ΟΙ “ΜΠΑΛΩΘΙΕΣ” ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ “ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

“Όλγα: Νάτος ο Πρωθυπουργός, εγώ θα περιμένω την επόμενη στροφή…”

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Πιστεύω ότι όλα τα κόμματα – και το έχω διατυπώσει πολλές φορές – της βουλής καθώς και όλοι οι βουλευτές είναι παρωχημένοι και επιζήμιοι! Η διαχρονικότητα αυτό δείχνει, με ορισμένες αναλαμπές ορισμένων προσώπων μόνον!

Τα Μνημόνια των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, Σαμαρά – Βενιζέλου, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, σακάτεψαν το κύρος και την αξιοπιστία της μεγαλύτερης χώρας της Ευρώπης (σε θαλάσσια σύνορα) και την έκαναν φτωχό της συγγενή, έρμαιο υπέρμετρου δανεισμού, χρηματισμού, απάτης, δολιοφθοράς και αναξιοπιστίας!

Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε άμορφη ανθρώπινη μάζα, χωρίς ιδανικά, χωρίς πιστεύω, χωρίς αρχές, χωρίς αξίες! Ποτέ δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με το πως θα αξιοποιηθεί ο τεράστιος πολιτισμικός μας πλούτος, αλλά και ο αμύθητος πλούτος που το έδαφος και η θάλασσα μάς παρέχει!

Αφαίρεσαν από την ρητορική τους τις λέξεις ορόσημο του απανταχού ελληνισμού, όπως Έθνος, Πατρίδα, Πίστη, Οικογένεια!

Ο εκφυλισμός όλων αυτών δημιούργησε χάος στην ελληνική κοινωνία!

Μια ελληνική κοινωνία, η οποία ειδικότερα επί εποχής κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, βάλλεται πανταχόθεν!

Δεν υπάρχει κοινωνική τάξη στην Ελλάδα, που να μην έχει υποστεί το κυβερνητικό μαστίγιο επί του σώματός της! Με τέτοια αγριότητα που οι πληγές είναι πολύ δύσκολα επουλώσιμες!

Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον προστέθηκαν οι τηλεφωνικές υποκλοπές προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος και μη διαχειρίσιμων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δημοσιογράφων!

Το γεγονός αυτό, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Αυτή η σταγόνα ενήργησε ως δυναμίτης που τινάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον αέρα!

Από παντού δέχεται πλέον πυρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Την οποία πλέον έχουν θέσει στο στόχαστρό τους όλα τα κορυφαία Μέσα του Πλανήτη! Τα οποία – όπως και στην Ελλάδα – ανήκουν σε μεγάλα επιχειρηματικά τραστ και τα οποία περνούν τη γραμμή που ανταποκρίνεται στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα!

Όπερ σημαίνει, πως ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία έχουν τελειώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναζητούν νέα πολιτική λύση εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους!

Έτσι μετά τους New York Times, το Politico, τον The Guardian, ήλθε η σειρά του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel να τα χώσει και να αποκαθηλώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας ατιμωτικούς όρους για Πρωθυπουργό κράτους – μέλους της ΕΕ!

«Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία», είναι ο τίτλος!

«Επιθέσεις στο κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που κυβερνά όλο και περισσότερο σαν αυταρχικός. Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει», συνεχίζει το Der Spiegel!

Αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας, τα “Πετσομένα” ΜΜΕ αλλάζουν σιγά – σιγά πλεύση και άρουν την εμπιστοσύνη τους στον Πρωθυπουργό!

Τα Νέα και το Βήμα του δημοσιογραφικού ομίλου Ευάγγελου Μαρινάκη (και το Mega), αλλά και η Καθημερινή (και ο ΣΚΑΙ) του δημοσιογραφικού ομίλου Ιωάννη Αλαφούζου, αλλάζουν πολιτική πλεύση! Στρογγυλεύουν σιγά – σιγά το τετράγωνο!

Ωστόσο, αν και μετά την αποκάλυψη του πολιτικού σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων από την κυβέρνηση, “πάγωσαν” οι δημοσκοπήσεις, εν τούτοις τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δυο, που παρά τη γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή, διαπιστώνουν ότι η ΝΔ εξακολουθεί και καταγράφει ποσοστά της τάξεως του 30 – 33%!

Το οξύμωρο όμως είναι πως καταγράφεται με στοιχεία του Πολιτικού Βαρόμετρου (Αυγούστου), τα οποία δίνει μέσω Twitter η Public Issue, ότι στην έρευνα κυριαρχεί το θέμα των υποκλοπών, με το προφίλ του Πρωθυπουργού να βγαίνει πολύ τσαλακωμένο!

Αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Συνολικά τρεις στους τέσσερις θεωρούν πως έχει την ευθύνη!

Όσον μάλιστα αφορά το σκέλος της πολιτικής ευθύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – παρακολουθήσεις των τηλεφώνων, το 75% των ερωτηθέντων απαντά καταφατικά. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως το 35% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. έχουν την ίδια άποψη (συμφωνούν) ενώ το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται μεταξύ των ψηφοφόρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης!

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα:

Αντιλαμβάνεστε ότι η αρχή του τέλους για τον καθεστωτικό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ήδη ξεκινήσει!

Άστραψε και βρόντηξε ο Καραμανλής…

Ωστόσο, πριν να συμβεί η γενικευμένη πλέον κατακραυγή κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, οι πρώην Πρωθυπουργοί και αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς είχαν αμφισβητήσει κυβερνητικές επιλογές, είχαν κρατήσει σοβαρές αποστάσεις από τον Πρωθυπουργό, στα εθνικά, στα κοινωνικά και άλλα ζητήματα!

Κυρίως όμως ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλίες του τελευταία είχε πολλές φορές ακυρώσει πολιτικές επιλογές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά είχε βάλει και κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την στάση τους προς την Ελλάδα για τα προβλήματα που δημιουργούν στην Ελλάδα!

Όμως κι ενώ είχε προαναγγελθεί – πριν τη διαρροή του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών/παρακολουθήσεων – πως ο Κώστας Καραμανλής θα ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση στις 31 Αυγούστου 2022 στην Κρήτη, στην εκδήλωση μνήμης προς τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη (πατέρα της Όλγας), που διοργάνωνε ο Δήμος Ανωγείων, το Πανελλήνιο περίμενε τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην Πρωθυπουργού!

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε πέσει θύμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατά το παρελθόν!

Έτσι ο πρώην Πρωθυπουργός, ανταποκρινόμενος στο λαϊκό αίσθημα, άστραψε και βρόντηξε, μη μασώντας τις λέξεις του!

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε ως Πρωθυπουργός, ζητώντας την πολιτική κάθαρση! Ισχυρίστηκε ότι “διακομματική συνεργασία” θα επιφέρει τις διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος! Μια ομιλία κόλαφος για το Μαξίμου!

Πιο συγκεκριμένα είπε ο Κώστας Καραμανλής:

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!

Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί, ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν.

Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών…»!

Αποκαλυπτικότατη και αρχηγική η Όλγα Κεφαλογιάννη…

Αλλά αυτή η ηχηρή πολιτική παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού, που σηματοδοτεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ήταν σε μια εκδήλωση στην Κρήτη, πολιτικό φέουδο της οικογένειας Μητσοτάκη/Μπακογιάννη, προς τιμήν του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πατέρα της Όλγας, της δυναμικής πολιτικού και η οποία λίαν προσφάτως όρθωσε το ανάστημά της κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιχειρούσε για ευνόητους λόγους να την αντικαταστήσει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και η οποία Επιτροπή είναι καταρχήν αρμόδια της διαλεύκανσης του σκανδάλου Μητσοτάκης Gate!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη λοιπόν, που δεν το κρύβει πως θα είναι υποψήφια της διεκδίκησης της αρχηγίας της ΝΔ και που σύντομα έρχονται οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες μας φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί σε αυτές έναντι άλλων φιλόδοξων δελφίνων, ήταν δίπλα στον Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση για τον πατέρα της!

Μάλιστα ήταν απόλυτα αποκαλυπτική των πολιτικών εξελίξεων, που οσονούπω έρχονται! Κάνοντας αρχικά μάθημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τι πρεσβεύει η “γαλάζια Παράταξη, λέγοντας:

«Η Παράταξή μας είναι των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Ο υπερασπιστής της συλλογικής αλληλεγγύης. Ο θεματοφύλακας του κοινωνικού κράτους. Ο εγγυητής του κράτους δικαίου… Πρέπει να τολμάμε να κοιτάμε στα μάτια τον ελληνικό λαό. Προστατεύοντας πάνω από όλα τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ξεπεράσουμε και αυτήν την δύσκολη συγκυρία. Το παρελθόν μας διδάσκει»!

Ακολούθως αναφερόμενη στον Κώστα Καραμανλή είπε:

«Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, μέσα από την καρδιά μου, τον πρώην Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, που τιμά τη σημερινή εκδήλωση, ως κεντρικός ομιλητής.

Η παρουσία του, ο λόγος του, το ήθος του, προσδίδουν μια μοναδική αξία στη συνάντησή μας. Αποτελούν ένα διαρκές σημείο αναφοράς. Υπενθυμίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης και αποδοχής, που αγγίζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Είναι γνωστό, πως με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη τον συνέδεαν στενοί δεσμοί, φιλίας, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού, μα πάνω από όλα, τους συνέδεε άλλος ένας ισχυρός δεσμός. Η βαθιά τους αγάπη για την Πατρίδα και τον ελληνικό λαό.»!

Με μαντινάδα – αφιέρωση έκλεισε ο Κώστας Καραμανλής…

Βέβαια ο Κώστας Καραμανλής δεν ξέχασε – για ακόμη μια φορά τους Ευρωπαίους εταίρους μας,΄λέγοντας:

«Η δε εικόνα της Δύσης, μπροστά στο καινοφανές σκηνικό και τις προκλήσεις των αναθεωρητικών δυνάμεων, είναι αποκαρδιωτική. Εμφανές έλλειμμα ηγεσίας, αδύναμες ή υπό κατάρρευση κυβερνήσεις, αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και απαξίωση των πολιτικών συστημάτων. Ειδικά μάλιστα στην Ευρώπη, που προφανώς μας αφορά και πιο άμεσα. Είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη η Ευρώπη να αφυπνιστεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αντιδράσει συντονισμένα και τολμηρά. Διαφορετικά μας περιμένουν δυσάρεστες εξελίξεις.»!

Για το τέλος όμως κράταγε το καλύτερο. Αφιερώνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια κρητικιά μαντινάδα:

«Άλλο το να΄ σαι αετός, και άλλο να τον κάνεις,. Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις»!

Καλή η κυβερνητική προσπάθεια, αλλά δεν φτάνει…

Ωστόσο η κυβέρνηση και ο φιλοκυβερνητικός (ακόμη) Τύπος αλλιώς εξέλαβαν τα πολιτικά χαστούκια, την πολιτική αποκαθήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε, πως:

«Κανένα άδειασμα του Πρωθυπουργού, καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρχε στη χθεσινή ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού»!

Τo δε “Πρώτο Θέμα”, διαπιστώνει την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, ότι:

«Με εκατέρωθεν… φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από το Μέγαρο Μαξίμου και το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή επιχειρείται από το πρωί της Πέμπτης να διασκεδαστούν οι ισχυρές πολιτικές εντυπώσεις που προκάλεσε η απροσδόκητη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Η προσπάθεια καταλλαγής ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα, γεγονός που κάνει πολλούς να υποψιάζονται ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, έπειτα από την μεγάλη αμηχανία που επικράτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στο γαλάζιο στελεχιακό δυναμικό από τα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής στην ομιλία που εκφώνησε το βράδυ της Τετάρτης στα Ανώγεια και τους… ξέφρενους πανηγυρισμούς των φίλα προσκείμενων στην αξιωματική αντιπολίτευση που είδαν “άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη» από τον πρώην πρωθυπουργό”…»!

Σε αυτό το μουντό μοτίβο κυβερνητικής παραζάλης και τρόμου, επιστρατεύτηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος!

Που θα μπορούσαν να πουν στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς!

Είπε λοιπόν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αντίζηλος για την πρόσφατη διεκδίκηση της αρχηγίας στο Κίνημα, προσπαθώντας όσο το δυνατόν να κρατήσει τα προσχήματα:

«Είναι πασιφανές, ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία. Ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της. Το σχέδιο τους όμως απέτυχε παταγωδώς.

Το μέτωπο Τσίπρα-Καραμανλικών το πλήρωσε ακριβά η χώρα. Πάρα πολλοί πολίτες μου τηλεφωνούν ανήσυχοι. Τους καθησυχάζω. Η ιστορία αυτή δεν πρόκειται να επαναληφθεί ούτε ως φάρσα»!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος “ανακοίνωσε” τη συγκυβέρνηση ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή…

Η θέση αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου ενισχύει πολύ τη δική μου εκτίμηση περί των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων, όπως την κατέγραψα την περασμένη Κυριακή:

«Εκλογές και στις οποίες ευελπιστεί να είναι η ΝΔ ακόμη πρώτο κόμμα, μη μπορώντας ωστόσο να σχηματίσει κυβέρνηση μέσω συνεργασιών και να επαναλάβει τις εκλογές με το δικό της εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής!

Σε αυτήν την περίπτωση των επαναληπτικών εκλογών, πιθανώς λόγω εκλογικού συστήματος να έχει αυξήσει την εκλογική της βάση, ωστόσο κυβέρνηση θα μπορούσε να προκύψει μόνο με συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι όμως αυτό εφικτό; Έχει πιθανότητες αυτό το εγχείρημα;

Βεβαίως, γιατί έχει συμβεί και κατά το παρελθόν!

Θα συμφωνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια τέτοια προοπτική; Γιατί όχι, από τη στιγμή που τρία και πλέον χρόνια τώρα, δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον χειρότερο Πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης! Θα είναι όμως στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το “καλό” μας βεβαίως – βεβαίως, με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής!

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τι πολιτικό όφελος θα έχει;

Μα την μη παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο!

Όπως ακριβώς συνέβη με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!

Ο οποίος μετείχε του τεράστιου σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων τη δεκαετία του ΄90 ως Πρωθυπουργός!

Τότε που το σκάνδαλο “Μαυρίκη” ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και τα λοιπά Μέσα!

Όταν στον υπάλληλο του ΟΤΕ είχε δοθεί κυβερνητική εντολή από τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη, άνθρωπο εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Τότε λοιπόν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απέφυγε το Ειδικό Δικαστήριο, αφού το 1995 η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, από τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εν ονόματι πολιτικής ομαλότητας στην χώρα, ζήτησε την αναστολή των ποινικών διώξεων!»!

Επί του πιεστηρίου…

Κλείνοντας να σας αποκαλύψω, ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη, φέρεται “να παραχωρεί” την Πρωθυπουργία στον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου για 2 – 3 χρόνια να ομαλοποιήσει και ανοικοδομήσει την καμένη γη της κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη! Ακολούθως θα τον διαδεχτεί στην Πρωθυπουργία, διά μέσω εκλογών με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής!

Οψόμεθα!!

loading...