Αιγαίο-ΑΟΖ: «Αυτοκτονία ενδεχόμενη συμφωνία με την χορηγία των ΗΠΑ»-Θεόδωρος Καρυώτης

 

Τα όσα λέει ο καθηγητής οικονομικών και «πατέρας της ΑΟΖ» Θεόδωρος Καρυώτης ,είναι εκπληκτικά κι απίθανα. Εκπληκτικά όσα μας λέει για τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τον όποιο πλούτο υπάρχει στην ΑΟΖ της…

Απίθανα ,γιατί αυτόν τον διεθνώς αναγνωρισμένο επιστήμονα που ασχολείται με την ΑΟΖ από το 1982, κανένας «επίσημος» δεν τον έχει καλέσει για να ακούσει έστω τις απόψεις του!

Άνθρωπος με χιούμορ ο κ.Καρυώτης ,διηγείται ότι μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου -τη δεκαετία του 1980- είχε κατανοήσει το θέμα. «Θα σου τηλεφωνήσει ο Κάρολος και ο Γιάννης» του είχε πει , εννοώντας τους Παπούλια και Καψή. «Ακόμη περιμένω το τηλεφώνημα», λέει ο κ.Καρυώτης.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα λέει για τους υδρογονάνθρακες. Υπάρχουν στο Αιγαίο ή όχι; Τι γίνεται νοτιο-ανατολικά της Κρήτης όπου η Τουρκία δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον; Γιατί καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να προχωρήσει στο θέμα της ΑΟΖ; Πως κρίνει την συμφωνία με την Αίγυπτο;

Ο καθηγητής Καρυώτης λέει ότι θα είναι αυτοκτονία για την κυβέρνηση αν επιχειρήσει να κάνει συμφωνία με τη χορηγία των ΗΠΑ.

Ο Θεόδωρος Καρυώτης είναι ομότιμος καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημιακού Συστήματος Μέρυλαντ, ΗΠΑ. Διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος της πρώτης κυβέρνησης το Ανδρέα Παπανδρέου στην Πρεσβεία της Ουάσιγκτον και ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Θεωρείται ειδικός στο θέμα της ΑΟΖ κα έχει γράψει άρθρα και βιβλία στα αγγλικά και ελληνικά για αυτό το θέμα.

loading...