ΦΑΝΤΕΖΙ ΓΛΩΣΣΟΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΟ(*)

ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΟΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

O όρος «αόρατος εχθρός» αποτελεί ένα οπτικοακουστικό ίνδαλμα [1] που από την ημέρα κήρυξης της πανδημίας έμελλε να χρησιμοποιηθεί

προπαγανδιστικά για να υποδηλώσει την εκφοβιστική ιδιότητα του κορωνοϊού.

Το ίδιο οπτικοακουστικό ίνδαλμα είχε χρησιμοποιηθεί και στην μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή, οπότε σημαινόμενο ήταν μια τρομοκρατική οργάνωση, η Αλ Κάιντα.

Παρότι, όμως, ήσαν διαφορετικά τα αντικείμενα αναφοράς του όρου «αόρατος εχθρός», το βάθος της έννοιας ήταν ταυτόσημο:

Ο αόρατος εχθρός βρίσκεται δυνητικά παντού [2], ανάμεσά μας, και δεν κάνει διακρίσεις: επιτίθεται σε μικρούς και μεγάλους, σκοτώνει πλούσιους και φτωχούς [3].

Με όρους Ποινικού Δικαίου:

ο «αόρατος εχθρός» είναι ένας διαρκής κίνδυνος που μπορεί ανά πάσα στιγμή, δηλαδή όχι μόνο την αμέσως επόμενη στιγμή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, να μετεξελιχθεί σε βλάβη.

Όσοι γνωρίζουν την προσευχή «Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε…», θα κάνουν εύκολα την σύγκριση ανάμεσα στις έννοιες «Θεός» και «κορωνοϊός», η οποία θα τους περάσει μέσα από τις πύλες της κολάσεως του θαυμαστού ανάποδου κόσμου μας:

Ο μεν Θεός μας «πανταχού παρών και τα πάντα πληρών», ο δε κορωνοϊός «πανταχού παρών και τα πάντα απειλών» [4]. Ο Θεός είναι «ζωής χορηγός», ενώ ο κορωνοϊός «ζωής αιμοβόρος κυνηγός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...