Θ.Πλεύρης για κορωνοϊό: «Από το φθινόπωρο είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε νέα μέτρα εάν χρειαστεί»


 
«Η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες, όπου υπάρχει έντονη διασκέδαση»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι «από το φθινόπωρο είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε μέτρα, εάν χρειαστεί».


Δήλωσε πως «η λογική μας είναι ότι -στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα με την πανδημία- τα οποιαδήποτε μέτρα τεθούν να είναι αναλογικά απολύτως απαραίτητα, όχι οριζόντια όπως την προηγούμενη περίοδο».


Σχετικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Οι πολίτες που θέλουν να αισθάνονται μια μεγαλύτερη ασφάλεια, κάνουν χρήση της μάσκας. Ο έλεγχος είναι ένα άλλο θέμα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, προσπαθούμε να μπαίνουν τα διοικητικά πρόστιμα, εκεί όπου υπάρχει υποχρεωτικότητα».


Η μεγάλη πίεση είναι στους ανοικτούς χώρους, είπε ο Θάνος Πλεύρης

«Είμαστε σε ένα κύμα το οποίο βαίνει προς την κορύφωση. Ενώ τις προηγούμενες βδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%-120%, αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στο 10%. Το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος είναι ότι δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.


Ακόμη, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτή την περίοδο ο ιός μεταδίδεται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους. «Στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι κλειστοί χώροι είναι περιορισμένοι. Η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες, όπου υπάρχει έντονη διασκέδαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :