Ο Στόλος βγαίνει στο Αιγαίο όταν πρέπει κι όχι όποτε «βολεύει»…


 


Το καλοκαίρι του 2020 η έξοδος και ανάπτυξη του ελληνικού Στόλου στην πρώτη φάση της ελληνοτουρκικής κρίσης, ήταν αστραπιαία. Γνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα του γηρασμένου Στόλου δεν θα κρύψουμε ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.


Το γιατί ο Στόλος δεν αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε στη δεύτερη φάση της κρίσης, όταν το Oruc Reis «το έπαιρνε ο αέρας» είναι ένα θέμα που πρέπει να το απαντήσουν άλλοι κι όχι το Πολεμικό Ναυτικό.


Ο Στόλος απέδειξε και τότε και θα αποδείξει όποτε κι αν απαιτηθεί ότι είναι πανέτοιμος να μας εκπλήξει ευχάριστα. Δεν χρειάζεται να τον «βγάζουμε» στο Αιγαίο για να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι βρισκόμαστε σε ετοιμότητα. Οι ελληνικές ΕΔ είναι πάντοτε σε ετοιμότητα…


Χθες όλη την ημέρα δεχόμασταν ερωτήματα σχετικά «με την έξοδο του Στόλου στο Αιγαίο» και «αν τρέχει κάτι με την Τουρκία»… Με την Τουρκία ασφαλώς κάτι τρέχει, όχι τώρα αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από τότε που όσοι το γράφαμε είμασταν «γραφικοί» ή «αντικυβερνητικοί» και δεν είχαμε καταλάβει τις «κινήσεις ματ» κατά της Τουρκίας.


Μονάδες του Στόλου όντως έχουν βγει στο Αιγαίο αλλά για ασκήσεις. Για μία άσκηση με τους Γάλλους και την άσκηση Λόγχη.

Αν κάποιοι θέλουν να «μπαινο-βγάζουν» το Στόλο για προσωπικά τους ζητήματα καλό θα είναι να σοβαρευτούν και να αφήσουν στην άκρη τις «επικοινωνιακές πολιτικές», τις «δημόσιες σχέσεις» και τις ίντριγκες, γιατί είναι αλήθεια ότι ουδείς γνωρίζει πόσο γρήγορα θα εξελιχθεί η κατάσταση με την Τουρκία.

Σε πρώτη φάση καλό θα είναι να τηλεφωνήσουν στο Μαξίμου και να τους υπενθυμίσουν ότι καλό θα ήταν να κάνουν μία προσομοίωση κρίσης, για να μάθουν τα βασικά και να μη ζήσουμε όσα ζήσαμε τη νύχτα των Ιμίων που πρωθυπουργός και υπουργοί άκουγαν μάλλον για πρώτη φορά στη ζωή τους για κανόνες εμπλοκής.

Το βίντεο του ΠΝ για τους «καρεκλοκένταυρους» που αυτές τις ημέρες ασκούν στο Χολαργό τη «βυζαντινολογία»…
 https://www.militaire.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :