Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του Κέντρου Pew οι χριστιανές γυναίκες είναι πιο θρησκευόμενες από τους άνδρες τους καθώς το ποσοστό που δηλώνει ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική στη ζωή τους είναι ουσιωδώς μεγαλύτερο αυτών (κατά 14% στην Κολομβία, 15% στην Ελλάδα και 16% στην Αργεντινή).

Επίσης το ποσοστό των χριστιανών γυναικών που αναφέρουν ότι προσεύχονται καθημερινά υπερβαίνει το αντίστοιχο των ανδρών κατά μέσο όρο 10 ποσοστιαίων μονάδων (με πρωταθλήτρια την Ελλάδα όπου είναι 25%).

Στις μουσουλμανικές χώρες τα πράματα φαίνονται πιο ισορροπημένα καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία διαφορά μεταξύ των ποσοστών γυναικών και ανδρών που δηλώνει ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική για αυτούς, ενώ το ποσοστό των γυναικών που αναφέρει ότι προσεύχεται καθημερινά υπερβαίνει αυτό των ανδρών μόλις κατά 2%.

Όσον αφορά την εβδομαδιαία συμμετοχή στις θρησκευτικές λειτουργίες όμως, η εικόνα μεταβάλλεται δραστικά καθώς το ποσοστό των μουσουλμάνων ανδρών που παρακολουθούν τακτικά θρησκευτικές τελετές είναι 70% ενώ των γυναικών 42%.

Μεταξύ των Χριστιανών δηλώνουν ότι πηγαίνουν εκκλησία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το 53% των γυναικών και το 46% των ανδρών, ενώ δεν υπάρχουν χώρες όπου οι άντρες παρακολουθούν τη λειτουργία κατά μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι Ισραήλ είναι η μόνη χώρα όπου το ποσοστό των ανδρών που προσεύχονται καθημερινά είναι πιο υψηλό από αυτό των γυναικών (30% έναντι 24%).

loading...