθοσφαίρισης.


 


Ο Ντούντα γεννήθηκε το 1943 στο Βελιγράδι και εξελίχθηκε σε κορυφαίο προπονητή.

Με την εθνική ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988), το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής 1990), καθώς επίσης και χρυσό μετάλλιο στα Eurobasket το 1989 και το 1991. Αργότερα και μετά την ανεξαρτητοποίηση των κρατών πανηγύρισε με την Εθνική Σερβίας το χρυσό στο Eurobasket του 1995 και το ασημένιο σε αυτό της Πολωνίας το 2009.


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε τη λογική του δασκάλου και όσοι τον γνώρισαν, υποστηρίζουν ότι έβαζε πάντα την ομάδα πάνω από τα πρόσωπα. Ήταν ένας προπονητής με ισχυρή προσωπικότητα που προσαρμοζόταν στις απατήσεις των ομάδων και των προσώπων που τις αποτελούσαν και στο τέλος κατάφερνε πάντα να τις οδηγεί σε διακρίσεις.


Όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο θυμόσοφος λαός με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις. Η προσφορά του στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό είναι τεράστια. Κυριολεκτικά ήταν πολύ τυχεροί οι λίγοι που τον γνώρισαν στις ομάδες ως προπονητή.


Κυριολεκτικά άλλαξαν οι ζωές τους και ωφελήθηκαν στον μέγιστο βαθμό, όπως σωστά είπε ο καλαθοσφαιριστής Θ. Παπαλουκάς. Όσοι θήτευσαν δίπλα στον σοφό της καλαθοσφαίρισης, έγιναν τρομερά δημιουργικοί και εξελίξιμοι άνθρωποι. Ανέπτυξε τις ικανότητες του κάθε αθλητή και συνεργάτη-στελέχους στον μέγιστο βαθμό με μοναδικές προπονητικές μεθόδους και φιλοσοφία. Ήταν ένα πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο του αθλητισμού και της ζωής ο Σέρβος προπονητής.Ένας από τους πολύ ευνοημένους που γνώρισε τον Ν. Ίβκοβιτς υπήρξε και ο κύριος Άγγελος-Ευάγγελος Γιαννόπουλος- Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]). Ο ένθερμος πατριώτης μέσα από τις προπονητικές μεθόδους του Ντούντα θα εξελιχθεί σε αυτόν που όλοι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα (2022).  


Ο Έλληνας με την διαφορετική φιλοσοφία και την ειδική παιδεία, μέσα από την στήλη Ισχύς δια της Γνώσεως-Επικρατέειν η Απόλλυσθαι, δημιουργεί στην πράξη ανθρώπους ανώτερης ποιότητας, με πολύ ισχυρές και ολοκληρωμένες-ξεχωριστές προσωπικότητες. Οι άνθρωποι αυτή μέσα από τις διδασκαλίες και την καθοδήγηση του Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου, είναι σε θέση να αντέξουν και να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία και επιτύχουν πολύ αξιόλογα και ξεχωριστά επιτεύγματα μέσα από την στήλη Γεωστρατηγική και ιστορία-Επικρατέειν η Απόλλυσθαι του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου Γεωστρατηγικού και Γεωπολιτικού αναλυτή.


Κοινώς αποδεκτό είναι ότι ο κύριος Γιαννόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας στον κόσμο που προτείνει τον συνδυασμό : Oρθοδοξία, Εκκλησιασμός, κατήχηση, χρηστά ήθη, μουσικά σχολεία, υψηλός αθλητισμός, ιστορική γνώση, για την δημιουργία Ελλήνων ανώτατης ποιότητας. Χιλιάδες παιδιά, αθόρυβα και σε χαμηλούς τόνους, εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθούν αυτόν τον συνδυασμό. Ο κύριος Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος εδώ και 16 συναπτά έτη μέσα από τις εργασίες του, επιμένει να απομακρυνθούμε από τον Διονυσιακό πολιτισμό και να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές Ελληνοχριστιανικές αξίες.


Η οικουμενική στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι με τους πολλούς ομογενείς και όχι μόνον αναγνώστες, μέσα από την ξεχωριστή παιδεία και φιλοσοφία, είναι η μοναδική που προσφέρει τις πιο ουσιαστικές-ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, σύμφωνα με όλους τους γνήσιους Έλληνες εντός και εκτός της επικράτειας.


Η στήλη έχει την περισσότερη επισκεψιμότητα και εκτίμηση εντός και εκτός συνόρων από όλους τους Έλληνες Χριστιανούς. Σχετικά με την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι Χριστιανοί αναγνώστες με παιδεία, σε σχόλια, email και τηλεφωνικά, αναφέρουν, ότι έχουν διαβάσει όλους τους Έλληνες και ξένους καθηγητές σχετικά με την ιστορία της Ρωμαϊκής-“Βυζαντινής” αυτοκρατορίας, εν τούτοις μόνον στις εργασίες, από την στήλη Ορθοδοξία-γεωστρατηγική και ιστορία του κυρίου  Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου, διάβασαν τόσες πολλές νέες-πρωτότυπες και τεκμηριωμένες ιστορικές παρατηρήσεις. 


Επίσης επισημαίνουν ότι μέσα από αυτές τις ιστορικές του εργασίες, ανέβασε το ηθικό τους στον μέγιστο βαθμό κατά την πιο δύσκολη ιστορικά στιγμή για το Ελληνικό έθνος και παράλληλα αύξησε κατά πολύ περισσότερο την αγάπη τους για την Ελληνική μεσαιωνική ιστορία “Βυζάντιο”, τους αρχαίους φιλοσόφους και την πατρίδα. Ταυτόχρονα δημιουργεί Έλληνες ανώτατης ποιότητας με έναν μοναδικό συνδυασμό, τον οποίο προτείνει, μόνον εκείνος. Μας κάνει πολύ καλύτερους πατριώτες και Χριστιανούς.


Στα 16 χρόνια και δέκα μήνες που είναι στα ΜΜΕ, ο κύριος Γιαννόπουλος, έχει στείλει χιλιάδες παιδιά στις Εκκλησίες, στα μουσικά σχολεία, και στον υψηλό-ερασιτεχνικό αθλητισμό, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία Ελλήνων ανώτερης ποιότητας. Έλληνες οι οποίοι θα αντέχουν στα δύσκολα και δεν θα είναι χειραγωγήσιμοι από την νέα τάξη πραγμάτων.


Όπως ήδη έχω αναφέρει στον πρόλογο του άρθρου, κατά γενική παραδοχή πανεπιστημιακών και πολλών άλλων αξιόλογων Ελλήνων με παιδεία, μέσα από τις εργασίες του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου δημιουργούνται άνθρωποι με ολοκληρωμένη και πολύ ισχυρή προσωπικότητα, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικές -ξεχωριστές προσωπικές επιτυχίες στις καλύτερες σχολές της τριτοβάθμιας, και να έχουν πολύ σημαντικές διακρίσεις σε διαφόρους αξιόλογους τομείς αθλητικά, επαγγελματικά, κοινωνικά και πνευματικά. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι οι συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε πολύ πλεονεκτική θέση να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία που θα συναντήσουν στην ζωή τους, ειδικά αυτήν την πολύ κρίσιμη εποχή για το έθνος.


Η στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι έχει δεκάδες παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρωτιές. Κανένα πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν έχει κάνει παρόμοιες ιστορικές εργασίες σε τόσο υψηλό επίπεδο για τον Βουλγαροκτόνο, τον Ηράκλειο, τον Άγιο-Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά, τον Ρωμανό Διογένη, τον Μέγα Κωνσταντίνο-Αγία Ελένη, τον Άγιο Θεοδόσιο, την Αυγούστα Ειρήνη, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, την Εικονομαχία, την άλωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το 1204, την Ελληνικότητα των αρχαίων Σπαρτιατών, την Τουρκία, την Συρία, την Ρωσία, τον Ερντογάν, τον Διονυσιακό πολιτισμό, τον παγανισμό τον Πλάτωνα. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις μνημειώδεις εργασίες σχετικά με την ιστορική αποκατάσταση των τριών αρχηγών των Περσικών πολέμων (Μιλτιάδη, Θεμιστοκλή, Παυσανία), για τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο, την καταγωγή των Σπαρτιατών, τον Ηράκλειο, και γενικότερα για το Ελληνικό-Ρωμαϊκό κράτος.  Mην ξεχνάτε ότι είναι μάχιμος, εντός και εκτός διαδικτύου  και όχι θεωρητικός, καθώς γράφει τις ανεκτίμητες αυτές ιστορικές, γεωπολιτικές-γεωστρατηγικές εργασίες κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες που έχει βρεθεί ποτέ συνάνθρωπος μας.  Λάμπρος Κ. Σκόντζος Θεολόγος συντακτική ομάδα του Arisvinews και του Mytilenepress.

Δεν υπάρχουν σχόλια :