Το σχέδιο που χάλασε αλλά…

Τα πάντα είναι φτιαγμένα από τον Θεό με μια αρμονία. Υπάρχει ένα σχέδιο που ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο. Υπάρχει σχέδιο το πως έπλασε τον άνθρωπο, πως δημιούργησε τη φύση, το φως, τα δέντρα κλπ. Όλα έχουν φτιαχτεί από τον Μεγάλο Δημιουργό που είναι ο ίδιος ο Θεός.

Ο άνθρωπος που δεν θέλει να πιστέψει στον Θεό, δεν μπορεί να πιστέψει και να δώσει εξηγήσεις σε όλα αυτά που δημιούργησε ο Θεός και γι’ αυτό χρησιμοποιεί τη λογική και άλλα μέσα για να μπορέσει να εξηγήσει όλα αυτά που είναι δημιουργήματα του Θεού βάση του σχεδίου Του.

Όλα αυτά είναι δημιουργήματα του Τριαδικού Θεού, που έγιναν από αγάπη. Με αγάπη δημιούργησε τον κόσμο, με αγάπη έπλασε τον άνθρωπο και δι’ αυτό μας έπλασε για να ζούμε αιώνια και γι’ αυτό η ψυχή του ανθρώπου ζει αιώνια. Όμως ο άνθρωπος λόγω της αμαρτίας του, έφερε τον θάνατο στο ανθρώπινο σώμα.

Δεν είναι τυχαίο που ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο να ζει “τρεις ζωές”, διότι πίσω από αυτές τις ζωές υπάρχει ένα σχέδιο που εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε εξήγηση. Χρειάζεται όμως ο άνθρωπος μια ζωή να την μεταμορφώσει και για να γίνει αυτό χρειάζεται να έλθει ο Χριστός μέσα μας ώστε να μας μεταμορφώσει, όπως μεταμόρφωσε την Παναγία μας όταν ήλθε μέσα Της.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...