Στον δρόμο της επαναλειτουργίας το Azovstal: Συλλέγονται τα όπλα και πυρομαχικά – Λειτουργικό σε 4 μήνεςΘα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαλυβουργία της Ρωσίας

Την μάχη του Azovstal στην μαρτυρική Μαριούπολη, σίγουρα την θυμούνται όλοι. Και όλοι έχουν μείνει με τις εικόνα της καταστροφής και των νεοναζί που τελικά παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις.

Μπορεί η τύχη τους πλέον να αγνοείται, όπως και η τύχη των ξένων μισθοφόρων που βρίσκονταν μαζί τους, αλλά το Azovstal ετοιμάζεται για  να επαναλειτουργήσει, ως ένα από τα μεγαλύτερα χαλυβουργία της Ρωσίας, πλέον.

Συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο από τα σύνεργα του πολέμου (έχουν βρεθεί πάνω από 10 τόνοι όπλων και πυρομαχικών μέσα στις πρώτες αίθουσες και υπάρχουν πολλοί τόνοι στις υπόγειες στοές), με προοπτική το Azovstal να μπορέσει να επαναλειτουργήσει κατά 50% τουλάχιστον, πριν τον επόμενο χειμώνα!

Και να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία με την μεταφορά νέων εργαλειομηχανών από την Ρωσία για να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένες από τις μάχες, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Φωτό από τις εργασίες συλλογής και μεταφοράς πυρομαχικών:

Δεν υπάρχουν σχόλια :