ΚΑΨΑΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΑΛΟΥΚΛΗ, ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΜΥΡΝΗΣ…

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ;

BΙNTEO

Θα δούμε και την Αγια Σοφιά να καίγεται όπως κάηκε η Παναγία των Παρισίων;; Κάψανε το ελληνικό νοσοκομείο Βαλουκλή, μνημειώδες

σύμβολο της διαχρονικής παρουσίας του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη! Εικόνες Σμύρνης…Εμπρησμός κλιμάκωση;; Ψυχρός πόλεμος που δημιουργεί θερμά μέτωπα;

Μεγάλες ζημιές στο κτήριο, τις εγκαταστάσεις και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ελληνικό νοσοκομείο του Βαλουκλή, στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει το prorothema.gr.

Το νοσοκομείο αποτελεί τμήμα των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Βαλουκλή και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη. Πέραν αυτών, είναι και ένα ιστορικό κτήριο, καθώς ιδρύθηκε το 1753, εξυπηρετώντας την ομογένεια.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, στον χώρο του νοσοκομείου έσπευσαν τόσο ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγι όσο και ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου. Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν μίλησε για άμεση έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση της ζημιάς.

 Τη λύπη του για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...