Σανγκάη μαζί με Ουκρανία: Οι διεθνιστές ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ τον πλανήτη για να φέρουν πείνα και φτώχεια


 
Το βάναυσο lockdown της Σαγκάης από την Κίνα επιδεινώνει την κατάσταση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, ταυτόχρονα με τον πόλεμο που έχουν προκαλέσει οι διεθνιστές του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, προκαλώντας την Ρωσία να επέμβει για να προλάβει καταστάσεις εχθρικές προς αυτή κοντά στα σύνορά της.


Το λιμάνι της πόλης φράζει – απειλώντας να προκαλέσει καθυστερήσεις και ελλείψεις, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τις τιμές στην Βρετανία και την Ευρώπη, προειδοποίησαν οι λιανοπωλητές, σύμφωνα με την Daily Mail!


Η πόλη – η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο – βρίσκεται πλέον σε αυστηρό lockdown από τα τέλη Μαρτίου, προκαλώντας τεράστιες εκκρεμότητες με εκατοντάδες φορτηγά πλοία εγκλωβισμένα στις ανοιχτές ακτές.


Ο Nick Glynne, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Buy It Direct του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε στο BBC ότι η κατάσταση στην Σανγκάη, όπου μαζεύουν ακόμα και γάτες και σκύλους για να σφάξουν, επιδεινώνει προβλήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού που δεν έχουν επιλυθεί από πέρυσι – επηρεάζοντας προϊόντα.


Η Κίνα συνεχίζει να ακολουθεί μια αυστηρή προσέγγιση «μηδενικού Covid», με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το χάος και η δυστυχία θα μπορούσαν να συνεχιστούν για μήνες.


Η BBVA, μια ισπανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, έχει προειδοποιήσει ότι η διακοπή μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο.


Τα προβλήματα που προκαλούν τα αυστηρά μέτρα είναι προφανής: Εκατοντάδες πλοία – τα περισσότερα από αυτά που μεταφέρουν φορτίο – περιπλανώνται στις ακτές της Σαγκάης περιμένοντας να αποβιβάσουν ή να παραλάβουν αποστολές.


Τα στοιχεία που δημοσίευσε το Bloomberg πριν από μια εβδομάδα έδειξαν ότι υπήρχαν 477 φορτηγά πλοία στην ουρά. Αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να είναι υψηλότερος τώρα.


Ο κ. Glynne είπε ότι αυτό προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους λιανοπωλητές που αντιμετωπίζουν πολύμηνες καθυστερήσεις για την αποστολή των προϊόντων τους, κάτι που δεν προμηνύει ευχάριστα μηνύματα για την παγκόσμια οικονομία, καθώς, κατά τα φαινόμενα, κάποιοι θέλουν η παγκόσμια οικονομία να οδηγηθεί σε ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ και μόνο αυτάρκεις χώρες, όπως η Ρωσία θα δύνανται να επιβιώσουν, εν τίνι μέτρω.


Όσο για την Ελλάδα…


Δεν υπάρχουν σχόλια :