Υποβρύχιο όχημα χτύπησε το Καταδρομικό MOSKVA; Οι Ρώσοι απειλούν να αμολήσουν τα σκυλιά της κολάσεως αν βρουν εμπλοκή του ΝΑΤΟ

 Τρομερή αποκάλυψη στρατιωτικής πηγής στις Βρυξέλες δίνει επικίνδυνη τροπή παίρνει στην βύθιση του ρωσικού καταδρομικού στον Εύξεινο Πόντο αφού οι Ρώσοι απειλούν αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού

Νέα δραματική τροπή παίρνει η βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας πριν μερικές ημέρες, αφού οι Ρώσοι θεωρούν ότι υπάρχει δράση του ΝΑΤΟ και ειδική επιχείρηση, αφού το ρωσικό πλοίο εμπόδιζε τις πτήσεις αεροσκαφών της συμμαχίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ειδικό Pepe Escobar,  και στρατιωτική πηγή στις Βρυξέλλες “ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ρωσία μας λένε τι πραγματικά συνέβη με το Καταδρομικό Μόσχα, τη θρυλική ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το ΝΑΤΟ  γιατί, θεωρητικά, γνωρίζει ενώ η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανακοινώσει τίποτα μέχρι να βεβαιωθεί για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ένα είναι σίγουρο. Εάν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακαλύψει ότι το ΝΑΤΟ είχε άμεση εμπλοκή, τότε θα απελευθερώσει τα σκυλιά της κολάσεως κατά του ΝΑΤΟ,  «ασύμμετρα, θανατηφόρα και γρήγορα».

Σχετικά με την τοποθεσία του “Moskva”: το πλοίο βρισκόταν δίπλα σε ένα από τα 3 υποβρύχια που χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση ολόκληρου του τομέα της Μαύρης Θάλασσας, χρησιμοποιώντας υδρόφωνα και ραντάρ τύπου NEVA-BS περίπου 66 μίλια βορειοανατολικά του νησιού Zmeiny.

Κυριολεκτικά τα πάντα ελέγχονταν, πλοία, χαμηλοί στόχοι, μικρότεροι θόρυβοι, ακόμη και το κεφάλι ενός ανυποψίαστου κολυμβητή.

Έτσι, η πιθανότητα οτιδήποτε, πόσο μάλλον οι υποηχητικοί πύραυλοι Ποσειδών και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar, να περάσουν από αυτό το εναέριο δίκτυο, ήταν αδύνατη.

Ο ίδιος τόνισε “Τι θα μπορούσε λοιπόν να έχει συμβεί; Θα μπορούσε να ήταν κάποιου είδους υποβρύχιο μη επανδρωμένο σύστημα, που έφτασε από τη δυτική ακτή με ενδιάμεσο σταθμό το φιδονήσι στην ρωσική ναυαρχίδα.

Τότε το όχημα αυτό κατάφερε με κάποιο τρόπο να “τρυπήσει” το κύτος του Moskva από κάτω και να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του από το εσωτερικό.

Αυτή πληροφορία αυτή προέρχεται από μια υψηλόβαθμη πηγή στις Βρυξέλλες, ένα σοβαρό, αξιόπιστο άτομο με αποδεδειγμένη γνώση αναλόγων θεμάτων.

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το παραμύθι των ουκρανικών πυραύλων «Ποσειδών» ή πτήση UAV  «Bayraktar» είναι δύσκολο να γίνει πιστευτή.

Ο λόγος ήταν ότι, προς την κατεύθυνση της Οδησσού, ο ρωσικός στόλος είχε δημιουργήσει ένα πολυεπίπεδο στρώμα επιτήρησης και αεράμυνας.

Πριν από ένα χρόνο, ισχυρίζεται η πηγή, ένα νέο ραντάρ με συστοιχία ηλεκτρονικών συστημάτων είχε τοποθετηθεί στο καταδρομικό αυτό με εμβέλεια 500 km.

Σύμφωνα με την  ουκρανική πλευρά, η ρωσική ναυαρχίδα  χτυπήθηκε για πρώτη φορά  από drone bayraktar και τα συστήματα ραντάρ καταστράφηκαν, αφήνοντας το πλοίο “τυφλό”.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ουκρανική αφήγηση, εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι Κρουζ Ποσειδών από την ακτή.

Η καθοδήγηση έγινε από αεροσκάφος «Orion» του ΝΑΤΟ, που πετούσε πάνω από τη Ρουμανία.

Οι πύραυλοι πλησίασαν το καταδρομικό με κλειστές τις κεφαλές τους για να μην ανιχνευθεί η δέσμη ακτινοβολίας που εκπεμπόταν.

Το «Moskva» βρισκόταν σε υπηρεσία μάχης 100-120 χλμ. από την Οδησσό, ελέγχοντας τον εναέριο χώρο σε ακτίνα 250-300 χιλιομέτρων.

Έτσι, εξασφάλιζε την επικάλυψη του νότιου μισού της Μολδαβίας, του χώρου από το Ισμαήλι μέχρι την Οδησσό, μαζί με τμήμα της Ρουμανίας (συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Κωνστάντζας).

Η θέση του πλοίου ήταν όσο το δυνατόν πιο στρατηγική.

Το ρωσικό καταδρομικό ήταν εκεί για να εμποδίζει το ΝΑΤΟ να μεταφέρει μυστικά (ελικόπτερα και μαχητικά) από τη Ρουμανία στην Ουκρανία, ενώ ολόκληρη η αποστολή επιτήρησης του ΝΑΤΟ ήταν πλήρως απασχολημένη με αυτό.

Για να κτυπήσει το «Moskva» το ΝΑΤΟ, πιθανότατα δεν θα είχε επιλέξει πυραύλους «Ποσειδών», όπως διαδίδει η ουκρανική προπαγάνδα.

Η πηγή επισημαίνει ως πιο πιθανή την χρήση πυραύλου  κρούσης NSM PKR πέμπτης γενιάς (πύραυλος με βεληνεκές 185 km που αναπτύχθηκε από τη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες).

Η ίδια πηγή περιγράφει αυτόν τον πύραυλο ως «ικανό να φτάσει έναν στόχο κατά μήκος μιας προγραμματισμένης διαδρομής χάρη σε ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης με χρήση του GPS, βρίσκοντας ανεξάρτητα έναν στόχο, πετώντας προς αυτόν σε ύψος 3-5 μέτρων από την θάλασσα.

Με την εκτόξευση, ο πύραυλος τύπου NSM ελίσσεται και εκπέμπει ηλεκτρονικές παρεμβολές. Ως σύστημα υποδοχής χρησιμοποιείται ένας εξαιρετικά ευαίσθητος θερμικός απεικονιστής, ο οποίος προσδιορίζει ανεξάρτητα τα πιο ευάλωτα σημεία του πλοίου στόχου.

Ως άμεση συνέπεια της βύθισης του Moskva, το ΝΑΤΟ κατάφερε να ανοίξει ξανά τον εναέριο διάδρομο για τη μεταφορά αεροσκαφών στα αεροδρόμια των περιοχών Chernivtsi, Transcarpathian και Ivano-Frankivsk.

Παράλληλα, μετά την καταστροφή του ρωσικού καταδρομικού, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την πηγή, «φαίνεται να μην διαθέτει πλέον πλοίο εξοπλισμένο με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς».

Φυσικά, το σύστημα ραντάρ Sky-M τριών ζωνών εξακολουθεί να λειτουργεί στην Κριμαία, ικανό να παρακολουθεί όλους τους εναέριους στόχους σε απόσταση έως και 600 km”.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα ποιος ωφελήθηκε πιο πολύ από την βύθιση του ρωσικού καταδρομικού.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Μαρτιάνοφ ( Ρώσο ειδικό), ο οποίος γνώριζε το πλοίο πολύ καλά, σε αυτό το στάδιο, όλα θα αποκαλυφθούν σύντομα.

«Σύμφωνα με το σενάριο εκτόξευσης πυραύλου NSM, ακόμη και με  χαμηλή παρατηρησιμότητα και την καθοδήγηση GPS υπό κανονικές συνθήκες (δηλαδή, η θάλασσα σε κατάσταση 5-6 μποφώρ), ακόμη και το παλιό ραντάρ του καταδρομικού θα εντόπιζε τους πυραύλους αυτούς  σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων, κάπου μεταξύ 15-20 χλμ σίγουρα, πόσο μάλλον τα σύγχρονα ραντάρ που διέθετε.

Ο NSM, όπως κάθε αντιπλοϊκός πύραυλος του ΝΑΤΟ, είναι υποηχητικός, με ταχύτητα περίπου 300 μέτρα το δευτερόλεπτο. Αυτό αφήνει, ακόμη και σε απόσταση 15 χλμ., 45 δευτερόλεπτα για να ανιχνευθεί το ίχνος του και να χτυπηθεί από σύστημα εγγύς αεράμυνας από το πλοίο”.  

Ο Μαρτιάνοφ τονίζει επίσης: «Είναι επίσης αδύνατο να κρύψουμε την εξωτερική επίδραση σε κάθε πλοίο ενός αντιπλοϊκού πυραύλου, κάτι που δεν είδαμε επουδενί στο Moskva.

Επιπλέον, για να βυθιστεί το Moskva, πρέπει να είχαν εκτοξευτεί όχι μόνο δύο πύραυλοι αλλά τουλάχιστον 3-4.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ρωσία θα γνώριζε ποιος επιτέθηκε στην ναυαρχίδα της Μ.Θάλασσας.

Το ΝΑΤΟ ξέρει τι έγινε. Είμαι βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ, και αυτό το σημειώνω με κεφαλαία γράμματα, γνωρίζει όλο αυτό το γεγονός, (αν δεν πρόκειται για εσωτερική δολιοφθορά), κάτι που στην παρούσα φάση δεν μπορεί να αποκλειστεί απολύτως.

Είμαι σίγουρος ότι αν όλα τα συστήματα λειτουργούσαν, θα είχαν δει τους πυραύλους, πράγμα που μας φέρνει στο αναπόφευκτο σημείο καμπής. Εάν εμπλεκόταν το ΝΑΤΟ, τότε είμαι σίγουρος ότι θα δούμε κάποιο είδος ανταπόδοσης, άλλωστε, όπως δηλώνω συνεχώς, οι αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού δεν είναι τίποτα άλλο παρά μεγάλοι στόχοι. Ετοιμαστείτε λοιπόν για κάτι θανατηφόρο «ασύμμετρο» που πρόκειται να εμφανιστεί σύντομα”, καταλήγει ο ίδιος.

Η βύθιση του ρωσικού καταδρομικού ίσως να είναι τελικά η απαρχή μιας πιθανής σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας με συνέπειες σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

pentapostagma.gr

loading...