H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣIΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠOΤΗΤΑ…

ΚΕΊΜΕΝΟ που αναρτήθηκε σε ιστορικό blog της Ρωσίας μας υπενθυμίζει τα παρακάτω…

Ρωτάτε για τα αποτελέσματα της «επιθετικότητας» της Ρωσσίας;

Ας ανατρέξουμε στην Ιστορία: οι μισές χώρες της  Ευρώπης και ένα κομμάτι  της Ασίας έλαβαν κρατική υπόσταση  χάρη στην ύπαρξη της Ρωσσίας είτε ως Αυτοκρατορίας είτε ως Σοβιετικής Ένωσης…

Ας θυμηθούμε ποιές χώρες είναι αυτές :

-Η Φινλανδία, το 1802 και το 1918 (μέχρι το 1802 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).

-Η Λετονία. το 1918 (μέχρι το 1918 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).

-Η Εσθονία, το 1918 (μέχρι το 1918 δεν είχε ποτέ δικό της κράτος).

-Η Λιθουανία αποκατέστησε το κράτος το 1918 χάρη στη Ρωσσία.

-Η Πολωνία αποκατέστησε το κράτος με τη βοήθεια της Ρωσσίας δύο φορές, το 1918 και το 1944. Η διαίρεση της Πολωνίας μεταξύ ΕΣΣΔ και Γερμανίας είναι μόνο μια μικρή περίοδος.!!!

-Η Ρουμανία γεννήθηκε ως αποτέλεσμα των ρωσοτουρκικών πολέμων και έγινε κυρίαρχη με τη θέληση της Ρωσσίας το 1877 – 1878.

-Η Μολδαβία ως κράτος γεννήθηκε εντός της ΕΣΣΔ.

-Η Βουλγαρία απελευθερώθηκε από την καταπίεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αποκατέστησε την ανεξαρτησία της ως αποτέλεσμα της νίκης των ρωσικών δυνάμεων στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877 – 1878…Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, το κράτος της Βουλγαρίας συμμετείχε σε δύο παγκόσμιους πολέμους ως μέρος αντιρωσικών συνασπισμών. Τώρα η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και οι αμερικανικές βάσεις βρίσκονται στο έδαφός της. Μετά το 1945, δεν υπήρχε ούτε ένας Ρώσσος στρατιώτης στο έδαφός της …

-Η Σερβία ως κυρίαρχο κράτος γεννήθηκε επίσης ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου.

-Το Αζερμπαϊτζάν ως κράτος διαμορφώθηκε για πρώτη φορά μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.

-Η Αρμενία διατηρήθηκε φυσικά και αναβίωσε ως κράτος μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.

-Η Γεωργία διατηρήθηκε φυσικά και αναβίωσε ως κράτος χάρη στη Ρωσσική Αυτοκρατορία

-Το Τουρκμενιστάν δεν είχε ποτέ κράτος και  δημιουργήθηκε μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.

-Το Κιργιστάν δεν είχε ποτέ κράτος και δημιουργήθηκε   μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.

-Το Καζακστάν δεν είχε ποτέ κράτος και δημιουργήθηκε μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.

-Η Μογγολία δεν είχε ποτέ κράτος και δημιουργήθηκε μόνο με τη βοήθεια της ΕΣΣΔ.

-Η Λευκορωσσία και η Ουκρανία κέρδισαν επίσης την κρατική τους υπόσταση για πρώτη φορά ως μέρος των δημοκρατιών της ΕΣΣΔ. Και μόνο το 1991 (επίσης από τη Ρωσσία) έλαβαν την πλήρη ανεξαρτησία τους.

  Αξίζει επίσης να εξεταστεί ο ρόλος Ρωσσίας-ΕΣΣΔ στη γέννηση και το σχηματισμό τέτοιων κρατών όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα, η Ινδία, η Αλγερία, η Κούβα, το Ισραήλ, Αγκόλα, Μοζαμβίκη κ.λπ. Είναι πράγματι περίεργη η  «επιθετικότητα» που εκδηλώνεται ιστορικά από τους Ρώσους.!!!

   Με την σημαντική συμβολή αυτής της χώρας, ακόμη και η Ελβετία πέτυχε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία. Ή μάλλον, έγινε χάρη στον Σουβόροφ (πριν από 217 χρόνια) και από τότε η Ελβετία δεν πολέμησε ποτέ (!)·

 Επίσης έλαβε χώρα :

-Η απελευθέρωση της Αυστρίας από το Τρίτο Ράιχ το 1945.

-Η απελευθέρωση της Τσεχοσλοβακίας από το Τρίτο Ράιχ το 1945.

Επιπλέον :

-Η θέση της Αικατερίνης Β’ το 1780 με τη δημιουργία της Ένωσης Ενόπλων Ουδετερότητας και την ουσιαστική υποστήριξη των Βορειοαμερικανικών Ηνωμένων Πολιτειών συνέβαλε στον αγώνα για την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία.

-Με το “Ελληνικό Σχέδιο” της Μεγάλης Αικατερίνης οργανώθηκε η μεγάλη Ελληνική Επανάσταση. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Ρωσσίας έγινε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας.

-Δύο φορές τους τελευταίους 2 αιώνες, η Ρωσία παραχώρησε ανεξαρτησία στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη μετά την καταστροφή του Χίτλερ και του Ναπολέοντα.

-Η θέση του Στάλιν στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, έδωσε στη Γερμανία την ευκαιρία να διατηρήσει το κράτος μετά την ήττα το 1945.

-Η θέση του Γκορμπατσόφ  επέτρεψε την επανένωση και της Γερμανίας το 1990 χωρίς περιττά προβλήματα.

-Χάρη στη  συνδρομή της  ΕΣΣΔ στην Αίγυπτο , η τελευταία κατάφερε να  επιβιώσει και να εδραιώσει την ανεξαρτησία της στον πόλεμο με το Ισραήλ, τη Βρετανία και τη Γαλλία το 1956 – 1957.

-Χάρη στην  επέμβαση της ΕΣΣΔ το 1967, σταμάτησε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου (Στην πραγματικότητα η ΕΣΣΔ έσωσε τους Άραβες από την ήττα σε δύο πολέμους το 1967 – 1974).

-Ο καθοριστικός ρόλος της ΕΣΣΔ  εξασφάλισε στην Αγκόλα την κατάκτηση της ανεξαρτησίας της  το 1975.

    Και τέλος, το βασικότερο. Ήταν η ΕΣΣΔ, που, μετά τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη διασφάλιση, ότι οι περισσότερες αποικίες της Δυτικής Ευρώπης θα αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους στη διαδικασία της παγκόσμιας αποαποικιοποίησης,  που ξεκίνησε η  Σοβιετική  Ένωση.!!! Ολόκληρη η ιστορία της Ρωσσίας δείχνει ότι ήταν συνεπής υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση και σύστημα στην υποστήριξη των Αρχών της Ανεξαρτησίας και της Αυτοδιάθεσης των εθνών και των λαών. Ήταν αυτή, που βοήθησε με κάθε δυνατό τρόπο στη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου σε οποιαδήποτε εποχή και ανά πάσα στιγμή.!!!

 Δυστυχώς, πολύ συχνά σε όλα τα ανωτέρω που αναφέρθηκαν, η Μητέρα Ρωσία  θυσίαζε τα δικά της συμφέροντα . Και αν η ρωσική  πολιτική , έστω και λίγο , ήταν παρόμοια με τη βρετανική, τότε σήμερα ο μισός κόσμος θα ήταν μέρος της Ρωσσικής Αυτοκρατορικής Κοινοπολιτείας των Εθνών, και ο ρωσικός λαός θα λούζονταν στη χλιδή, όπως οι σεΐχηδες της Σαουδικής Αραβίας εις βάρος  κρατών, χωρών και των πρωτευουσών τους, που απελευθερώθηκαν από άλλους αποικιστές.

ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΜΙΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ.

 Και γι’ αυτό είστε όλοι τόσο ένοχοι μπροστά σε αυτή τη σπουδαία χώρα.!!!

Στέλνω αυτό το αρχείο για να δημιουργήσω μια αλυσίδα μνήμης. Στη μνήμη 20 εκατομμυρίων Σοβιετικών πολιτών, 10 εκατομμυρίων Χριστιανών, 1900 ιερέων που σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, βιάστηκαν, κάηκαν, πέθαναν από την πείνα και εξοντώθηκαν από τους Ναζί.!!!

..Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε τα πάντα για να μην το ξεχάσει ποτέ ο κόσμος, να θυμάται πάντα τη συμβολή του σοβιετικού λαού στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον φασισμό.”

 

(Αυτό το αρχείο πρέπει να φτάσει τουλάχιστον σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.!!! ..Ελάτε μαζί μας και μπείτε στην αλυσίδα της μνήμης, βοηθώντας να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο!!!)

loading...