Οι μέλισσες αυτοκτονούν από την έλλειψη ζάχαρης

 Αντιμέτωπος με ένα καταστροφικό για τη δουλειά του φαινόμενο βρίσκεται ένας μελισσοκόμος από την Ιεράπετρα, αφού το τελευταίο διάστημα οι μέλισσές του… αυτοκτονούν!

Σε μια περίοδο γονιμοποίησης για τα μελίσσια, ο Κώστας Κρασσάς βλέπει τις μέλισσές του, αντί να πολλαπλασιάζονται, να γίνονται κανίβαλοι, δηλαδή να τρώνε τους γόνους τους και να σκοτώνουν τους κηφήνες!

«Αιτία είναι η έλλειψη τροφής, που οφείλεται στο καταστροφικό μείγμα που δημιουργούν ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα παιχνίδια των κερδοσκόπων, η βαρυχειμωνιά και η επιβολή πλαφόν στην προμήθεια ζάχαρης» εξήγησε φανερά αποκαρδιωμένος ο κ. Κρασσάς.

Οπως λέει, έχει 1.200 μέλισσες, όμως ο φετινός χειμώνας ήταν βαρύς και, ακόμη και τώρα, στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο εξακολουθεί να κάνει παγωνιά. Αυτό σημαίνει ότι για να τραφούν οι μέλισσες χρειάζονται ζάχαρη, σε μορφή σιροπιού ή ζαχαρόπαστας. Ομως, με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η τιμή της ζάχαρης εκτοξεύτηκε.

«Πριν από τον πόλεμο αγοράζαμε 0,75 ευρώ το κιλό και τώρα έχει φτάσει το 1,30. Για να φτιάξουμε ζαχαρόπαστα, θα μας κοστίσει 1,7 ευρώ το κιλό» εξηγεί.

Και σαν να μην φτάνει αυτό, τη ζωή των μελισσοκόμων κάνει ακόμη πιο δύσκολη η επιβολή του πλαφόν των δύο τσουβαλιών ζάχαρη ανά μελισσοκόμο. «Τι να μου κάνουν εμένα δύο τσουβάλια, όταν κάθε κυψέλη θέλει ένα κιλό ημερησίως;» διερωτάται και καταλήγει: «Το μελίσσι καταρρέει».

newsbreak.gr

loading...