ΓΚΑΦΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΠΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουόκερ Μπους σε λόγο του στις 18 Μαΐου 2022 κατακεραύνωνε την ‘απόφαση ενός και μόνο ανθρώπου να εξαπολύσει μία πλήρως αδικαιολόγητη και βάρβαρη εισβολή στο Ιράκ… εεεε, εννοώ στην Ουκρανία… διορθώστε το… Ιράκ… τέλος πάντων…’

Αναφερόταν στον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν για την τρέχουσα εισβολή στην Ουκρανία, αλλά το μυαλό του προφανώς ήταν στην επίθεση των ΗΠΑ στην χώρα του περσικού κόλπου το 2003, την οποία πρόεδρος που διέταξε ήταν… ο ίδιος!

Η επίθεση είχε γίνει με την δικαιολογία ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής του, τα οποία όμως όταν εξοντώθηκε αποκαλύφτηκε ότι δεν υπήρχαν ποτέ.

Καταλαβαίνοντας την γκάφα του και ενώ το ακροατήριο γελούσε, ο κ Μπους προσέθεσε αναφερόμενος στην ηλικία του ‘είμαι 75… ααα’ κάνοντας το ακροατήριο να γελάσει ακόμα περισσότερο…

Το περιστατικό είναι ασφαλώς ενδιαφέρον σε πολλά επίπεδα αλλά το πιο εντυπωσιακό για μένα είναι το πόσο απαρατήρητο έχει περάσει περισσότερο από δέκα μέρες μετά.
Εκτίμησή μου είναι ότι αυτό οφείλεται στο ότι (αν και κάποιες ιστοσελίδες μπλογκς και κανάλια σε βιντεοπλατφόρμες  το ανέφεραν) απ’ όσο ξέρω δεν το έχει μεταδώσει κανένα τηλεοπτικό κανάλι.
Δεδομένου ότι το περιστατικό είναι πολύ ‘τηλεοπτικό’ πιστεύω ότι η αποσιώπησή του οφείλεται στο (προφανώς είναι μη επιθυμητό) περιεχόμενό του.
Γίνεται σαφές λοιπόν ότι τα ΜΜΕ επιλέγουν το ειδησεογραφικό περιεχόμενο με βάση όχι μόνο ενημερωτικές ή εμπορικές, αλλά και πολιτικές παραμέτρους.
Η πραγματικότητα όμως κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις πληροφορίες που διαθέτουμε…
ΥΓ Υπενθυμίζω ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θα γίνει 80 ετών σε λίγους μήνες και παρουσιάζει εμφανή συμπτώματα πνευματικής κατάρρευσης (τα οποία για να μην αναγνωρίζει κάποιος μόνος του δια γυμνού οφθαλμού πρέπει να ενημερώνεται από τα Μεγάλα ΜΜΕ).
loading...