Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τον αντιδραστήρα ψυχρής καύσης
Στο Δημαρχείο Περιστερίου έγινε το μεσημέρι της Κυριακής η παρουσίαση του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος από τον Πέτρο Ζωγράφο και την επιστημονική του ομάδα.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο επιστημονικό κοινό. Ο αντιδραστήρας ψυχρής καύσης (που δεν λειτουργεί όπως οι συμβατικές μηχανές εσωτερικής καύσης με ρυπογόνους υδρογονάνθρακες), έχει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως 50 Κw.

Η επιστημονική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου αποτελείται μεταξύ άλλων και από τον καθηγητή φυσικής Γιώργο Μποτσάκη αλλά και από τον ομότιμο καθηγητή εφαρμοσμένης γεωλογίας και γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Σταύρο Παπαμαρινόπουλο.

Το επιστημονικό ενδιαφέρον μίας τέτοιας παρουσίασης είναι προφανώς αυτονόητο. Καθηγητές Πανεπιστημίων και γνωστοί επιστήμονες στον τομέα των Φυσικών Επιστημών παρακολουθούν την εξέλιξη της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου και της επιστημονικής του ομάδας σε μία μάλιστα χρονική περίοδο με έντονα ενεργειακά αδιέξοδα σε πλανητικό επίπεδο.Παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έκαναν μέσω skype επιστήμονες και καθηγητές από την Αμερική.

Όταν ο Πέτρος Ζωγράφος, όταν παρουζίαζε παλαιότερα τη συσκευή του και υποστήριζε ότι με την ενέργεια που κατόρθωσε να παράξει παρακάμπτεται ο δεύτερος νόμος Θερμοδυναμικής του θεωρήματος του Carnot, μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας τον χλεύασε.Το 2021 όμως ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά ιδρύματα στον κόσμο, το Max Planck, ήρθε να τον επιβεβαιώσει ανακοινώνοντας πως με ειδικές ηλεκτροχημικές αντιδράσεις είναι δυνατή η μετατροπή χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική μεγάλης ισχύος, χωρίς τον περιορισμό της αρχής του Carnot.Σημειώνεται πως η «Ζούγκλα», εξ αρχής έχει αγκαλιάσει αυτήν την πρωτοποριακή εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου. Δείτε εδώ όλες τις εκπομπές που αφορούν τη συγκεκριμένη εφεύρεση.Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος βράθηκε στην παρουσίαση. Στην παραπάνω φωτογραφία συζητά με τον Πέτρο Ζωγράφο για τον αντιδραστήρα ψυχρής καύσης ,τις δυνατότητες και τη σημασία του.Λίγο πριν ξεκινήσει η παρουσίαση ο δημοσιογράφος δημοσίευσε στο Instagram του ένα βίντεο με εξαιρετικό ενδιαφέρον:


Δεν υπάρχουν σχόλια :