ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ;;; Τούρκος υπ. Ενέργειας: Σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο


 

Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Μιλώντας σε τελετή για το γεωτρύπανο Γιαβούζ, που θα μεταφέρει τα αποθέματα φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας στην ξηρά, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες».


Μιλώντας σε τελετή για το γεωτρύπανο Γιαβούζ, που θα μεταφέρει τα αποθέματα φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας στην ξηρά, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες».


«Σε αυτό το πλαίσιο, με αμοιβαίο σεβασμό προς τα δικαιώματά μας, μπορούμε να καταστήσουμε την ανατολική Μεσόγειο μια νέα ασφαλή οδό ενεργειακού εφοδιασμού», πρόσθεσε.


Νούλαντ: Ναι σε LNG, όχι σε αγωγούς στη ΜεσόγειοΣημειώνεται πως, σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, έβαλε τέλος στα σενάρια περί EastMed ή άλλων αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο με τη στήριξη της Ουάσιγκτον.


Η κ. Νούλαντ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ προκρίνουν τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω LNG, ενώ συμπεριέλαβε και την Τουρκία στις χώρες που θα συνεργαστούν με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :