ΤΑΥΤΙΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

Αντίστροφη μέτρηση Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία και την ηγεσία της ΝΔ…

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου * 

Μετά την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε ολοσχερώς απέναντί του την Ρωσία, η οποία συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις “μη φιλικές χώρες”, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα από τη Δύση!

Ακολούθως είχαμε την προχθεσινή, όλως παρανοϊκή απόφαση των Μητσοτάκη – Δένδια να απελάσουν 12 μέλη των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας, με συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας και την ταυτόχρονη αντίδραση της Ρωσίας προς την Ελλάδα, με την απειλή, πως αυτές οι ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ευθυγραμμίζονται με τις εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και που δυστυχώς ακολουθούν πειθήνια και άλλα κράτη της Ευρώπης (εκτός της Ελλάδος), όπως, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Δανία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία!

Ωστόσο η κυβερνητική ενέργεια, πέραν πάσης λογικής, ήταν, να δοθεί η δυνατότητα στον πραξικοπηματία νεοναζιστή Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επικοινωνήσει με τον ελληνικό λαό, με ομιλία του στην ελληνική Βουλή! Μια διχασμένη Βουλή, αφού από την αίθουσα του Κοινοβουλίου απείχαν οι Κ.Ο. του ΚΚΕ, της “Ελληνικής Λύσης”, ενώ από το ΜέΡΑ25 υπήρξε εκπροσώπηση με τον βουλευτή Ηρακλείου Γιώργο Λογιάδη!

Όμως θα ήθελα να αναφέρω, πως κατ΄ εμέ δυο ήταν τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν αυτήν την ιλαροτραγωδία Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων!

Το πρώτο, πως πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής, μη υπακούοντας στην εντολή Αλέξη Τσίπρα και το δεύτερο, η υποτελής στάση των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ οι οποίοι μετά το πέρας της ομιλίας Ζελένσκι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν, σε αντίθεση με όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην αίθουσα και οι οποίοι χειροκρότησαν καθιστοί!

Αλλά αυτή η γλυκανάλατη και επικίνδυνη ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή, αυτοακυρώθηκε από μόνη της, προκαλώντας έκρηξη οργής στα social media από Έλληνες χρήστες, ιδιαίτερα με το βήμα που δόθηκε σε δυο Ουκρανούς, οι οποίοι δήλωσαν ελληνικής καταγωγής, και ο ένας εκ των δυο μας αποκάλυψε πως:

«Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, συμμετέχοντας στο τάγμα Αζόφ…»!

Δηλαδή, απόλυτα ξεκάθαρα μας είπε πως συμμετέχει στο Τάγμα Αζόφ, το οποίο εκτρέφεται με νεοναζιστικά αισθήματα, προβάλλει νεοναζιστικά σύμβολα και έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε πλήθος εκκαθαρίσεων ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας!

Αυτές οι σφοδρές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία, είναι άλλο ένα ηχηρό ράπισμα των επικίνδυνων επιλογών των Μητσοτάκη – Δένδια!

Να παραιτηθούν Μητσοτάκης – Τασούλας…

Επανερχόμενος όμως στην φαρσοκωμωδία Ζελένσκι στην Βουλή των Ελλήνων, να σταθώ ιδιαίτερα στην αποχώρηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, Θοδωρή Δρίτσα, Γιώργου Βαρεμένου και Ιωάννη Γκιόλια, μόλις στην οθόνη που είχε στηθεί στη Βουλή εμφανίστηκαν οι δυο νεοναζιστές, μέλη του Τάγματος Αζόφ, Ουκρανοί στρατιώτες και οι οποίοι όπως παραπάνω ανέφερα μας συστήθηκαν ως Έλληνες ομογενείς!

Αυτή η κίνηση των 4 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα μια ακόμη διασπαστική κίνηση με αποστολή μηνυμάτων προς τον Πρόεδρό τους Αλέξη Τσίπρα!

Ωστόσο αυτή η κίνηση των τεσσάρων Βουλευτών της μείζονας αντιπολίτευσης αποδεικνύει επίσης, πως οι Βουλευτές των Κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν γνώριζαν, ότι εκτός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσουν και δυο στελέχη του νεοναζιστικού Ουκρανικού μορφώματος του “Τάγματος Αζόφ”!

Άραγε το γνώριζαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας;

Αν το γνώριζαν, γιατί δεν ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων;

Αν δεν το γνώριζαν και άρα αιφνιδιάστηκαν και αυτοί, πρέπει να παραιτηθούν άμεσα των θεσμικών αξιωμάτων τους, γιατί είναι ανίκανοι να διαχειριστούν το περιεχόμενο ενός βίντεο και για φανταστείτε πως θα διαχειριστούν μια πιθανή πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία!

Πολύ σοβαρή καταγγελία από το ΑΚΚΕΛ…

Αλλά πριν στεγνώσει το μελάνη στα όσα παραπάνω αναφέρω, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου μια πολύ σοβαρή καταγγελία από το μη κοινοβουλευτικό κόμμα ΑΚΚΕΛ, το οποίο όμως, όπως λέγουν οι πληροφορίες μου θα συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές μαζί με μια πλειάδα άλλων πολιτικών σχηματισμών, αρκετών πρώην “καθαρών” βουλευτών, αλλά και άλλων υγιών προσωπικοτήτων!

Διαβάστε παρακάτω την πολύ σοβαρή καταγγελία που κάνει το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος με έδρα την Ορεστιάδα, μέσω ΔΤ που εξέδωσε στις 7 Απριλίου 2022:

«Άμεση απειλή κατά του προέδρου του ΑΚΚΕΛ, Βάκη Τσιομπανίδη, εκτοξεύθηκε στο Facebook από έναν λογαριασμό που φέρει το όνομα του Τάγματος Αζόφ, αλλά όχι το γνωστό ναζιστικό σήμα προφανώς για να μην το κόψουν από την αρχή.

Λειτούργησε για λίγη ώρα με ένα σήμα που μοιάζει με του ΝΑΤΟ για να εκτοξεύσει την απειλή κατά του ΑΚΚΕΛ.

Αφού έστειλε το μήνυμα, ο λογαριασμός διαγράφηκε (;) αν και φυσικά οι αστυνομικές αρχές και το Facebook μπορούν να εντοπίσουν τον δημιουργό και ιδιοκτήτη του λογαριασμού.

Όταν οι Μητσοτάκης, Δένδιας, Τασούλας και ΣΙΑ καταπατούσαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, επιτρέποντας στο ναζιστοειδές Ζελένσκι να μιλήσει στους βουλευτές (όσοι έμειναν) έχοντας μαζί του ναζιστικά καθάρματα του Τάγματος Αζόφ, άλλοι της συμμορίας δημιουργούσαν τον λογαριασμό και μετά απειλούσαν το ΑΚΚΕΛ.

Βλέπουν να καταρρέει το οικοδόμημα υποστήριξης που νόμιζαν ότι είχαν και πανικοβλήθηκαν.

Το ΑΚΚΕΛ θα συνεχίσει και θα τους δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα!»!

Ομολογουμένως μια πολύ σοβαρή καταγγελία που θα πρέπει να τύχει περαιτέρω διερεύνησης από τις Αρχές!

Λαϊκή οργή κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και όχι μόνο…

Με τούτα και με τα άλλα είναι σίγουρο πως αυτήν την στιγμή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να περνάει μαύρες ημέρες και νύχτες! Εντός τριών ετών περίπου από την ημέρα που η ΝΔ ψηφίστηκε εξασφαλίζοντας ισχυρή αυτοδυναμία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου κι αν βρεθεί, όπου κι αν σταθεί, εισπράττει τη δικαιολογημένη οργή των Ελλήνων!

Τριών ετών λάθος κυβερνητικές αποφάσεις που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό! Με τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις που πληγώνουν την Πατρίδα!

Έτσι ο Πρωθυπουργός ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη που πνέει μένεα εναντίον του και εναντίον υπουργών της κυβέρνησής του, προκειμένου να παραβρεθεί στο προσυνέδριο της ΝΔ (το άλλο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 16 Απριλίου) πριν από το Συνέδριο της 6ης Μαΐου, εισέπραξε τα επίχειρα της αλόγιστης πολιτικής του!

Αφού πλήθος αυτοκινητιστών αντέδρασαν στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την απριόρι υποστήριξη του Ουκρανικού καθεστώτος, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: “Ελλάδα, Ρωσία, Ορθοδοξία” και κραδαίνοντας Ελληνικές και Ρωσικές σημαίες!

Η αυτοκινούμενη πορεία είχε ως προορισμό τον Λευκό Πύργο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας!

Ωστόσο, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη περίμενε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, την ώρα που έφτασε στο Βελλίδειο!

Εκεί υγειονομικοί σε αναστολή διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα και το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν: “Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη”!

Ένα απαξιωτικό σύνθημα, άλλων σκοτεινών κυβερνήσεων, όμοιο που δεν έχει ακουστεί στα χρόνια της μεταπολίτευσης κατά άλλου Πρωθυπουργού!

Μια ταύτιση που αποδεικνύει πόσο μεγάλη είναι η οργή του λαού μας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μια οργή που συνεχώς θα αυξάνει, αφού πλέον όλοι αντιλαμβάνονται πως όσες παροχές και να δίνει αυτή η κυβέρνηση στον λαό, ο λαός δεν πείθεται και θα ρίξει φούμο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη της ΝΔ!

Όσο μάλιστα θα αυξάνει η λαϊκή οργή, το πλοίο που βουλιάζει, θα το εγκαταλείπουν πολλά από τα “ποντίκια” που φώλιαζαν στο κατάστρωμα του πλοίου!

Αλλά θα αυξάνεται η οργή και των Βουλευτών της ΝΔ, των καλοθελητών του Συστήματος που στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση και οι οποίοι γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να ξαναδούν Βουλή στον αιώνα τον άπαντα, χάνοντας τα τεράστια ωφελήματα της επιλογής των πολιτών το 2019!

Θα αρχίσουν να κρατούν αποστάσεις από τον Πρωθυπουργό δευτεροκλασάτοι Υπουργοί, που ήδη εισπράττουν καθημερινά το ανάθεμα της ελληνικής κοινωνίας!

Όμως η μεγαλύτερη μουρμούρα κατά του Πρωθυπουργού θα είναι μέσα από το ίδιο του το σπίτι!

Αφού η πολιτική συνταξιοδότηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα είναι το ίδιο ομαλή, όπως των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά! Οι οποίο μαραζώνουν – ειδικότερα ο δεύτερος – ένεκα της λαϊκής ανυποληψίας! Αρκεί και μόνο, κάποιος να παρακολούθησε την τηλεοπτική εκπομπή Βινύλιο της πρωταπριλιάς, για να καταλάβει πόσο ανυπόληπτος θεωρείται πλέον ο Αντώνης Σαμαράς!

Η βίαιη πολιτική συνταξιοδότηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα “πληγώσει” όμως αφάνταστα και την σημερινή “πρώτη κυρία”!

Θα πληγώσει την Ντόρα Μπακογιάννη, που ως όνειρό της έχει να δει Πρωθυπουργό τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη!

Και να σκεφτείτε πως η ταινία τρόμου μόλις ξεκίνησε!

Οι ευεργετημένοι του πολιτικού Συστήματος…

Έτσι όλες οι δημοσκοπήσεις και αυτών ακόμη των εταιρειών που ελέγχονται από εγχώριους ολιγάρχες ταυτισμένους με τη σημερινή κυβέρνηση, δείχνουν μεγάλη πτώση των ποσοστών της ΝΔ, στάσιμα ή και μικρή πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και μικρή πτώση του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αφού πλέον όπως όλα δείχνουν ξεφουσκώνει σιγά-σιγά η έπαρση της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος!

Ωστόσο, ακόμη κι αν τα ποσοστά των κομμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές κυμανθούν περί το 20% για κάθε ένα από αυτά τα δυο κόμματα, πάλι θα ισχυριστώ, πως θα είναι εξωπραγματικά σε σχέση με τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ προς την Πατρίδα και την ελληνική κοινωνία, και την παντελή έλλειψη και δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του ελληνικού λαού!

Βέβαια, έστω και αυτά τα χαμηλά ποσοστά για τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη λογική τους! Αφού δυστυχώς στα χρόνια της Μεταπολίτευσης διαβρώθηκε σε μεγάλο ποσοστό η ελληνική κοινωνία! Ένα μέρος της μεγάλωσε και επιβίωσε με το πολιτικό ρουσφέτι και την επαγγελματική τακτοποίηση αυτού! Πρασινοφρουροί του παρελθόντος, κλαδικές της αρπαχτής, καρεκλοκένταυροι των πολιτικών γραφείων (δείτε τον αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη της Ευρώπης)! Αυτοί σήμερα ψηφίζουν κυρίως τη ΝΔ και δευτερευόντως το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Η χαμένη ψήφος…

Έτσι ενώ στις δημοσκοπήσεις, ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός ψηφίζεται ο “κανένας” και τα τρία αυτά κόμματα απορρίπτονται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού (ας υπολογίσουμε και την μεγάλη αποχή), εν τούτοις δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το λαό μας και την οποία εναγωνίως αναζητεί!

Σήμερα στη Βουλή βρίσκεται το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” και το οποίο διστακτικά εμπιστεύτηκε μέρος του λαού μας τον Ιούλιο του 2019 (ποσοστό 3,70%)!

Η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου αποτέλεσε τη συνέχεια του ΛΑΟΣ και των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”!

Ωστόσο δυστυχώς δεν δύναται να πείσει το εκλογικό Σώμα, πως αποτελεί εναλλακτική πρόταση για τον λαό μας, απαλλαγής από την φαυλότητα και την ανικανότητα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και γι΄ αυτό τρία χρόνια τώρα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις θα δώσει σκληρή μάχη για νέα είσοδο στη Βουλή! Οι λόγοι πολλοί!

Αρχικά, ο Κυριάκος Βελόπουλος ταυτίστηκε με το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα, όταν ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο κι όταν στήριξε την αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεργασίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) του Λουκά Παπαδήμου!

Ακολούθως, όταν το 2019 κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή, δεν άπλωσε το κόμμα ώστε να προσεγγίσει την ελληνική κοινωνία! Κόμμα χωρίς Συνέδριο που δημοκρατικά θα εκλέξει τον Πρόεδρό του και τα θεσμικά λειτουργικά του όργανα! Χωρίς υποτυπώδη οργάνωση στην Ελληνική Επικράτεια, άρα με παντελή έλλειψη επικοινωνίας με τα λαϊκά στρώματα, κλπ. κλπ.

Κάποια εναλλακτική πρόταση φάνηκε να εξυφαίνεται με την ίδρυση του κόμματος του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου “Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση”! Ωστόσο πολύ γρήγορα αποδείχτηκε πως ήταν “άνθρακας ο θησαυρός”, από τη στιγμή που ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είναι μεν ένας καλός και έμπειρος επιχειρηματίας, είναι σίγουρα πατριώτης, αλλά δεν είναι πολιτικός! Έτσι σε συναντήσεις του με άλλα μη κυβερνητικά κόμματα και κινήσεις (όπως με πληροφορούν) αξιώνει να προσχωρήσεις στη δική του πολιτική κίνηση χωρίς προαπαιτούμενα!

Τέλος προ ημερών ανακοινώθηκε από το δημοσιογράφο του Συστημικού ΣΚΑΙ και ανεξάρτητο Βουλευτή (πρώην της ΝΔ) Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η ίδρυση κόμματος με την επωνυμία ΕΣΥ (Ελληνική Συμφωνία)! Μαζί του ο Θάνος Τζήμερος (Δημιουργία Ξανά) και ο Φαήλος Κρανιδιώτης (Νέα Δεξιά), οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ανακοίνωσης του κόμματος Μπογδάνου!

Ένας πολιτικός συνδυασμός που θα προκύψει από αυτά τα 3 κόμματα και που πιστεύω, πως δεν θα έχει εκλογική τύχη, γιατί ο λαός μας δεν είναι πλέον ανυποψίαστος!

Αλλά αυτό που μου έκανε μεγάλη πράγματι εντύπωση, είναι το γεγονός της ατυχούς παρουσίας του Νίκου Καραχάλιου στην εκδήλωση του κόμματος Μπογδάνου!

Δηλαδή, ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπου τον καλούν, αλόγιστα πάει;

Φοβούνται όλοι τον απρόβλεπτο παράγοντα…

Θα κλείσω με την προ ημερών τοποθέτησή μου!

Φοβούνται, μέσα στην πολιτική σήψη που δημιούργησαν, τον πολιτικό παράγοντα εκτός του πολιτικού Συστήματος, ή έστω εκείνου, που δεν διαβρώθηκε από το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα! Που δεν αλλοτριώθηκε η ιδεολογική του καθαρότητα! Εκείνων που μπορούν και λένε ΟΧΙ στην διεφθαρμένη Εξουσία, που είναι κατά των λαϊκών συμφερόντων, κατά όλων των κοινωνικών ομάδων και τάξεων!

Φοβούνται και τρέμουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ τον Φαίδωνα Βόβολη, γιατί είναι εκτός του πολιτικού τους σωλήνα! Επειδή εκφράζει κάτι φρέσκο, κάτι νέο, που παντρεύει την πολιτική υγεία, με την υγιή αγωνιστικότητα!

Φοβούνται το υγιές πολιτικό κεφάλαιο, που ακούει στο όνομα Γιάννης Σγουρός και ψάχνονται για να ανιχνεύσουν τις πολιτικές του κινήσεις!

Τρέμουν την πιθανότητα εμπλοκής του, ώστε να ηγηθεί κομματικού συνδυασμού και καθόδου του στις προσεχείς εκλογές!

Αναζητούν τη σκέψη του! Αναζητούν τις προθέσεις του!

Είδομεν!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...