Περαστικά μας!!!

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Η “μακεδονική” γλώσσα γίνεται μία από τις 25 γλώσσες της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι λέει ότι σύμφωνα με την παρούσα πρόταση, η μακεδονική γλώσσα είναι μια από τις 25 γλώσσες της ΕΕ και ως τέτοια εντάσσεται στο διαπραγματευτικό πλαίσιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «360 Μοίρες» του Alsat TV, ο Οσμάνι δήλωσε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες για τον ‘μακεδονικό’ λαό και τη χώρα.

«Σύμφωνα με ό,τι έχει πλέον ως πρόταση, η μακεδονική γλώσσα παραμένει μία από τις 25 γλώσσες της ΕΕ χωρίς καμία σημείωση, προσθήκη και διερμηνεία.

Δεν επιτρέπουμε και δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητήσει η Βουλγαρία, γιατί γίνεται μέρος του διαπραγματευτικού πλαισίου και το διαπραγματευτικό πλαίσιο είναι το βασικό έγγραφο που ορίζει τη διαδικασία και στη συνέχεια αποτελεί τη βάση για την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης, είπε ο Οσμάνι και πρόσθεσε ότι μπλοκαρίστηκε η όλη διαδικασία, δηλαδή αυτό που θα έχει τώρα στο κάδρο καθορίζει την πορεία προς τα εμπρός.

Επανέλαβε ότι το πρωτόκολλο δεν έχει θέση στο διαπραγματευτικό πλαίσιο και ότι περιμένει να οριστικοποιηθεί και στη συνέχεια να παρουσιαστεί στη δημοσιότητα.

Ελπίζει ότι οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που ενέκρινε το βουλγαρικό κοινοβούλιο στην απόφαση αποδοχής της γαλλικής πρότασης «παρέχουν μια βάση για να κατανοήσουμε τις θέσεις μας στη διαδικασία».

«Σίγουρα, οι βουλγαρικές θέσεις έχουν ληφθεί υπόψη στον καθορισμό αυτού του πακέτου, γιατί για να δώσει συναίνεση, η Βουλγαρία ήθελε να δει και τις θέσεις του», είπε ο Οσμάνι.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται η τελική γαλλική πρόταση, είπε ότι η γαλλική προεδρία θα λήξει σε λίγες μέρες και ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να εξετάσει αυτή την εκδοχή εάν φτάσει.

opserver.mk

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο –Γιῶργος Ἐχέδωρος