ΠΩΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑ, ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Γράφει ο Gary D. Barnett
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το “ξύπνημα”, όπως η αναζήτηση και η αποδοχή της αλήθειας, δεν είναι κάτι που απαιτεί εξωτερική

βοήθεια, δύναμη ή συναίνεση. 

Δεν είναι κάτι που μπορεί να εξαγοραστεί. Δεν είναι κάτι που μπορεί να σας δοθεί. Δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αμέσως στις συλλογικές μάζες. Δεν υπάρχει καμία λύση που μπορεί να αφυπνίσει έναν λαό. Δεν υπάρχει κανένας “ηγέτης” που μπορεί να αφυπνίσει το κοπάδι. 

Υπάρχει μόνο το άτομο, και κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για τη δική του αφύπνιση. Αυτή η τόσο σπάνια αφύπνιση σημαίνει να αποκτήσει ο ίδιος την ικανότητα να σκέφτεται, να σκέφτεται ως άτομο, να σκέφτεται κριτικά, να αποδέχεται αυτό που σκέφτεται μόνος του, να αναζητά και να γνωρίζει την αλήθεια και να ενεργεί με βάση αυτή την ατομική γνώση.

 Αυτό το γεγονός, κατά την άποψή μου, είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν εντελώς ασυνείδητοι για ολόκληρη τη ζωή τους, χωρίς ποτέ να κατανοούν την αλήθεια, ή οτιδήποτε πολύτιμο ή ειλικρινές, και ζώντας μόνο για να αποδέχονται τις γνώμες των άλλων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης, των μέσων ενημέρωσης, των διασημοτήτων και των λεγόμενων ειδικών και αυθεντιών. 

Πρέπει να παραμείνουν μέσα στο πλήθος, χωρίς ποτέ να ξεφεύγουν από την “ομαδική σκέψη”, χωρίς ποτέ να παίρνουν ρίσκο, και επομένως, χωρίς ποτέ να έχουν μια πρωτότυπη ή ανεξάρτητη σκέψη. Αυτό θεωρείται το “ασφαλές μέρος”, και στο μυαλό αυτής της συλλογικότητας, αυτό σημαίνει προστασία από την πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...