ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης *  

Θα ξεκινήσω με το ερώτημα, υπάρχει σήμερα κάποιο ισχυρό κράτος που θα τολμούσε αν μπορούσε να γίνει “αύριο” η παγκόσμια εξουσία; Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι υπάρχει σαν μία «ετερόρρυθμη εταιρία Ε.Ε» όπου στοχεύουν όλοι μαζί για τον έλεγχο μιας παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων που φέρει τους αμετάκλητους κανόνες. Για να γίνει “μέλος” ένα κράτος σε μια ετερόρρυθμη εταιρία της παγκόσμιας εξουσίας, θα εξαρτηθεί πρώτα ποιος θα κυριαρχήσει από τον ανταγωνισμό συμφερόντων μεταξύ άλλων κρατών. Οπότε με λίγα λόγια θα πρέπει να γίνει κυρίαρχος των κρατών στην ήπειρό του. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα με μια παρατήρηση ότι από τα σημερινά ισχυρά κράτη, το κάθε ένα κράτος είναι κυρίαρχος μιας ηπείρου.

Ποιο ήταν το όραμα και ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατάλαβε έγκαιρα της προθέσεις της ΕΕ και αποσύρθηκε με δημοκρατικό δημοψήφισμα με το γνωστό BREXIT. Να έχουμε στο νου μας το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μόνο που κατάφερε η ΕΕ είναι ότι θωράκισε ένα ισχυρό κοινό νόμισμα το ευρώ, σε σχέση με την αναλογική οικονομική δύναμη των εθνικών νομισμάτων κάθε κρατών.

Γνωρίζουμε ότι για παράδειγμα η οικονομική δύναμη του μάρκου της Γερμανίας ορίστηκε 2 προς 1 ευρώ, ενώ η Ελληνική δραχμή 340 προς 1 ευρώ, τι σημαίνει αυτό; Θα το καταλάβετε παρακάτω ότι ο Έλληνας πνίγηκε στην θάλασσα. Σήμερα η Ευρώπη εκτός από την οικονομική της δύναμη κατέληξε να είναι μια ανοιχτή αρένα μονομάχων.

Αν τολμήσει ένας ηγέτης ενός κράτους με την ιδέα να θέλει να γίνει “μονάρχης” πλανητάρχης όλων των ηπείρων της Γής, τότε αυτό θεωρείται ότι αυτός πάσχει από μια εγκεφαλική και ψυχολογική ανίατη αρρώστια. Πάντα προηγείται ο καταστροφικός πόλεμος.

Υπάρχει μια εσκεμμένη παραπλανητική ενημέρωση του κόσμου όπου μας καθοδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον στόχο της (Ε.Ε.). Από ποιους και σε πόσο βαθμό (ενημερώνονται) αντικειμενικά οι πολίτες; Μάλλον οι πολίτες μένουν ανημέρωτοι διότι ο βασικός λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πραγματικός “περιηγητής”.

(Μην νομίζεται ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά το ψάρι βρωμάει ολόκληρο).

Όταν ένα κράτος αλλάζει και καταργεί το εθνικό του νόμισμα χωρίς ουσιαστικό λόγο τότε πτωχεύει και γίνεται εξαρτώμενο. Παρατηρούμε σήμερα ότι όλα τα ισχυρά οικονομικά κράτη έχουν το εθνικό τους νόμισμα.

Για παράδειγμα η Ελλάδα δυστυχώς έχει τελειώσει από τους πρωθυπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων μετά από την δικτατορία της χούντας.

Με πρώτον τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής παρακαλούσε τότε την ευρωπαϊκή ένωση για να γίνει η Ελλάδα μέλος της με την γνωστή φράση:

“Πετάξτε τον Έλληνα στην θάλασσα και αυτός θα μάθει να κολυμπάει”. Η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς είναι ελεγχόμενη και εξαρτώμενη από την ευρωπαϊκή ένωση (Γερμανία). Τα λάθη των πρωθυπουργών δεν επανορθώνονται και δεν διαγράφονται, απλά μένουν στην ιστορία.

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης

loading...