Η Τουρκία «περικυκλώνει» με ιστιοπλοϊκά τα νησιά του Αιγαίου και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία

Η νέα «πονηριά» της Άγκυρας για να εφαρμόσει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία μεθοδικά αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά όχι μόνο με την απειλή στρατιωτικής βίας αλλά και με άλλους τρόπους όπως την περικύκλωση τους μέσω ιστιοπλοϊκών αγώνων!

Έτσι στην Άγκυρα σκέφτηκαν την ιδέα της ιστιοπλοϊκής ρεγκάτας.

Συγκεκριμένα, σειρά ιστιοπλοϊκών αγώνων, που διοργανώνονται τις επόμενες ημέρες από την τουρκική πλευρά, περιλαμβάνουν στις διαγωνιστικές διαδρομές τους θαλάσσιες περιοχές πέριξ των νησιών του Βόρειου και του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε μία προσπάθεια να αποτυπωθεί το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας, υπό τον τίτλο «51rst Turkish Naval Forces Cup» (51ο Κύπελλο των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας) θα λάβει χώρα κατά το διάστημα 22-25 Ιουλίου, με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη, ενώ στη διαγωνιστική διαδρομή περιλαμβάνονται σημεία κοντά στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο και την Καλόλιμνο, με τερματισμό στην πόλη Turgutreis, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χερσόνησο του Μπόντρουμ.

Ακολούθως, ο δεύτερος ιστιοπλοϊκός αγώνας, με ονομασία «IRC Turkish Championship», δηλαδή των Τουρκικών Δυνάμεων Ασφαλείας Ακτών, θα διεξαχθεί από τις 27-29 Ιουλίου, με αφετηρία το Μπόντρουμ.

Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν είναι σοφό από την ελληνική πλευρά να μη διεκδικεί τίποτε από τους Τούρκους και να εμφανίζεται η Άγκυρα ως η μόνη που διεκδικεί κάτι από την Ελλάδα.

Εάν η Δύση αναγκάσει την Ελλάδα να διαπραγματευτεί πάνω στο τραπέζι θα βρίσκονται μόνο τουρκικά αιτήματα.

Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό στο ελληνικό ΥΠΕΞ; Η Ελλάδα άμεσα πρέπει να παρουσιάσει διεκδικήσεις.

Ίμβρος, Τένεδος, Κωνσταντινούπολη, θα μπορούσαν να είναι μία καλή αρχή. Δεν έχει σημασία αν θα γίνουν πραγματικότητα, θα αντισταθμίσουν όμως τις τουρκικές παράνοιες.

Γιατί ακόμα και η παράνοια αποκτά διαστάσεις πραγματικότητας όταν δεν έχει αντίλογο.


loading...