Παράνομοι μετανάστες σαν… «τουρίστες» περνούν τον Έβρο και επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα για το εσωτερικό
Οι διακινητές παίρνουν έως και 5.000 ευρώ το άτομο


Οι ροές παράνομων μεταναστών σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο συνεχίζονται κανονικά στον Έβρο, και καθημερινά εκατοντάδες είναι αυτοί που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας και αποτρέπονται, αλλά και δεκάδες που το καταφέρνουν.


Μπορεί να πηγαίνουν εκεί οι υπουργοί της κυβέρνησης, να βλέπουν τα σύνορα, να σχεδιάζουν επέκταση του συρματοπλέγματος ή του «τείχους» απέναντι στην Τουρκία, αλλά οι διακινητές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς θα περάσουν στην ελληνική επικράτεια αυτοί που τους πληρώνουν έως και 5.000 ευρώ για να τους περάσουν στο ελληνικό – ευρωπαϊκό έδαφος.

Χθες το πρωί έγινε πραγματικό… σουλάτσο παράτυπων μεταναστών από τα χωριά του Τριγώνου της Ορεστιάδας και πάνω. Τριάντα άτομα νεαρής ηλικίας πέρασαν το πρωί και λίγο αργότερα ακόμα 40 άτομα, χωρίς κανένας να τους πάρει χαμπάρι, αφού δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή ούτε στρατιωτική περίπολος ούτε παρουσία συνοριοφυλάκων. Μπήκαν σε αυτοκίνητα που περίμεναν έξω από το χωριό Τρίγωνο Ορεστιάδας και έφυγαν προς το εσωτερικό της χώρας.Η Ενωση Συνοριοφυλάκων Νομού Εβρου, πάντως, ζητά ενίσχυση με προσλήψεις στελεχών, αφού δεν φτάνουν όσοι εργάζονται σήμερα, και απαιτούν να ενταχθούν στον Εβρο τα 250 άτομα που πρέπει να προσλάβει η κυβέρνηση. Έστειλαν, μάλιστα, και επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με την οποία «η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 250 συνοριακών φυλάκων στην Π.Ε. Εβρου, η οποία αποτέλεσε πάγιο αίτημα της Ενωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Εβρου, οδεύει στο τελικό της στάδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :