Το Ουκρανικό Ζήτημα

Αν ο κος Ζελένσκι είχε τηρήσει την συμφωνία του Μίνσκ (2014) την οποία συνυπέγραψαν Γαλλία και Γερμανία (μαζί με Ουκρανία και Ρωσία) και αν είχε αναγνωρίσει την αυτονομία των δυο περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία (που προέβλεπε η Συμφωνία του Μινσκ), τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει.

Βλέπουμε σκοτωμούς αμάχων, δολοφονίες στρατιωτών και βασανιστήρια. Προφανώς γίνονται εκατέρωθεν. Προφανώς συμβαίνουν και από τις δυο πλευρές. Ο πόλεμος μετατρέπει τον άνθρωπο σε θηρίο και μπορεί να κάνει πράγματα που φυσιολογικά δεν θα έκανε.

Ακούσαμε και είδαμε για ακόμα μια φορά εκρήξεις και θύματα αμάχους. Τα μμε κάνουν λόγο για  πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, στα ανατολικά ανάμεσα στο Χάρκοβο και την πόλη του Ντονέτσκ με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Και βεβαίως Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για το μακελειό.

Περίμενα εναγωνίως να δω ολόκληρο τον σταθμό ένα μάτσο ερείπια αλλά δεν έβλεπα κάτι ανάλογο και ενώ περίμενα η κάμερα να δείξει ολόγυρα, η κάμερα ποτέ δεν δείχνει ολόγυρα, έδειξε συγκεκριμένα πλανά και μόνο κάποια στιγμή έπιασε το μάτι μου να καίγονται 1-2 αυτοκίνητα. Ένα-δύο αυτοκίνητα να καίγονται και μόνο.

Αυτό στο οποίο πήγε το μυαλό μου είναι 1-2 παγιδευμένα αυτοκίνητα και μέχρι εκεί. Αλλά ποιος τα παγίδευσε μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Έχουμε δύο αυταρχικούς προέδρους εγκλωβισμένους. Και οι δυο κοιτάζουν προς την Δύση, ο ένας για να γεμίσει το ήδη φουσκωμένο πορτοφόλι του σαν καλός υφιστάμενος του νατο και ο άλλος με ταχυπαλμία βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει όλο και περισσότερο την θηλιά στον λαιμό της χώρας του.

Ας το δούμε από μία άλλη οπτική γωνία και σε άλλο επίπεδο. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια οικογένεια. Όταν ο σύζυγος τσακώνεται και καυγαδίζει συνεχώς με την σύζυγο και τα αίματα ανάβουν όλο και περισσότερο, και ο ένας κάνει παιχνίδια και κόλπα στον άλλον, ο ένας φέρεται με ψευτιές και ειρωνείες στον άλλον, τι θα γίνει στο τέλος; Θα χωρίσουν στην καλύτερη περίπτωση, στην χειρότερη θα έχουμε βιαιοπραγίες και ατυχήματα. Και γιατί γίνεται αυτό; Γιατί δεν υπάρχει σεβασμός.

Αν η γειτονική μας Τουρκία η οποία εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε πυραυλικά συστήματα (ενώ εμείς ζούμε μακάριοι σε ένα κομματικό πελατειακό κράτος) γεμίσει με βάσεις και εγκαταστάσεις πυραύλων εδάφους-εδάφους τα παράλια της, τι νομίζετε ότι θα επακολουθήσει; Μια ειρηνική και φιλεύσπλαχνη Τουρκία; Είτε με το καλό είτε με το ζόρι θα πάρει το μισό Αιγαίο αν όχι όλο. Και αν αντισταθούμε θα μας εξαϋλώνει πατώντας κουμπάκια και μόνο. Και ποιανού τα παιδιά θα πολεμήσουν; Του Κυριάκου; Του Αλέξη; Του Νίκου; Της Φωφης; Του Γιανη; Τα δικά σου Έλληνα μαλ@κα, τα δικά σου. Και θα πάνε να σκοτωθούν για όλους τους ιδιοτελείς και εγωπαθείς κοινοβουλευτικούς και μη που ψηφίζεις.

Όταν λοιπόν ο Πούτιν από το 2000 με 2004 διαμαρτύρεται για τον εναγκαλισμό και περικύκλωση της Ρωσίας από το νατο το οποίο εντάσσει συνεχώς πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες δεν δίναμε καμία σημασία. Τώρα τον κατηγορούμε.

Όταν όμως μας την πέσει η Τουρκία με τα δικά της πυραυλικά συστήματα και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και προκαλέσει κορεσμό στην κάθε μπελχαρα και μετά την στείλει αύτανδρη στον πάτο και ξεκινούν να κυματίζουν οι τούρκικες σημαίες στα ελληνικά νησιά τα σχεδόν με 6000 χρόνια ελληνικής ιστορίας νησιά, τότε θα έρθει το νάτο και η ευρωπαϊκή ένωση να τους πει να σταματήσουν;

ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;;;;

Όταν χάνεται το Δίκαιο και όταν δεν υπάρχει Σεβασμός τότε ακολουθεί το δίκαιο του δυνατού.

Και εμείς ψηφίζοντας και εντέλλοντας εγωπαθή ανθρωπάκια στο ελληνικό κοινοβούλιο μόνο και μόνο γιατί μας αρέσει να προσκολλιόμαστε στις φούστες των βουλευτών, έχουμε καταδικάσει την χώρα μας στο μέλλον της Ουκρανίας.

Και αν πει κάποιος ότι: κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την τύχη της και σε ποιο στρατόπεδο ανήκει, τότε του λέω ότι είναι ανεγκέφαλος. Όταν είσαι μέσα σε μια οικογένεια πρέπει να σέβεσαι τον άλλον και ο άλλος να σέβεται εσένα. Όταν είσαι στην γεωπολιτική σκακιέρα πρέπει να σκεφτείς και τον άλλον. Αν κάνεις πράγματα που ο άλλος φοβάται τότε θα αντιδράσει. Η γραμμή από την Φιλανδία έως και την Ουκρανία έπρεπε να είναι μια ουδέτερη ζώνη με εγγυήσεις εκατέρωθεν. Δηλαδή Ευρώπης κ νατου από την μια και της Ρωσίας από την άλλη. Εγγυήσεις για την Ασφάλεια και την Εδαφική ακεραιότητα.

Κάποιος όμως με προσχήματα την αυτοδιάθεση έχει βάλει σκοπό να αιματοκυλίσει τον κόσμο και δυστυχώς η ψυχική και πνευματική φτώχεια που κυριαρχεί φανατίζεται με την τηλεόραση και όλα αυτά που σερβίρουν.

Το παιχνίδι αρχίζει να χοντραίνει καθώς βλέπω ΗΠΑ και Φινλανδία να συζητάνε την περίπτωση ένταξης της Φινλανδίας στο νατο. Από την ίδρυση του νατο η Φινλανδία είναι ουδέτερη και υπάρχει ησυχία. Αν μπει στο νατο η Ρωσία θα χτυπήσει. Ποιος θα φταίει;

Ο Ζελενσκι τα έχει πάρει χοντρά για να οδηγήσει την χώρα του σε ένα μακελειό παίζοντας το παιχνίδι του ΝΑΤΟ και ο άλλος τα έχει πάρει χοντρά γιατί βλέπει το παιχνίδι προσπάθειας διάλυσης της χώρας του.

Αλλά όπως ανέφερα και νωρίτερα όταν ανάμεσα σε δυο ερωτευμένους ή συζύγους ή φίλους ή γείτονες δεν επικρατεί η Λογική και ο Σεβασμός αλλά η εμπάθεια, η δυσπιστία, η κακία, η ψευτιά, η δολοπλοκία, η παρασκηνιακή ύφανση δολοπλοκιών τότε αργά ή γρηγορώ έρχεται η σύγκρουση.

Η γεωπολιτική σκακιέρα είναι απλώς μια γειτονιά σε τεράστια μεγέθυνση.

loading...