Κ.Φαρσαλινός για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Χαστούκια και χειροκρότημα πολλές φορές έχουν τον ίδιο ήχο»

 «Το μόνο που διαφέρει είναι η κατάληξη της παλάμης»

Ο γνωστός στο πανελλήνιο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά των υποχρεωτικών-εκβιαστικών εμβολιασμών και των καταστροφικών lockdowns που διέλυσαν την ελληνική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια με ανάρτησή του στο twitter στηλίτευσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Ενθαρρύνουμε Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές τους με διπλωματικό τρόπο.” Πολλές φορές τα χειροκροτήματα και τα χαστούκια κάνουν τον ίδιο θόρυβο. Άλλωστε η μόνη διαφορά τους είναι το σημείο κατάληξης της παλάμης…
Ομολογουμένως με δύο φράσεις εξήγησε γλαφυρά το αποτέλεσμα της επίσκεψης Μητσοτάκη το οποίο ήταν επί της ουσίας «μηδέν».
Πολλά «χειροκροτήματα» από τα εγχώρια ΜΜΕ που επιχείρησαν να πείσουν και τον κόσμο να «χειροκροτήσει» και εν τέλει μία μεγαλειώδης «φάπα» από το State Department το οποίο ανακοίνωσε επισήμως, ότι η Ελλάδα θα τα βρεί μόνη της με την Τουρκία και θα επιλύσει τις διαφορές της «διπλωματικά».
Και επειδή η φάπα με το χειροκρότημα έχουν τον ίδιο ήχο στην κυβέρνηση έκαναν πως δεν κατάλαβαν την διαφορά.
Την διαφορά όμως την είδαν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες. Βασικά την… ένιωσαν.
O Κωνσταντίνος Φαρσάλινος, MD, έχει γεννηθεί στη Λαμία. Είναι καρδιολόγος και ερευνητής στο Κέντρο Καρδιοχειρουργικής Ωνάσειο στην Αθήνα, στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας της Ελλάδας. Ειδικεύεται στην ηχοκαρδιογραφία και στην έρευνα για τον περιορισμό του καπνίσματος.
Έχει λάβει υποτροφία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και πραγματοποίησε έρευνες για την καρδιαγγειακή απεικόνιση στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven, Βέλγιο. Ήταν ο επικεφαλής ερευνητής στη μελέτη Intervendor, ένα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών Echocardiography. Διεξάγει εργαστηριακές, κλινικές και επιδημιολογικές έρευνες σχετικά με το κάπνισμα, τη μείωση της βλάβης του καπνίσματος και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από το 2011 ως κύριος ερευνητής.
Παραδείγματα της εργασίας του περιλαμβάνουν την πρώτη μελέτη για τις κυτταροτοξικές επιδράσεις των ατμών ηλεκτρονικού τσιγάρου στα καλλιεργημένα κύτταρα και τα άμεσα αποτελέσματα της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην καρδιακή λειτουργία και την κυκλοφορία της στεφανιαίας αρτηρίας. Έχει αναλύσει τα πρότυπα χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου με βάση τις μεγάλες έρευνες πληθυσμού της Ευρώπης και των ΗΠΑ (Ευρωβαρόμετρο, Εθνική Έρευνα για τον Καπνό των Νέων, Εθνική Έρευνα για την Υγεία, Σύστημα Επιτήρησης Κινδύνου Συμπεριφοράς). Συνέταξε επίσης την πρώτη συστηματική ανασκόπηση σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων, η οποία δημοσιεύτηκε το 2014. Επιπλέον, εκτελεί ερευνητικές εργασίες για προϊόντα καπνού θερμαινόμενα.
Τα ερευνητικά του ευρήματα παρουσιάστηκαν σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και οι μελέτες του χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία του ρυθμιστικού πλαισίου για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τις αρχές του 2019, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 75 μελέτες σε διεθνή επιστημονικά επιστημονικά περιοδικά σχετικά με το κάπνισμα, τη μείωση της βλάβης του καπνίσματος και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Ήταν ο συντάκτης και συγγραφέας σε ένα βιβλίο με τίτλο “Αναλυτική εκτίμηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων”, που εκδόθηκε από τον Elsevier το 2017.
loading...